Loona je napisao/la ( Pogledaj post): ›
@mi2
1. Kada se naučiš pravopisu onda prozivaj moje "sive tvari u glavi" (kojih zasigurno imam više nego ti, a to mi govore i moje dvije diplome s fakulteta i radno mjesto koje imam)
2. Novac zarađujem sama, pa samim time plaćam i porez koji odlazi na stotinu drugih strana a najmanje na račun liječenja ovisnika
3. Ja sam sasvim pri zdravoj pameti i svjesna sam svake "nebuloze" koju sam napisala
4. Da si imalo upoznat sa sustavom liječenja ovisnika u komunama, znao bi da u većini komuna ovisnici moraju izdvojiti iznos od nekoliko tisuća kuna kako bi pristupili liječenju i da su besplatne komune jedino one koje vode neki katolički centri
5. Spriječiti dijete da se drogira sigurno nećeš odvevši ga na muriju, jedino što ćeš time postići je da se ono osjeća izdano od strane roditelja te da ne može imati povjerenje u roditelje jer mu nisu ponudili ni razgovor ni psihološku pomoć nego su ga predali drotovima. BRAVO, samo ga odmah odvedi u muriju i nabi mu dosije i stigmu narkomana do kraja života. Još jednom BRAVO, to ti je iznimno pametno rješenje.
6. Očigledno je da je tvoje poznavanje droga, psihoaktivnih tvari i moždanih receptora koji dovode do problema ovisnosti ravno nuli, a tvoje razumijevanje kako do toga zbilja dolazi i koji su stvarni uzroci problema ovisnosti graniči s glupošću i idiotizmom, jer ovisnost je bolest koje se nitko ne može sam riješiti ukoliko nema podršku njemu važnih ljudi (roditelja, prijatelja) i čvrstu volju.
7. Pametnije ti je ne ulaziti u raspravu s nekim tko je sve to naučio, vidio i bio u prilici raditi sa ovisnicma te im pomagati.
|
FAKULTETSKI OBRAZOVANA SA ČAK DVIJE DIPLOME sa pravopisom se nezamaramo ovo nije vrijedno tolikog truda a ni oni koji čitaju ,otome imaš li ili ne siive tvari više od nas zasigurno imaš jer je to kod tebe siva tvar koju mi nemamo jer nam mozak zauzima taj prostor za razliku od tebe,radno mjesto je relativna stvar jer kako stvari stoje danas čvrsta koljena čuda čine (ovo nemoj shvatiti osobno )
dovoljno e samo kleknuti pa da postaneš "nezamjenjiv čimbenik "
usput jesi li razmislila o posjetu nekome kad kako kažeš "diplome ti govore" da smo na tvom mjestu zabrinili bi se !
vjerujemo da novac zarađuješ sama i to je vrlo pohvalno a i to da najmanje odvajaš za narkiće ( nemoj ni ono malo davati za ovisnike jer koliko smo shvatili odvajaš za svašta a najmanje za narkiće preporuka nemoj nimalo tako češ uštedjeti za koju dionicu atlantik grupe to je pametna investicija )
sustav lječenja ovisnika je jednostavan otprilike ovako :
popušiš na partiju našmrčeš se za doručak i večeraš iglu i između toga umjesto marende malo dilaš zatim te ulove policajci (fakultetski obrazovana sa čak dvije diplome to su predstavnici zakona koji obavljaju svoj posao a pokušavaju manje ili više uspješno spriječiti dilanje droge a nisu drotovi)
e tu sad počinje sud tralalalala i onda obavezno lječenje naravno koje čitaj :
FAKULTETSKI SA ČAK DVIJE DIPLOME NE PLAČAJU NARKIĆI NEGO DRŽAVA!!
jer ih ona upučuje na to kao zakonsku obavezu ako kontate što je to zakon
da vam pojasnimo to vam se nalazi u retfali u domu zdravlja u međuvremenu njihovi lječnici im zdušno daju zamjenu u obliku tabletica (heptanon i sl.) a te tabletice oni ne plačaju nego lijepo dobiju a kasnije ih prodaju ili s njima popiju koji konjak ili brlju i eto ti veselja narodnog
sve to na račun nas poreznih obveznika
BRAVO BRAVO BRAVO fakultetski obrazovana sa čak dvije diplome taj iznos je popriličan a k tome onda dodajmo komune koje spominjete koje nisu samo od katoličke crkve nego ih ima i od nekih drugih koncesija a i humanitarnih udruga sretno im bilo neka se bave narkosima ali što dalje od nas recimo negdje na Golom otoku što držimo primjerenim mjestom za narkiće!
to što bi mi odveli svoje dijete na muriju nakon jednog đointa i nabili mu dosije je manja šteta nego da mu damo još 100 eura da ih potroši na te đointe a da se mi ne bavimo njime
neznamo jesi li majka ili ne no predpostavljamo da nisi jer imaš FAKULTETSKO OBRAZOVANJE SA ČAK DVIJE DIPLOME kad bi stigla i sexsat se još !
razmišljaj o tome kad ti se dijete pojavi napušeno (nikako ne želimo) zatim ga potapši po ramenu i reci : ma nije to ništa sve je ok ili mu jednostavno daj još love da utvrdi jel to što radi dobro radi ili ne
o problemu ovisnosti si lijepo rekla ako nema čvrstu volju nema izlječenja i roditelje,prijatelje oko sebe
pa recimo ovako :
malo dijete voli kolače i roditelji mu daju kolače slatkiše koliko želi boli ih dupe za njegove zubiće i zdravlje u cijelosti i onda nako nekog vremena recimo 13-14 god ti isti roditelji odjednom u čudu primjete da im dijete ima 150 kg i bez zubi čelav
kako to čude se oni FAKULTETSKI OBRAZOVANA SA ČEK DVIJE DIPLOME kako je to moguće a vjerujemo i ti jer odgovor nije u volji nego u odgoju i pažnji onih koji odgajaju tu djecu roditelji su odgovorni za njihove postupke moralno i materijalno a vjerujemo da je to čak i u zakonu sročeno bolje jer mi nismo od te struke
napravit ih je lako ali uputiti na pravi put i dati malo svopje pažnje nije lakše je dati love i pustiti ih van na ulicu zar ne
i na kraju FAKULTETSKI OBRAZOVANA SA ČAK DVIJE DIPLOME da bi pomagala drugima prvo sebi pomozi i shvati da je sve ali baš sve bolesti bolje spriječiti nego liječiti a ko nevjeruješ pitaj svakog doktora oni znaju !