Autor |
Poruka |
CatCloe Ukupno postova: 3252 Spol: Nebitno
|
razmišljam neku večer, dok sam šetala psa preko drave, kako kod nas u stvari ima vrlo malo uličnog kriminala. ne većini mjesta na zemlji mi ne bi smjelo uopće pasti na pamet šetati se po noći, a kamo li na mjestu kao što su trim staza ili katakombe.. obzirom da smo mi ipak (još uvijek) zemlja u tranziciji, prilično mi je čudno zašto je tako... mislim da su slične stvari teško moguće u jednoj rusiji ili rumunjskoj, ili zemljama drugačijeg statusa, recimo italiji ili americi.. što kaže na to forumska dijaspora?
kad smo pričali o tome, kaže moj dragi kako je pričao s nekim amerikankama koje nisu mogle doći k sebi od čuđenja kako se u osijeku mogu šetati navečer po ulici i promenadi... mislim, helou - to je šetnja po ulici!!! čini se kako imamo tu slobodu i luksuz kojega ni sami nismo svjesni... mi hodamo po ulici... neki ljudi si to ne mogu priuštiti. |
|
|
|
|
|
MissTake
Ukupno postova: 8773 Lokacija: Somewhere over the Rainbow Spol: Nebitno
|
|
|
|
betty Ukupno postova: 838 Spol: Nebitno
|
pa ne znam bas cat, nedavno je cura pretucena u pola bijela dana, i ima jako puno onih ulicnih drkarosa. nije sigurno ali nije toliko opasno da ce te netko ubiti na ulici zbog 100-200 kn. |
|
|
|
|
|
1step2far
Ukupno postova: 3262 Spol: Žensko
|
Recimo, majka moja je bila tri puta u SADu i svaki put kad bi se izasla prosetati bi je zaustavio serif ili policajac kojeg je netko nazvao da se nepoznata zena seta po ulici usred bijela dana. Tamo svi zive u automobilima pa im je cudno da netko malo i protegne noge. U Osijeku mi je najgora Vukovarska i Europska, bas me nekako prpa kad prolazim nocu. Inace sam dozivjela nekoliko prepada dok sam zivjela u Rijeci, tamo tek ima razlicitog svijeta zbog tranzita i luckog identiteta, pa se moze vidjeti sve i svasta. Imala sam i Mace jedno vrijeme. |
|
_________________ Gola sisa je dobra sisa. |
|
|
|
|
betty je napisao/la: ›
pa ne znam bas cat, nedavno je cura pretucena u pola bijela dana, i ima jako puno onih ulicnih drkarosa. nije sigurno ali nije toliko opasno da ce te netko ubiti na ulici zbog 100-200 kn.
|
uličnih drkaroša ima od kad znam za sebe, njih ne brojim pod stvarne prijetnje, oni samo govore "ks ks" i retardirano se smiju ako ih pogledaš dok miluju svoje patetično čedo... ali ako ih počneš psovat, useru se i pobjegnu |
|
|
|
|
|
Poppy
Ukupno postova: 2988 Lokacija: u snovima Spol: Žensko
|
CatCloe je napisao/la: ›
uličnih drkaroša ima od kad znam za sebe, njih ne brojim pod stvarne prijetnje, oni samo govore "ks ks"
|
i "maco, maco"! |
|
|
|
|
|
DonQuijote
Ukupno postova: 4291 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
i ja sam doživio da mi se neki stranci i strankinje (LA, hong kong, finska itd.) čude kako je ovdje mirno, možeš ići pješice u bilo koje doba dana i noći. svima je bilo super što se mogu vraćati pješice noću iz tvrđe kućama. a mi se žalimo kad nemamo prijevoz! |
|
|
|
|
|
_Jimmy_
Ukupno postova: 1375 Lokacija: Legagrad Spol: Muško
|
pa i u kini je isto tako ... šetam gradom po noći i niko me nije ni pogledao a kamol nešto napravio |
|
_________________ Lock 'n' Load Baby |
|
|
|
neja
Ukupno postova: 619 Spol: Žensko
|
zato volim ovu našu tzv. provinciju...
u velegradovima ni po danu ne možeš šetati bez nekog straha, a o noći da ne govorim...taxi službe i raznorazni ini prijevoznici u dvostrukim redovima ispred noćnih klubova u vrijeme od 02-05h uredno čekaju one koji nemaju svoje prijevozničko sredstvo.... |
|
_________________ NEJA
My dear the Heart which you behold,
Will break when you the same unfold ,
Even so my heart with lovesick pain,
Sure wounded is and breaks in twain. |
|
|
|
Evil Poodingh
Ukupno postova: 2517 Spol: Muško
|
Pa da...Ovisi samo koliko imas srece...Imam prijatelja koji redovno 2-3 puta godišnje dobije batine od slučajnih prolaznika.
Štoviše ovog puta ga je baš potrefilo, sutra ima snimanje na Milijunašu, a ne zna hoce li moci nastupiti, jer u petak je dobio batine, i ima ožiljke i dva flastera po licu, a ovi gledaju dosta na estetski.
I to zato, što je naletio na dva Zg skinsa, koji su se ne znamo otkud stvorili tu, i vidjevši da nosi palestinku uletila je boca u glavu i onda cipelarenje. |
|
_________________ https://www.facebook.com/GO.Osijek |
|
|
|
DonQuijote
Ukupno postova: 4291 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Evil Poodingh je napisao/la: ›
Pa da...Ovisi samo koliko imas srece...Imam prijatelja koji redovno 2-3 puta godišnje dobije batine od slučajnih prolaznika.
|
onda je pehist ili sam traži batine.
ja ne znam za takve slučajeve, a cijeli život živim u osijeku, u donjem gradu, retfali i sad u centru. a svojednobno sam često bio i po jugu... |
|
|
|
|
|
Blofeld
Ukupno postova: 636 Spol: Muško
|
DonQuijote je napisao/la: ›
Evil Poodingh je napisao/la: ›
|
onda je pehist ili sam traži batine.
ja ne znam za takve slučajeve, a cijeli život živim u osijeku, u donjem gradu, retfali i sad u centru. a svojednobno sam često bio i po jugu...
|
Ma ima malo i toga u mlađim godinama. Kad se klinci dokazuju kretanjem u čoporu (oni bi više voljeli da je to banda).
Inače, ulične opasnosti rastu s veličinom grada, uz obilan utjecaj općeg stanja u odabranoj državi (pa eto u Oslu se može, iako je velik, dok u Brazilu, JAR-u, i sličnima, sami ni u trgovinu po kruh i mlijeko.) Ja sam zadovoljan stanjem u Osijeku, osim što je gradska rasvjeta prilično loša, pogotovo po parkovima, i manjim uličicama. Nešto su se za Đapića i o toj temi raskokodakali, ali eto, prićekačemo kao i s ostalim stvarima.
Kod nas su najveća opasnost alkoholičari s oružjem (koji će se, kad naprave sranje, prigodno uvijek nazvati razvojačenim braniteljima i osobama s dijagnozom PTSP-a, iako se ta bolest u velikom broju zemalja uopće ne priznaje - alkoholičar s puškom je alkoholičar s puškom, bio on prije toga u ratu ili ne.) |
|
|
|
|
|
ruana Ukupno postova: 1374 Spol: Nebitno
|
cat jel ti to prizivas vraga? |
|
|
|
|
|
tamna strana
Ukupno postova: 3515 Lokacija: Čepin Spol: Muško
|
ruana je napisao/la: ›
cat jel ti to prizivas vraga?
|
...heh...baš tako.....nije valjda da nekima fali što kod nas nema toga....
...al dobro....bilo bi fora kad ideš prošetati psa....da u ruksaku nosiš zolju....4 bombe....2-3 uzia.....i eventualno još bacac plamena.....u slucaju da te napadne omanja skupina pijanih maloljetnih delikvenata...... |
|
_________________ najbolje je biti glup, gluh, nijem i lijep
U duši sam dijete koje ne zna da mrzi...
U životu sam putnik koji uvijek pronađe pogrešan put...
A u stvarnosti sam budala koja uzalud VOLI..... |
|
|
|
|
tamna strana je napisao/la: ›
ruana je napisao/la: ›
cat jel ti to prizivas vraga?
|
...heh...baš tako.....nije valjda da nekima fali što kod nas nema toga....
...al dobro....bilo bi fora kad ideš prošetati psa....da u ruksaku nosiš zolju....4 bombe....2-3 uzia.....i eventualno još bacac plamena.....u slucaju da te napadne omanja skupina pijanih maloljetnih delikvenata......
|
trudim se ali nikako mi ne uspijeva dokučiti iz čega ste takve zaključke izveli..
poanta mog posta je bila naglasiti kako smo bogatiji od puno ljudi na zemlji za nešto što uzimamo zdravo za gotovo i nismo toga uopće svjesni.. jel sad jasnije? |
|
|
|
|
|
|
|