Autor |
Poruka |
domagoj
Ukupno postova: 77 Spol: Muško
|
Uz poznatu nam upotrebljivost, mnoštvo personalizacija i sudjelovanja u stvaranju stranica, novosti, najave, i štatijaznamštaviše, eto, Os031 izgledom napokon više ne liči na uradak brucoša ETF-a. Doduše, čini mi se malo prešareno, a i ova crveno-roza na vrhu stranice pomalo je preintenzivna i spaljuje mrežnicu, ali svakako je puuuno bolje nego prije!
I one dijagonale u pozadini su već kliše (ne kažem ja, nego ljudi koji znaju: 8 dizajn klišeja
Keep up good work!, što bi rekli aljbanci. |
|
|
|
|
|
ElvirTabakovic
Ukupno postova: 53 Lokacija: Paring Spol: Muško
|
|
|
|
Catharine
Ukupno postova: 354 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
|
|
|
Bilke
Ukupno postova: 634 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
That's the spirit |
|
|
|
|
|
chiara
Ukupno postova: 97 Lokacija: CH Spol: Žensko
|
|
|
|
steam
Ukupno postova: 811 Lokacija: Zagreb Spol: Muško
|
domagoj je napisao/la ( Pogledaj post): ›
I one dijagonale u pozadini su već kliše (ne kažem ja, nego ljudi koji znaju
|
A nisi valjda ocekivao neku veliku inovaciju?
Malo sam pogledao clanak, autor ne istice ove kliseje kao negativnost, nego kao trend. |
|
_________________ --
Don't rub the lamp if you don't want the genie to come out. |
|
|
|
fatcat
Ukupno postova: 1181 Spol: Nebitno
|
steam je napisao/la: ›
A nisi valjda ocekivao neku veliku inovaciju?
Malo sam pogledao clanak, autor ne istice ove kliseje kao negativnost, nego kao trend.
|
Zasto ne? Inovacija je dobra stvar...
A cliche je analogija koja koja karakterizira nesto sto je preupotrebljeno. Namjera izraza "cliche" je cijenjenje korisnika kao lijenog i u 99.9% slucajeva nije pozitivna napomena.
Redesign (FWIW), nisam siguran dali je ovo osobna stilska izjava ili su to prvi simptomi daltonizma?
“Conventional opinion is the ruin of our souls.” |
|
_________________ Sooner or later you will have to stand up for something or in the end you will stand up for nothing at all. |
|
|
|
ulix
Ukupno postova: 42 Spol: Muško
|
Dobar, puno bolji design nego prije. Nikad idealan, no za pohvalu je svakako. Ono malo crvenila na vrhu je u ravnoteži s ovim plavo-kosim backgroundom. Ipk ne strši previše da bi odvraćalo pažnju od sadržaja, da mene netko pita, smanjio bih intenzitet tih komponenti, onako, mrvicu. To je dakako saomo moj ukus, nikako neki prigovor.
Jedino što me trenutno smeta na naslovnici - to su četiri Flash animacije, za to valjda postoji neki specifičan razlog, općenito je poznato i dokazano kako mali kvadratični baner bolje promiče poruku nego neka jumbo size animacija. Osim ako naručitelj izrazito ne traži tako nešto. Možda konkurencija gura antireklamu? (^:
Dakle općenito - jako dobro, čestitam! |
|
|
|
|
|
Andrej* Ukupno postova: 4 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Ovako, da počnem od samog logotipa. U plavoj varijanti ( tu na sajtu ) izgleda ok, s tim kapitalizirani slogan nikako ne paše. Sviđa mi se plavi dio ispod headera ( najave ), ali je užas kad pređem mišem da vidim cijelu najavu... neskladno je i nagurano. Background mi se sviđa iako su kose lajne klišej. Dalje, desno od naslova "Novosti" u navigaciji, ovaj gradient mi je nepotreban. Navigacija je odlična i čitljiva. Možda malo prešarena. Tražilicu malo pofarbat ili nešto, i dropdown ispod tražilice sredit. Objektiv031 mi se prikazuje dvaput ( jednom gore, jednom samo naslov dolje ). Sami članci izgledaju jako dobro s tim da im malo paddinga nebi škodilo ( prostora između slike i teksta, i bilo bi puno urednije da se koristi jedna standardna veličina slike ( ne samo po širini, nego i po visini ).
Malo o kodu, vidim pisan u divovima ( nije tabeless ali ipak se brže učitava ), ali deklaracija obicnog doctype-a bi bila vrlo poželjna kada se već nastoji pisat po standardima. W3C kaže: "Failed validation, 193 errors", a stranica se sa isključenim css om jako loše vidi ( nisu deklarirani H-ovi, pa čak ni glava stranice ne postoji kao h1 nego je slika ).
To su moje osnovne primjedbe, drago mi je da se radi i da se pokušava poboljšati stvari, jer prijašnji 031 je bio tehnički loš. Nadam se da će vam moja kritika dobro doći.
Pozdrav, Andrej |
|
|
|
|
|
fallen-angel
Ukupno postova: 225 Lokacija: osijek Spol: Muško
|
blank |
Zadnja promjena: fallen-angel; 23.10.2006. 13:26; ukupno mijenjano 1 put. |
_________________ We shall never surrender !!!! W.C. |
|
|
|
ulix
|
Čovjek ostane duboko impresioniran kada čuje titulu "dizajner web stranica". Bilo bi zgodno čuti malo detalja, osim analogije na kirbaje.
Šareno može biti oku ugodno, čemu inače služe boje? Treba ih samo posložiti nekim redom. Ovdje to nije loše učinjeno, background smo već spominjali, ostalo je lijepo odvojeno bijelim površinama, bijela je neutrana.
Inače se može ostaviti sve na defaultu u nijansama jedne boje, tako je najlakše. Valjda bi trebalo izbaciti i šarene avatare članova, kako ne bi narušavali opći sklad pospane monotonije.
Pgledajmo:
http://www.spiegel.de/international/
http://www.yahoo.com/
http://dnevnik.hr/naslovnica/index.php
... makar su jednako šareni. Može se naći još mnoštvo veselijih stranica, a veće portale su valjda radili stručnjaci. Ne samo za web design.
Postoji i drugi pristup, recimo:
http://www.afp.com/english/home/
Ipak više odgovara za "osijek031" sadašnji izgled, ma koliko netko propisivao trendove, i slijepo ih se držao.
Dobro je oku ugodno! |
|
|
|
|
|
fallen-angel
Ukupno postova: 225 Lokacija: osijek Spol: Muško
|
blank |
Zadnja promjena: fallen-angel; 23.10.2006. 13:27; ukupno mijenjano 1 put. |
_________________ We shall never surrender !!!! W.C. |
|
|
|
fatcat
Ukupno postova: 1181 Spol: Nebitno
|
ulix je napisao/la: ›
Inače se može ostaviti sve na defaultu u nijansama jedne boje, tako je najlakše. Valjda bi trebalo izbaciti i šarene avatare članova, kako ne bi narušavali opći sklad pospane monotonije.
|
Nije potrebno sve biti u nijansi jedne boje ali ostale boje trebaju biti u skladu. Razne (skladne) kombinacije i informacije se nalaze na ovoj stranici.
Nezamisljiva stvar je u tome sto je reklama preuzela ime stranice a osijek031 logo je izgubio svoje boje i indentitet. To je... recimo kriminalno. |
|
_________________ Sooner or later you will have to stand up for something or in the end you will stand up for nothing at all. |
|
|
|
Andrej* Ukupno postova: 4 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Mislim da boje u navigacijama daju određenu dozu živosti i ubijaju monotoniju, i fine su boje ( slažu se sa bijelom pozadinom ). Fallen mislim da su ti komentari dosta subjektivni, i da malo konstruktivnije kritike nebi škodile. Ako ti se nesviđa ok, ali poanta je da se poprave nek stvari, a da je loša kao što ti tvrdiš i da je trash - NIJE, kao "dizajner web stranica" mislim da sam kompetentan da kažem to. Treba tu puno rada i dorade, ali nije jednostavno uskladit sve, treba vremena, mislim da je 031 malo previše požurio s tim, ali što je tu je. Vjerujem da će Bilke rješit to. |
|
|
|
|
|
ulix
|
fallen-angel je napisao/la: ›
..a koliko sam zamjetio ti zapravo ni nemas pojma o cemu pricas
da imam vremena napisao bi malo detalja koje bi mjenjao..
|
Začudio bi se, ali imam pojma o čemu pišem: sadržaj i izgled ne diktira tehničko osoblje, samo ga realizira.
Do sada o ljudima, ništa o dizajnu (jer si jako zauzet, rasprodan). Ne misliš da je stručno ono o cigi i kirbaju? Profesore, pustimo mi moje isprazno lupetanje, a tvoje veleznanje pokaži bar malo, pomozi svom kolegi, sebi i nama uljepšaj život.
Hic Rhodus, hic salta! |
|
|
|
|
|
|
|