1. Bram Stoker's Dracula - zato što se rasplačem ko glupača na toliku ljubav
2. A.I. - zato što se rasplačem ko glupača na toliku ljubav
3. Notting Hill - zato što se rasplačem ko glupača na toliku ljubav (posebno mi je draga ona scena kad ona dođe kod njega u knjižaru i počne - ...And don't forget, I'm just a girl, standing in front of a boy, asking him to love her... -)
4. Mostovi okruga Madison - zato što se rasplačem ko glupača na toliku ljubav
5. Alien (svi koji su do sada snimljeni i svi budući koji će biti!) - zato da ne ispadne da plačem ko glupača baš na svaki film
1.American beauty
2.La vita e bella ,Green mile(iako je knjiga bolja)
3.Sleepy Hollow
4.Scent of a woman
5.10 things I hate about U(jbga,znam i ja da je trash,ali kad heaattth i juliaaa ii temeljeno na komediji od my beloving Shakespeare... )
_________________ Sve je dobro na kraju. Ako nije dobro,tada nije kraj!
Bez nekakvog redoslijeda jer su mi svi filmovi jednako dragi: The Omen (original naravno), The Exorcist, Transformers, Dracula (B.S.), The Green Mile...
Previse je toga da se stavilo u top 5.
1) teško mi je izdvojiti pa evo kratka zbirka filmova za sve koji se pale na zombije, apokaliptični svijet i mač i magiju serijale:
Resident Evil, LOTR, Predator(i) i Alien(i), Zora živih mrtvaca i filmovi kao I am legend, Kronike iz Narnie, Children of men, 28 days/weeks later, ja robot, willow, AI
2) definitivno SCARFACE, 12 majmuna, apokalipsa danas
3) zatim kingdom of heaven, troja i ostali kvazispektakli..
4) south park koji me uvijek nasmije
5)?
i za sada to je to. sve te filmove mogu iznova opet pogledati... ako ima tko kakvu preporuku obzirom na navedeno slobodno neka je ostavi na pvt.
_________________ "si quid novisti rectius istis, candidus imperti; si nil, his utere mecum."
American Beauty - savršenstvo... savršeno opisan jedan ljudski život... to su riječi kojima mogu opisati ovaj film, teško da će se snimiti išta takvo...
Matrix - nešto novo originalno, film koji te navodi na ono što bi bilo kada bi bilo, film nakon kojega budeš potpuno zbunjen
Schindlers list - Uz Titanic jedan od najboljih filmova katastrofe prema istinitom događaju
...
malo od novijih:
The Dark Knight - napokon jedan dobar i gledljiv Batman, baš kao u stripu, ne bi bio ni upola dobar da Joker nije Heath Ledger, ne znam stvarno tko bi ga bolje odglumio
Wall-E - pokušavam si zamisliti u glavi kako bi se taj film snimio da nije animirani jel kroz gledanje nisi svjestan da je, nešto sasvim novo i drugačije u animiranome filmu sa odličnom pričom