Autor |
Poruka |
Circa
Ukupno postova: 3149 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Rekao sam vam da je u gradnji takvih objekata, koji mogu unistiti zivote milijunima ljudi u radijusu vise stotoina kilometara, hrvatska gradjevinska mafija ne moze mnogo jamiti...
Tu nema ljubaavi, pregleda nece obavljati majstor Joza iz Donje Motičine... Propisi su iznimno strogi i nema muljanja... |
|
_________________ Ja sam srbin, ustaša, crnac, nacist, peder, jevrej i ne kupam se! |
|
|
|
Poppy
Ukupno postova: 2988 Lokacija: u snovima Spol: Žensko
|
Circa je napisao/la: ›
Solarke i vjetroelektrane koriste iznimno skupu tehnoologiju, a na kraju opet ovisis o volji majke prirode...
Nuklearke su ciste, a komercijalno isplative...
|
istina. s tim da za vjetrenjače znam da su čak i ekološki upitne jer se za njihovo postavljanje i održavanje mora probit gomila puteva što narušava krajolik, a i pobiju hrpu ptica. |
|
|
|
|
|
Monstrum
Ukupno postova: 6541 Lokacija: a gdje se VI to točno nalazite Spol: Muško
|
Circa je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Rekao sam vam da je u gradnji takvih objekata, koji mogu unistiti zivote milijunima ljudi u radijusu vise stotoina kilometara, hrvatska gradjevinska mafija ne moze mnogo jamiti...
Tu nema ljubaavi, pregleda nece obavljati majstor Joza iz Donje Motičine... Propisi su iznimno strogi i nema muljanja...
|
ne može mnogo, pa gledaj, ne smije NIŠTA jamiti kod takvog projekta, i sam kažeš da je u pitanju preko nekoliko milijona života, a i sam si upoznat s dušebrižništvom i željom za boljitak naših političara i jer stvarno možeš garantirat da se neće nać budala koja će štedit na cementu, šarafima, silikonskom kitu pa jebote jel ne vidiš šta se zbiva oko nas svaki dan, šta se sve krade, jebote stavljaju se na kocku životi zbog pišljivih 50000kn a sad razmisli kolika bi se para oko ovakvog projekta vrtila
i opet navodim da znam da će gradit švaba il šved nek mi ju stavi u dvorište jać se sunčat na njoj al dat sanaderu i ekipi da mi sređuju nuklearku u dvorištu nema teorije. |
|
|
|
|
|
noj u bemveu
Ukupno postova: 367 Lokacija: Guantanamo Spol: Nebitno
|
za, naravno. |
|
_________________ daj kiki-riki-riki, daj kiki-riki-riki, daj kiki-riki-riki, kikiriki daj!
tko je najbolji? NOJ! tko je najbolji? NOJ! |
|
|
|
nova generacija Ukupno postova: 44 Spol: Nebitno
|
Jos jedan glas ZA. Najmanje šteti okolišu, najjeftija eksplatacija, lokalna financijska korist, zapošljavanje i POPUNO SU SIGURNE. Lokacija-Dunav-Dalj. |
|
|
|
|
|
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol: Nebitno
|
_Jimmy_ je napisao/la: ›
pa za početak će ameri i morat raditi jer mi nemamo ljude za to ...
|
Gazda stana u kojem jesam radio je za nekoliko zemalja na projektiranju, gradnji i obnovi NE.
A kako kaže, ima ih još u rvatskoj koji nisu otišli u francusku ili kinu raditi...
Btw, ja sam za! Svečano prisežem da ću početi pecati ako se ikada izgradi na Dunavu ili Dravi! |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
|
debeli
Ukupno postova: 920 Lokacija: evriver Spol: Nebitno
|
Ako se dobro sjećam nekoliko godina pred rat je bila usvojena studija o gradnji nuklearke u okolici Dalja ili B. Brda nisam siguran. E da je postojala 90-tih rata sigurno ne bi bilo, bar ne kod nas. Odma bi nas svi priznali samo da lidi srbo ne opali minobachac u silos. |
|
|
|
|
|
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol: Nebitno
|
debeli je napisao/la: ›
Odma bi nas svi priznali samo da lidi srbo ne opali minobachac u silos.
|
Ako se nastavi po planu, imat ćemo jedine srbe mutante na svijetu! Vidim već perspektivu nekog biznisa... Park prirode pun srba mutanata; mašala! |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
|
unLog!c
Ukupno postova: 84 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
gaap je napisao/la ( Pogledaj post): ›
ne mogu vjerovati da na dvije stranice nitko nije spomenuo 'alternativne' izvore. šta je sa solarkama i vjetroelektranama!? jel i to prljavije od nuklearke? činjenica je da su nuklearke čist izvor energije, ali nedovoljno čist s obzirom na potencijalnu opasnost. apsolutno sam protiv, kao što sam protiv prljavog izgaranja fosila... fino vjetrenjače i solarke, s obzirom na smjer u kojem ide klima na planeti bar će toga bit na pretek
|
Jedna nuklearka proizvede stotinjak puta više el. energije za puno manje uloženoga, zagađenja ne postoje, jedino zagađenje su ugrijane vode, a i to se rješava tako što se vode puno duže vrte u krugu elektrane prije nego se ispuste nazad...
I ne, ta voda ne dolazi u direktan dodir sa radijacijom niti u njoj postoje neke tvari, ona čisto služi za rashlađivanje reaktora...
Inače, ja sam u potpunosti za to, ali samo ako će neka druga država preuzeti planiranje i projektiranje, našim lihvarima definitivno nikada nebi dao u ruke takav posao.. |
|
|
|
|
|
kent_slip Ukupno postova: 101 Spol: Nebitno
|
ovo sto je napisao unlogic je totalno istina ma koliko mu nik bio logican:)
od cernobila ljudi su postali gluhi kada se spominjala nuklearna elektrana. katastrofa u cernobilu se dogodila jer je jedan ciko zajebo stvar.
sto se tice zagađivanja NE, to je svedeno na minimum dok proizvodi energiju. jedini problem je otpad kojem je potrebno dugo da se razgradi ali to se moze ubrzati u brzoraspadajucim reaktorima.
nuklearna energija je buducnost htjeli ljudi to ili ne. nafte ponestaje, procjene su da je ima za jos 12ak godina. plina isto ima malo,ali vise nego nafte.
da ce se graditi NE u slavoniji, nece. to se bilo spominjalo ali su odustali |
|
|
|
|
|
Circa
|
Ma to je tipicno... O nuklearkama se uvijek uzlaju oni koji najmanje znaju o njima... |
|
_________________ Ja sam srbin, ustaša, crnac, nacist, peder, jevrej i ne kupam se! |
|
|
|
debeli
Ukupno postova: 920 Lokacija: evriver Spol: Nebitno
|
evo nešto o vjetrenjačama na dvije stranice
i piri vjetar vuuuuuuuuuuušššššššššššššš
i okreće se vjetrenjača vrrrrttt, vrrrrttt
i opet piri vjetar vuuuuušššššššššš
a vjetrenjača vrt, vrt
i opet vjetar vuuuuuuuuuššššššššššššš, piri
jel ima dvije stranbe ????? |
|
|
|
|
|
mladen.jr
Ukupno postova: 332 Lokacija: Zagreb Spol: Muško
|
hehe
Dok se proizvedu vjetrenjače i kolektori, industrija se mora dobro naraditi = zagađenje.
Što se tiče naših stručnjaka, oni su među najboljima u svijetu, samo što oni bez veza odu van, pa onda dođu gradit NE kao njemački stručnjaci i naprave ju svjetski. Ali mislim da je circa u pravu što se tiče internacionalne kontrole.
Poppy je napisao/la: ›
Circa je napisao/la: ›
Solarke i vjetroelektrane koriste iznimno skupu tehnoologiju, a na kraju opet ovisis o volji majke prirode...
Nuklearke su ciste, a komercijalno isplative...
|
istina. s tim da za vjetrenjače znam da su čak i ekološki upitne jer se za njihovo postavljanje i održavanje mora probit gomila puteva što narušava krajolik, a i pobiju hrpu ptica.
|
pileći paprikaš na liniji u stucu |
|
_________________ Mislim, dakle jesam!
"Važno je zvati se Mladen!" |
|
|
|
Ženska_glava
Ukupno postova: 596 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
vjetar i solarna energija. BEZ nuklearki. BEZ. |
|
|
|
Circa
|
Ženska_glava je napisao/la: ›
vjetar i solarna energija. BEZ nuklearki. BEZ.
|
U idealnom svijetu gdje nema rata, trzista kapitala, energetskih kriza i financijskih racunica, gdje vlada ljubav i mir, gdje je svatko svakom drug... Tamo bi tvoja idilicna ideja mogla zazivjet... |
|
|
|
|
|
|