Autor |
Poruka |
Gemi
Ukupno postova: 2963 Lokacija: Nebesa Spol: Žensko
|
Natječaj za izradu idejnog oblikovnog rješenja spomenika Anti Starčeviću, službeno počinje 27. siječnja, a ima navodno pozivni i javni karakter. U suradnji s HDLU-om, Grad će osim autora koji se budu sami javili na natječaj, pozvati i petoricu autora prema svom nahođenju. U taj izbor ušli su: Miro Vuco, Ivan Kožarić, Denis Krašković i Tomislav Kršnjavi iz Zagreba i Kuzma Kovačić iz Splita.
Interesantan podatak je kako će se pozvanim autorima čak i ako se njihova ideja ne pokaže zadovoljavajuća, isplatiti obeštećenje u iznosu od po 10 tisuća kuna, a za izradu ovog spomenika Grad je predvidio 1,4 milijuna kuna. Autor čije rješenje bude izabrano, bit će nagrađen sa 50 tisuća kuna, druga nagrada je 40, a treća 30 tisuća kuna. |
|
_________________ Gemi031 |
|
|
|
Gost
|
Što misliš, bi li vrijedilo predložiti da na taj način nastupaju i sa nezaposlenima na primjer.
Evo kako sam si to zamislila. Svi nezaposleni koji pošalju uredno ispisanu i dokumentiranu zamolbu za posao, bez obzira što nisu primljeni, dobili bi obeštećenje u nekoj svoti koja bi pokrila njihove troškove dok su pisali zamolbu - ono, kuverta, papir, olovka, vrijeme koje su utrošili u smišljanje ili pisanje (možda su nekom morali i platiti da im to sastavi ili ukuca u komp), odlazak do pošte ili mjesta gdje su predali....
Sljedeći je korak da se onima koji uđu u najuži izbor dodijeli naknada koja bi pokrivala od 1 do 3 mjeseca radnog staža, ovisno koji bi po redu bili.
Ako ništa drugo, to bi bilo humano |
|
|
|
|
|
ozana
Ukupno postova: 701 Spol: Žensko
|
Sorry, ispala sam s neta usred slanja posta pa me nije potpisao |
|
_________________ Puno je tuge u svijetu....
Upravo sad, dok čitaš ovo, 7 milijuna ljudi se seksaju!
A ti si na kompjutoru...
To je tako tužno...
|
|
|
|
Gost
|
a zasto nije pozvan nijedan osjecanin??? jak nam je taj lokal patriotizam novog gradonacelnika |
|
|
|
|
|
ozana
|
Ako se dobro sjećam iz biografije, novi gradonačelnik (rado ga nazivam kormilarom zbog jedne zgodne sličice) nije rođeni Osječanin. A i u posljednjih petnaestak godina nije baš ni boravio u našem gradu... Dakle, lokal patriotizam???????? |
|
A ti si na kompjutoru...
To je tako tužno...
|
|
|
|
Allende
Ukupno postova: 536 Lokacija: London Spol: Muško
|
Ja sam cuo da nije boravio nikad u Osijeku, da je nekad davno imao adresu prijavljenu kod tetke u Visnjevcu, dok je studirao u Zagrebu, kako ga JNA ne bi savatala. |
|
_________________ Najljepse su price na jastuku ispricane i za kafanskim stolom zaboravljene |
|
|
|
Gemi
|
Čuj...i Škoro je bio preko bare kad je pisao "Ne dirajte mi ravnicu" pa svejedno mnogi tu pjesmu smatraju njegovim vrhuncem domoljublja... |
|
|
|
|
ozana
|
Našem kormilaru u biografiji piše da je studirao na Pravnom fakultetu u Osijeku.
Ne dirajte mi ravnicu da se imam kamo vratit' |
|
A ti si na kompjutoru...
To je tako tužno...
|
|
|
|
deltaos
Ukupno postova: 136 Lokacija: Os i samo Os.. Spol: Muško
|
|
|
|
allein
Ukupno postova: 1542 Lokacija: offline Spol: Muško
|
kome se možemo obratiti ako ne želimo taj spomenik? potrošit će se 1,4 mil kn + maksimalno 170.000 kn na spomenik koji će biti nakeljen na Trg (kakav već je i ovakav), a još više k tome, čovjeku koji nije želio da mu se rade spomenici.... |
|
|
|
|
|
ozana
|
A čuj, dobio bi odgovor sličan onom kojim je Kormilar komentirao peticiju građana zbog ovih silnih poskupljenja - nešto u stilu - mogu oni pisat peticija koliko god žele. |
|
A ti si na kompjutoru...
To je tako tužno...
|
|
|
|
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol: Nebitno
|
A ja se bas ponadao da cemo napokon imati trgove koji ce moci vjecno trajati, biti bez ikakvih ideoloskih/individualnih osobina... uh... |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
|
Gemi
|
Leteci mungos je napisao/la: ›
A ja se bas ponadao da cemo napokon imati trgove koji ce moci vjecno trajati, biti bez ikakvih ideoloskih/individualnih osobina... uh...
|
Jel Tito ono rekao: Živimo kao da ce sto godina biti mir, a spremajmo se kao da ce sutra biti rat?
....Pa moramo imati nesto sto ce neka novopridosla vlast promijeniti...mora se imati neki obrazac za promjene. |
|
|
|
|
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol: Nebitno
|
Gemi je napisao/la: ›
....Pa moramo imati nesto sto ce neka novopridosla vlast promijeniti...mora se imati neki obrazac za promjene.
|
Ovo bi mogao biti kljuc rjesavanja problema... svaka vlast pljuje po prosloj, nekriticki mijenja sve sto je druga napravila. Pogotovo pljuje i mijenja ako je prosla vlast nesto DOBRO napravila. Ah, pa nece valjda dozvoliti da tamo neki naprave nesto bolje i znacajnije nego oni... kod nas postoji tradicija unistavanja starih vrijednosti i stvaranje novih... sve losijih i losijih... |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
|
SVAKOG GOSTA 2 DANA DOSTA
|
Nije pozvan žiri iz Osijeka da ne dobije slučajno pijani Sušac izradu spomenika( partijski kipar),ili neki sličan bolesnik!!!!!!!! |
|
|
|
|
|
|
|