Autor |
Poruka |
davorccc
Ukupno postova: 1400 Spol: Nebitno
|
Posjeći staro, zasaditi novo i riješen problem.
Isto kao i u prirodi staro rikava, mlado raste.
U čemu je problem. |
|
_________________ |
|
|
|
lufus Ukupno postova: 2044 Spol: Muško
|
"Drvosječe" protutnjali i Keršovanijevom, baš me zanima zbog čega im je to drveće smetalo!? |
|
|
|
|
|
dino_bno
Ukupno postova: 1157 Spol: Muško
|
sad svima smeta sjeca drveca a kad nas potrefi nevrijeme ko ono lani pred kraj 8mjeseca onda ce bit prigovora zasto neko nije ranije vodio racuna o starim drvecima |
|
|
|
|
|
Ingo
Ukupno postova: 3470 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
dino_bno je napisao/la ( Pogledaj post): ›
sad svima smeta sjeca drveca a kad nas potrefi nevrijeme ko ono lani pred kraj 8mjeseca onda ce bit prigovora zasto neko nije ranije vodio racuna o starim drvecima
|
preventiva odlomljenih grana za vrijeme oluje se ne svodi rezAnjem drveca u korjenu i sadnje cackalica ili betoniranjem ... nego OBREZIVANJEM
dakle, svake godine strucnjaci obidju parkove i ulice, pregledaju i obiljeze bolesna stabla, stabla se zatim LIJECE ... pa se obrezuju suhe i bolesne grane ... a tek u krajnjoj nuzdi se reze. Obicno to bude jedno ili dva drveta, a ne cijela ulica.
tako da ... ne seri |
|
|
|
|
|
dino_bno
Ukupno postova: 1157 Spol: Muško
|
ok sori faco ja se ispricavam vasoj visosti sto nemamo isto misljenje! oprostite |
|
|
|
|
|
lufus Ukupno postova: 2044 Spol: Muško
|
Pogledaj kakvo su drveće posjekli u Keršovanijevoj, panjevi su promjera 30-ak cm, to drveće niti je bilo staro niti je predstavljalo neku opasnost. |
|
|
|
|
|
Nave
Ukupno postova: 140 Lokacija: Osijek Spol: Nebitno
|
@dino_bno
Svoje strucno videnje hortikulture i urbanizma u gradu Osijeku ostavi za diplomski rad..
@Ingo inache nije obrezivanje drveca vec orezivanje
Sto se tice Keršovanijeve.. Dolezalu, Borovcu i ostalim "drvosjecana" zelim samo jedno : bliski susret s izricajem i pojavom Ivice Čuljka-Kečera. |
|
|
|
|
|
majaazdaja
Ukupno postova: 207 Spol: Žensko
|
dino_bno je napisao/la: ›
ok sori faco ja se ispricavam vasoj visosti sto nemamo isto misljenje! oprostite
|
ne radi se tu o misljenju nego o cinjenicama..
preventiva je upravo ovo sto je ingo napisao a ti ga nalupetavas
posjekli su sve one silne topole isto tako od mare do visnjevca..pa i u visnjevcu...neznam jel ih sve skupa ostalo 10 komada od onog divnog drvoreda sto je bio |
|
_________________ zlo i naopacke |
|
|
|
Anastazija Ukupno postova: 689 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
Grane su padale s drveća i s najmanjim vjetrom, a korijenje je odavno podiglo pločnike. Barem je tako u Višnjevcu. I koliko me sjećanje služi (naki dan sam tamo prolazila) još ima topola u Višnjevcu. |
|
_________________ Anastazija |
|
|
|
OligofreniDikobrazoid
Ukupno postova: 2339 Lokacija: Šikara uz Dravu Spol: Muško
|
majaazdaja je napisao/la: ›
posjekli su sve one silne topole isto tako od mare do visnjevca..pa i u visnjevcu...neznam jel ih sve skupa ostalo 10 komada od onog divnog drvoreda sto je bio
|
Ne znam samo odakle ti ta informacija? Ja ih svaki dan viđam skoro u punom broju kao i nekad Od mare pa do Josipovca je skresano možda dva tri drveta i to u Višnjevcu gdje su smetale ljudima pošto im je korjenje već počelo lagano do kuće dolaziti, a o granama koje su im padale na krov i uništavale ga da i ne pričam... No, u svakom slučaju nitko ih nije posjekao - tu su još uvijek...
Možda to posjekli u nekom Švedskom Višnjevcu? Ha? |
|
|
|
majaazdaja
Ukupno postova: 207 Spol: Žensko
|
ha-ha
totalno komicno
danas su me svi odlucili nervirat
ovo je urota
mrzim svet |
|
_________________ zlo i naopacke |
|
|
|
hyppolita
Ukupno postova: 306 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
Nema više drveća a ni zelenila u Divaltovoj, Drinskoj, Vinkovačkoj, Gundulićevoj, Reisnerovoj, Strossmayerovoj, Cara Hadriana, Trgu Bana Jelčića, Gupčevoj i Vukovarskoj i još puno njih da ne nabrajam.
A sad kad prolazite tim ulicama vidite samo beton i beton što je užasno za vidjeti jer nekad je Osijek bio poznat po svom zelenilu i drveću... Zbilja ne razumijem čemu to? Ako to drveće nije smetalo prije 5-10 god, zašto smeta sad?
Naravno da sam za rezanje oboljelih stabla i za stabla koje se treba rušiti zbog starost ali poharati cijeli grad zbog betonizacije je LUDOST.
Bit cijele priče je da se zelenilo ovoga grad sustavno uništava zadnjih 15 godina i da se apsolutno ništa nepoduzima pod tim pitanjem tj. nema tko poduzeti. |
|
|
|
|
|
Đeđa_zaboravih_lozinku_od
Ukupno postova: 161 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
lufus je napisao/la ( Pogledaj post): ›
"Drvosječe" protutnjali i Keršovanijevom, baš me zanima zbog čega im je to drveće smetalo!?
|
to je drveće bilo full trulo, da si zastao i pogledao to isto drveće kad je srušeno, vidio bi da je iznuta trulo
pa kad nekog opandrkne po glavi - avaj, šta se to ne ruši?
inače, sječe se previše, istina, ali stara i bolesna stabla i treba maknuti, a ne čekati opet da netko pogine |
|
|
|
|
|
malecka
Ukupno postova: 1383 Lokacija: stol...i stolica..na tavanu desno pored dnevne sobe Spol: Žensko
|
je živim na jugu i divaltova koja vodi do juga je def bila jedna od najljepših i najzelenijuh ulica u osijeku...e sada ni nje više nema, bit će kompletno zabetonirana isto kao vinkovačka.... od kuće do kuće će biti samo beton...
ajd neam ništa protiv toga da se bolesno drveće odreže ako postoji opasnot da se odlome grane kada bude nevremena, ali rezanje zdrav og drveća i betoniranja tog dijela zelenih površina....za to neam nikakvog razumijevanja... tramvaj do juga preko bosutskog i sjenjaka sumnjam da će ikome biti od potrebe ima dovoljno busnih linija.. |
|
_________________ I felt every ounce of me screaming out,
But the sound was trapped deep in me |
|
|
|
Anastazija Ukupno postova: 689 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
Mogli bi ukinuti neke autobusne linije ako uvode tramvajsku jer je to ekološkije i usput posaditi novo drveće. |
|
_________________ Anastazija |
|
|
|
|
|