Autor |
Poruka |
CatCloe Ukupno postova: 3252 Spol:  Nebitno
|
odlična!
pretpostavljam da smo svi mi tašti, netko više netko manje.... ja više, i guess. što nije baš sjajno.
možda je olakšavajuća okolnost kad si koliko-toliko svjestan svoje taštine.. onda možda još ima nade. no mnogi nisu.. ili jesu, ali misle da je to dobro.
ali ovo s recitiranjem titule pri upoznavanju, javljanju na telefon ili isticanju na vratima stana.. prestrašno. titula ima svoju funkciju u poslu koji radimo i stvarno ne vidim šta ima tražiti bilo gdje u privatnom životu.
zanima me koliko onih koji opravdavaju takvo isticanje titula bi me popljuvalo da sam u profilu napisala prof. catcloe?  |
|
|
|
|
 |
fairy
Ukupno postova: 1955 Lokacija: Ššššššume Spol:  Nebitno
|
I onda zbog takvih, mi koji nismo takvi, ispadamo tašti i umišljeni..
Ponavljam, nisam za razbacivanje titulom, zna se gdje joj je mjesto i kada, ali ako me netko van posla pita tko sam, što sam, što radim - odgovorit ću mu istinito.. da sam završila faks, da radim, da završavam magisterij, da slušam RHCP, Floyde i što god već tu osobu zanima.. nekoga će taj prvi dio zanimati više nekoga manje.. netko će reći da sam umišljena, netko će reći super - bravo.. stvar je osobnog mišljenja.. ali je činjenica da te ta titula na neki način određuje i dio je tvog života..[/quote]
 bravo luuunakis... |
|
|
|
|
 |
zlusch
Ukupno postova: 2038 Lokacija: Sjenjak Spol:  Muško
|
|
|
 |
zlusch
|
|
|
 |
Poppy
Ukupno postova: 2988 Lokacija: u snovima Spol:  Žensko
|
moram priznat da se ne mogu sjetit ni jednog slučaja da mi se neko predstavio naglašavajući titulu, a da to nije bilo primjereno, odnosno vezano uz posao.
ali zato znam neke koji pate od naglašavanja kako poznaju razne doktore, političare, direktore, tv face... tipa... "Oooo, doktor XY, pa šta ne kažeš da ga trebaš, mi smo si jako dobri, jednom smo igrali nogomet zajedno!" (ovo nisam izmislia) |
|
|
|
|
 |
zlusch
|
|
|
 |
kopile
Ukupno postova: 655 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Pa popljuvali bi te sigurno s obzirom da si "profesor" tjelesnog što je sprdačina. |
|
_________________ Kill'em all let god sort'em out |
|
|
 |
kopile
Ukupno postova: 655 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
A kao nisu vrijedna sažaljenja,ja samo otvoreno kažem ono što veliki broj ljudi misli. |
|
_________________ Kill'em all let god sort'em out |
|
|
 |
betty Ukupno postova: 838 Spol:  Nebitno
|
ja je nemam a i da je imam ne bih inzisitirala da me se zove mojom titulom .a ovo uopce nije odgovor na moj post niti argument. koliko se ja sjecam ti si nama naveo kao primjer kako bi svoju bracu trebao zvati magistre ili dipl.ing , ti znas da mi tu pricamo o poslovnom okruzenju a ne obiteljskom????????
p.s ili si nam samo želio istaknuti da ti je jedan brat magistar a drugi dipl.ing a da se ne razbacuju sa titulama?? |
|
|
|
|
 |
Monstrum
Ukupno postova: 6541 Lokacija: a gdje se VI to točno nalazite Spol:  Muško
|
A kao nisu vrijedna sažaljenja,ja samo otvoreno kažem ono što veliki broj ljudi misli.
|
bravo majstore a kola/instalacije i kojekake stvari će ti popravljat mali leprikoni koji žive u šumi, kruh/meso/mlijeko/voće/povrće/i druge neprehrambene proizvode na stol će ti stavljat i proizvodit dobra vila sa čarobnim štapićem, o kakvom sažaljenju ti pričaš molim te  , šta, zato što neko nije nuklearni fizičar/doktor/pravnik treba ga sažaljevat, nekontam te |
|
|
|
|
 |
Loona
Ukupno postova: 3713 Lokacija: somewhere on Mars Spol:  Žensko
|
Pa ne, ali ovdje se povela rasprava općenito o titulama i njihovom "predstavljanju", a ja smatram da te ta titula jednim dijelom određuje kroz život, ne treba ju sakrivati niti izvikivati na sav glas.. No, koliko vidim, tj. čitam, nekima ovdje općenito smeta uporaba titula, na poslu i van njega.. |
|
_________________ Svako rješenje ima problem. |
|
|
 |
cane
Ukupno postova: 2460 Lokacija: Cherryville Spol:  Muško
|
Money makes the world go round... |
|
_________________ Global warming is coming in two days before the day after tomorrow! |
|
|
 |
MissTake
Ukupno postova: 8773 Lokacija: Somewhere over the Rainbow Spol:  Nebitno
|
|
|
 |
 |
|