i ja igram s osijekom, formacija kao i gospođina u postu iznad 4-3-1-2
još uvijek igram prvu sezonu, evo taman sam ga sad ugasio. počeo sam odlično, skoro deset kola sam bio prvi, trenutno sam drugi sa neka 4 boda zaostatka za dinamom. trenutni skor je 8-5-2, imam uvjerljivo najmanje poraza u ligi a mislim da sam čak i zabio najviše golova. taman sam nabio cibaliju kući 2 : 0 zbog čega je gospodin mršić morao odstupiti
odlično igrao na poljudu i dobio jajduka 0 : 2 a definitivno najjači rezultat je protiv dinama u gradskom vrtu; osijek - dinamo 6 : 2!
ubio sam ih. primjetio sam da više kiksam protiv slabijih ekipa, od ekipa osijekovog ranga sam izgubio samo od slavena u koprivnici. najviše boli poraz kući od šibenika 1 : 3. hajduk stoji katastrofalno, uz mene je ugodno iznenađenje zadar koji je treći. malo me ubija količina taktičkih postavki al polako se navikavam. skonto sam da je dobro uglavnom slušati savjete koje ti daje assistant prije meča. obranu sam namjestio recimo solidno, sa tri srednja vezna imam dosta problema (prosjek sve trojice ispod 7,00 što mi je nekakav graničnik), prednjeg veznog sam namjestio dosta dobro, a napadače fantastično. samo miličević mi je u 13 utakmica zabio 15 golova i ima još jedno 5-6 asista!? primorac isto dobar, podjednak broj golova i asista, otprilike 7-8.
sastav:
vargić (solidan)
ibriks (ne baš naročit, namješten na support wing backa)
vida (isto ništa posebno, prednjači sa grubostima što sam uostalom i sam tražio
, namjestio sam da bude ball playing defender)
prahić (kupio ga iz varteksa, fantastičan stoper, igra mi klasičnog centre defendera, prosjek 7,40!)
andre luiz (malo bolji od ibriksa, ponajviše zbog boljeg crossinga i zato što mi izvodi kornere, također wing back)
jugović (namjestio ga na box to box midfieldera ali mi je uvjerljivo najlošiji pojedinac te je zamjenjen todorčevom)
caraballi (ekvadorski penzioner (36 godina) doveden za bespla da bi malo uravnotežio tu mladost. on mi je klasični central midfielder i playmaker. igra onak solidno)
brezovec (doveden iz varteksa, najbolji od ove trojice mc-a, on mi je kao advanced playmaker ili tak nešto)
knežević (klasični attacking midfielder, mislim da sam mu namjestio inside forward da bude, pristojan broj golova i asistencija i vrlo dobar prosjek)
miličević (poacher koji trpa ko da nije normalan, mislim da mu je prosjek oko 7,80 - boleština)
primorac (dobar target man)
obratite pažnju na strane igrače. ima dosta stranih, dobrih igrača koji oće doć za ne baš velike pare. dosad sam vrlo dobro kupovao, pored navedene trojice, zamjene su mi i tomislav šarić iz intera i onaj mali alispahić iz šibenika.
para za početak ima solidno, nekih 750k funti tak da se da pokrpat cijela ekipa.
trening već imam svoju šemu kak namještam, jedino što pederi nedaju da imam više od šest trenera (prosinečki dobar trener, uzet ga!)
što se tiče onih basic team postavki skužio sam da je protiv dobrih ekipa isplativo igrati ono counter. standard isto daje dobre rezultate dok mi attacking a pogotovo overload nisu donijeli ništa dobroga. onaj drugi vrag mi je uglavnom na balanced, ponekad posegnem za rigid dok me fluid igra dosad nije usrećila.
a jebote jesam se raspisao, dosta za sada...
p.s. dinamo ima uvjerljivo najbolju ekipu, čak su i igrači koji su u stvarnosti u kifli napravljeni prebolesno (npr. papastopulos)
i super mi je napravljeno to da igračima ako dobro igraju strelovito raste cijena (recimo miličević je vrijedio neku siću a sada mi, pola godine kasnije, vrijedi 1,8 milijuna funti. isto je s kneževićem)