debeli je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Čuj ja mislim da si dovoljno jadan da jadniji ne moš´ bit´ no nema veze.
|
Na što je Glavaš spao, da ga brane nepsmeni.
Gle, ja Glavašu želim pošteno suđenje. Mislim da je kriv, a to misli i DORH, koje je inače po svim pitanjima sporomisleno.
Meni je dovoljna uvreda da u gradu ne funkcionira metaloprerađivačka industrija, koja je bila poznata i izvan granica. Uvreda je i propast velike tekstilne industrije.
Uvreda je i sram me reći nekome da živim u gradu u kojem jebeno kino ne radi, a i kad otvori svoja vrata besplatno (navodno HDZ platio predstavu sinoć), ni onda nije puno.
Uvreda je što grad vode vatrogasci sa skupim satovima, seljoberi koji su se još na prošlim izborima slikali s puškom, ridikuli koji našim novcima plaćaju skupljače loptica kad igraju tenis. Sramota je i što pored ogromnog zanimanja građana nemamo led ili dvoranu za klizačke sportove, a da te podsjetim, to imaš u Varaždinu, Sisku, Karlovcu, Šibeniku, Zadru... Pa ti kuj svoje lopove u nebesa, ali ovaj grad i ljudi u njemu ne mogu živjeti od toga što je prije 15 godina jedan kasnije osvjedočeni kriminalac dao veliki doprinos njegovoj obrani! Sve je podložno istrazi i u ovoj državi svi moraju biti jednaki.
Kužiš?
Svojim bahaćenjem i neumjerenošću u nepotizmu razorili su jedan stari sustav vrijednosti u kojem je vrijedilo biti učen, bio je važan poredak, znalo što se smije, a što ne.
Dok nije došao Faber, klinci iz Glavonjene mladeži su zvali muriju da su "napuhali" i da im se to riješi. Ja neću živjeti u takvom gradu. Uvijek će valja šef murije moći mućkati, ali baš da svatko živ nešto krade i mulja, a onda se žali na državu... To je dno, dna.
--
Franjo Tuđman će uvijek ostati zapamćen kao čovjek koji je postigao puno, ali će se pamtiti i njegove pizdarije.
Pitanje je li na njegovo mjesto mogao doći netko drugi će uvijek biti tema rasprave, ali je sigurno da je bilo genijalnih i časnih ljudi koji bi sigurno isti trenutak prepoznali. Evo ti Vlado Gotovac. Kad su ti Glavaši, Sanaderi, Đapići, Račani govorili o njemu? A to ti je osoba iz nacionalne povijesti koja zaslužuje bar čuvanje uspomene svoj svijetli lik i djelo.
Tako je isto i s Glavašem. Okupirao Glas i STV, privatizirao, svaki dan u vijestima. Branimir Glavaš, ovo-ono. To me podsjeća na šlagvort iz jednog domaćeg filma: "Nije ništa jila, a srala je".
Nego eto, spustio sam se na razinu vas koji jednoglasno u Glavaševu tikvu pišate, a ne želite priznati da sam u jebeno pravu i da puno stvari ne štima zbog njega.
Osim toga, kad me niste poklopili argumentima, pokušali ste vrijeđati ono na što čovjek ne može utjecati. O Osijeku se davno prestalo pričati kao o kulturnom gradu i gradu ugodnom za življenje, ali ga takvim nisu napravili Bosanci ili netko drugi, nego ovce koje skakuću čim zasvira Glaveševa frulica.
Najveća mizerija se očituje u izjavi: "Pa nek je ubio, bilo je takvo vrijeme." Ako želite da se Osijek pamti iz priča o "mračnom vremenu" nestajanja i ubojstva - sretno vam bilo.
Meni je ipak samo jedno cilj: da se otkrije tko je ubijao i da bude kažnjen, pa da mi nitko ne može reći da je Osijek ili Hrvatska krivi za nešto što je radilo par monstruma bez savjesti i ljudskosti.
Pogledajte i zagrebite oko sebe, vidjet ćete da ja govorim ono o čemu se šuška, ali svi se stisli, jer još nije sigurno da je ptičica zaključana i svaki bi se čaš mogao slavodobitno vratiti, kao Krist na magaretu u Jeruzalem dok rulja kliče: "Hosana, hosana!".
Jebo vas Glavaš, vi ste slijepi.