Autor |
Poruka |
puki Ukupno postova: 1114 Lokacija: Kokuće zasad Spol:  Muško
|
nevladina organizacija "skupina anonimnih građana" se povezala zajednićkim problemom - nepoznavanjem razlike izmedju ć i č(u daljnjem tekstu, ć). nakon daljnjeg premišljanja, jednoglasno je odlućeno da će se poćeti tražiti strućna pomoć u sastavljeju novog, pojednostavljenog pravopisa koji bi išao kao prijedlog pred hrvatski sabor. ovim putem se traže zainteresirani za projekt.
UJEDINIMO Č i Ć!
za daljnje nformacije, javite se na [email protected] |
|
_________________ Ná glac pioc comhairle gan comhairle ban.
übergefickt  |
|
|
 |
CatCloe Ukupno postova: 3252 Spol:  Nebitno
|
a da onda ujedinimo i "ije" i "je"? i dž i đ? a da ne pišemo ni ć, nego tj? a da ne pisemo kvatjice uoptje? a da maknemo i lj i nj, posto su to komplicirana, dupla slova? a da ne pisemo onda ni tj, nego samo t ili samo j? ... a da ne pisemo nista uopte/uopje? |
|
|
|
|
 |
noj u bemveu
Ukupno postova: 367 Lokacija: Guantanamo Spol:  Nebitno
|
nisam za pojednostavljivanje.
ja bih da se uvede i ś, ko kod crnogoraca. |
|
_________________ daj kiki-riki-riki, daj kiki-riki-riki, daj kiki-riki-riki, kikiriki daj!
tko je najbolji? NOJ! tko je najbolji? NOJ!  |
|
|
 |
D
Ukupno postova: 328 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
uf, uf, osiromašit ćete nam jezik. kako ćemo onda razlikovati spavačicu i spavaćicu? to ti je po principu ja ne volim matematiku, ajmo se ujediniti da ju više ne koristimo i ozakonimo to. |
|
_________________ "...sav sam k'o ona staklena stvar u kojoj veje kada je pomeriš..." |
|
|
 |
Allende
Ukupno postova: 536 Lokacija: London Spol:  Muško
|
Prije promjene pravopisa, ta nevladina organizacija bi trebala malo vremena posvetiti proucavanju postojeceg pravopisa i gramatike hrvatskog jezika (koja ga, uostalom, i razlikuje od nekih slicnih jezika na brdovitom balkanu), gdje je tocno i jasno odredjeno kad se i kako sto od gore navedenog koristi...ajmo, Klajica u sake, pa zagrijati stolicu... |
|
_________________ Najljepse su price na jastuku ispricane i za kafanskim stolom zaboravljene |
|
|
 |
Gemi
Ukupno postova: 2963 Lokacija: Nebesa Spol:  Žensko
|
|
|
 |
puki Ukupno postova: 1114 Lokacija: Kokuće zasad Spol:  Muško
|
to ti je po principu ja ne volim matematiku, ajmo se ujediniti da ju više ne koristimo i ozakonimo to.
|
ja sam prvi za!!!! |
|
_________________ Ná glac pioc comhairle gan comhairle ban.
übergefickt  |
|
|
 |
Malamaca
Ukupno postova: 244 Lokacija: Zagreb Spol:  Žensko
|
a da onda ujedinimo i "ije" i "je"? i dž i đ? a da ne pišemo ni ć, nego tj? a da ne pisemo kvatjice uoptje? a da maknemo i lj i nj, posto su to komplicirana, dupla slova? a da ne pisemo onda ni tj, nego samo t ili samo j? ... a da ne pisemo nista uopte/uopje?
|
predobro receno  |
|
_________________ ...i zao glas za mnom stize
i brdo olajavanja
za dobrim konjem prasina se dize
jos jedna cigareta pre spavanja..
ps ja nisam umisljena
ja sam savrsena |
|
|
 |