Ako je pod garancijom, odi po novi disk a podatke jednostavno zaboravi i nemoj više nikada uzeti WD.
Što se tiče bilo kakvog rastavljanja i zamjene dijelova: za to ti treba "čista soba" jer ako ti jedno zrno prašine uleti unutra nisi napravio ništa.
Ako pogledaš ove cjenike što je netko stavio, skuplji su popravci od novog diska a koliko se sjećam kad mi je davno riknio disk i kad sam pitao lika u Ve-Mil-u za podatke rekao mi je za ovo
http://www.infolab.hr/ ali nisu baš jeftini. (od cca 30 - 250 Kn po 1 Gb ovisi koliko je disk uništen)
Osim toga, nema boljeg backup-a od interneta
Imaš raznih "domaćih recepata" na netu kao staviti disk u zamrzivač itd. Probali smo tu šemu sa jednim externim wd-om koji je crkao frendu... nije uspjelo.
BTW: Kupujem samo seagate diskove i do sada su mi crkla samo 2 komada (jedan sam od sebe 320 GB i to nakon mjesec dana upotrebe, jedan jer mi je ispao na parket kad sam premještao komp u novo kućište a imao sam ga oko godinu/dvije 500 Gb. Da napomenem još: jedan seagate od 80 GB imam već oko 8-9 godina. Promijenio je 3 kompa i sad je u externom kućištu na stolu
)