Autor |
Poruka |
skole86 Ukupno postova: 3 Spol: Nebitno
|
Nakon dugo godina mukotrpnog rada na popravcima racunala odlucio sam svoje znanje podijeliti s drugima koji tek ulaze u ovaj posao i kojima je potreban ucitelj
Dakle ako ste nesto raskopali, sklopili, popravili na pola i ostalo tu sam za vas.
POPRAVCI MATICNIH PLOCA
POPRAVAK PUNJACA
POPRAVAK MONITORA
PROBLEMI S WINDOWSIMA
APLIKACIJE
i jos puno toga... |
|
|
|
|
|
Brick Top
Ukupno postova: 708 Spol: Muško
|
skole86 je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Nakon dugo godina mukotrpnog rada na popravcima racunala odlucio sam svoje znanje podijeliti s drugima koji tek ulaze u ovaj posao i kojima je potreban ucitelj
Dakle ako ste nesto raskopali, sklopili, popravili na pola i ostalo tu sam za vas.
POPRAVCI MATICNIH PLOCA
POPRAVAK PUNJACA
POPRAVAK MONITORA
PROBLEMI S WINDOWSIMA
APLIKACIJE
i jos puno toga...
|
Alo skole86 ja bih imao par pitanja u svezi glede overclockinga! |
|
|
|
|
|
skole86 Ukupno postova: 3 Spol: Nebitno
|
Overclocking ne radim.... ovdje sam iskljucivo zbog kvarova.... Pozz |
|
|
|
|
|
Frost
Ukupno postova: 6403 Lokacija: EU Spol: Muško
|
skole86 je napisao/la: ›
Overclocking ne radim.... ovdje sam iskljucivo zbog kvarova.... Pozz
|
Javi mu se kad spali procesor |
|
_________________ When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story. |
|
|
|
tranquilize Ukupno postova: 548 Spol: Muško
|
pa sto se tice OC.a sve ti ovisi koje komponente imas, imas li stock hladjenje ili alternativna itd
u biti ako pazis na odredjene stvari (ponajprije da nedizes voltaze iznad dopustenih sigurnih vrijednosti) onda ces tesko nesto zeznuti, ali opet kazem sve ovisi o tvojoj konfiguraciji
ovdje imas step by step guide
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=88200
OC.anje je itekako isplativo (ako pazite i znate sto radite) jer iz svoje konfiguracije cesto mozete izvuci jos dodatnih 20-30% + snage sto bi inace masno platili u novome hardweru |
|
|
|
|
|
Brick Top
Ukupno postova: 708 Spol: Muško
|
tranquilize je napisao/la ( Pogledaj post): ›
pa sto se tice OC.a sve ti ovisi koje komponente imas, imas li stock hladjenje ili alternativna itd
u biti ako pazis na odredjene stvari (ponajprije da nedizes voltaze iznad dopustenih sigurnih vrijednosti) onda ces tesko nesto zeznuti, ali opet kazem sve ovisi o tvojoj konfiguraciji
ovdje imas step by step guide
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=88200
OC.anje je itekako isplativo (ako pazite i znate sto radite) jer iz svoje konfiguracije cesto mozete izvuci jos dodatnih 20-30% + snage sto bi inace masno platili u novome hardweru
|
Hvala na linku. Novi sam u svijetu OC-a, ali upravo zbog tih dodatnih 20-30% snage, to me zadnjih par dana posebno privlači
Krenio bih s grafičkom... a onda eventualno s procesorom... u biti, javim se za par dana s rezultatima. |
|
|
|
|
|
PEGY
Ukupno postova: 2664 Lokacija: Seychelles Spol: Nebitno
|
šta je to OC?? jel nije jednostavnije kupit novi komp? |
|
|
|
|
|
Svebor
Ukupno postova: 1672 Spol: Muško
|
Kakav si sa zaslonima laptopa?
Imam gericom silver seraph laptop. Riknulo mu je pozadinsko osvjetljenje. Navodno bi trebalo nabaviti neku žičicu koja ide u ta računala, ali opet.... Nitko od majstora se nije htio zafrkavati savjetovavši kupnju novog uređaja. |
|
_________________ "si quid novisti rectius istis, candidus imperti; si nil, his utere mecum." |
|
|
|
Frost
Ukupno postova: 6403 Lokacija: EU Spol: Muško
|
PEGY je napisao/la: ›
šta je to OC?? jel nije jednostavnije kupit novi komp?
|
Zašto?
I ne, nije jednostavnije, jednostavnije je investirati u kvalitetnije hlađenje pa podići frekvenciju i dobiti bolje performanse.
|
|
_________________ When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story. |
|
|
|
PEGY
Ukupno postova: 2664 Lokacija: Seychelles Spol: Nebitno
|
imam dva ventilatora na jednom kompu, jel to kvalitetno hlađenje? |
|
|
|
|
|
telal_os
Ukupno postova: 17 Lokacija: u paralelonom svemiru Spol: Muško
|
Svebor je napisao/la: ›
Kakav si sa zaslonima laptopa?
Imam gericom silver seraph laptop. Riknulo mu je pozadinsko osvjetljenje. Navodno bi trebalo nabaviti neku žičicu koja ide u ta računala, ali opet.... Nitko od majstora se nije htio zafrkavati savjetovavši kupnju novog uređaja.
|
probaj naći zamjeniski za nekih 400 kn
ili prema tome što si ti rekao nemože se znati dali je otišao inverter ili samo lampa
inverter ti je oko 120 kn
a lampa oko 25 kn
inverter možeš sam zamjeniti doslovno .
a za lampu ti je pain in ass ovisno o modelu jer se lagano može zeznuti cijeli monitor ako pokidaš (laički) prijelaze za sliku. Tako da ti se nitko stime ne zeza puno .
;D |
|
_________________ sam svoj majstor |
|
|
|
telal_os
|
skole86 je napisao/la: ›
POPRAVCI MATICNIH PLOCA
POPRAVAK PUNJACA
POPRAVAK MONITORA
PROBLEMI S WINDOWSIMA
APLIKACIJE
i jos puno toga...
|
Imam pitanje POPRAVCI MATICNIH PLOCA
jer radiš rebaling ? |
|
|
|
|
zokk Ukupno postova: 1 Spol: Nebitno
|
imam i ja pitanje: može li se popravit lcd monitor od laptopa ako je kvar nastao uslijed vode (prolio čašu). Servis je utvrdio da je otišao monitor a novi skupppp.... |
|
|
|
|
|
telal_os
|
Ovisi šta je otišlo invereter ili baš LCD , ali ako su ti otišli konektori neisplativo popraviti tj ako su korodirali , a i imaš zamjeski monitor za nekih ovisi od 400-800 kn ovisno o modelu ili njuškalo da vidiš dali neko prodaje takav kao tvoj ili slučnu seriju jer određene serije monitora odgovaraju na više laptopa. ( jedina mana kod takih kombinacija je što se mora raditi reinstal win ). |
|
|
|
|
Zok Ukupno postova: 1 Spol: Nebitno
|
U servisu rekli da je baš LCD, novi košta 1300 kn. Pokušat će se raspitat za neki zamjenski. Inače comp radi kad se spoji na eksterni monitor. Radi se o malom aceru ferari, 11,6". Volio bih pronać polovan takav LCD. |
|
|
|
|
|
|
|