Autor |
Poruka |
koko
Ukupno postova: 215 Spol: Muško
|
Na RTL-u je bio kratki prilog o novoj streljani u podrumu OŠ Vijenac...
Ja sam večerao i skoro se ugušio gledajući...
Nakon bezbroj incidenata u Americi i nakon nedavnog, na Youtube-u najavljenog, pokolja 18.godišnjaka iz Švedske mislim da ovo nije potrebno niti jednom djetetu i kategorički odbijam prihvatit bilo kakve argumente koje povezuju oružje sa djecom u bilo kojem smislu...
kao što je je psiholog XY u prilogu naveo "bolju koncentraciju"...
Zar je to stvarno potrebno!? Što vi mislite? S jedne strane nogometaši izlaze na teren sa natpisima tipa: "Riješite se oružja bez sankcija i učinite svoj dom sigurnijim", a s druge djeca u školi uče pucati iz tog vatrenog oružja...
ko je tu lud? tj. čija je ovo inicijativa?
LINK |
|
|
|
|
|
nake_rado
Ukupno postova: 5684 Lokacija: mala soba 3 sa 3 Spol: Muško
|
E bravo... Nisam dugo bio na streljani...Dobro pa si me podsjetio...
Pa mislim da neće djeca u školi to učiti pucat... Nego ovi koji treniraju u Streljačkom klubu... |
|
|
|
MissTake
Ukupno postova: 8773 Lokacija: Somewhere over the Rainbow Spol: Nebitno
|
jednom davno kada je sadašnja zlatna generacija išla u osnovnu školu općenarodna obrana je bila obavezan predmet
svi titovi pioniri koji su stasali u omladince su morali učiti pucati. moglo bi se to protumačiti kao obrazovanje malih talibanca, ali to je bilo na čast domovini...
stoga ne vidim ništa neobično u ovoj situaciji, osim toga meni je nepogodnije što je u jednoj srednjoj stavljena boksačka vreća.... |
|
_________________ ► Play ♫♫♫ ılılllıllıı ♫♫♫ ılılllıllıı Pause ll
SVI SMO MI VUCO |
|
|
|
OligofreniDikobrazoid
Ukupno postova: 2339 Lokacija: Šikara uz Dravu Spol: Muško
|
Dragi koko. Streljaštvo je sport kao i nogomet i košarka i rukomet i neznamtijaštosve ne. I puno je pasivniji i neagresivniji nego svi navedeni. Da si se ikada bavio streljaštvom, ne bi mislio ništa loše o njemu. Djeca se ionako igraju sa plastičnim puškama i pištoljima cijelo djetinjstvo. Ovdje ih se bar nauči kako se ponašati s oružjem u ruci. A da se streljaštvom poboljšava koncentracija - istina je. I ne samo to. Najbolji način za smiriti se i izbaciti gluposti iz glave je upravo streljaštvo, pošto moraš biti savršeno miran i 100% koncentriran da bi uspio pucati kako treba. Nije to IPSC da djecu uče kako pištoljem u par sekundi što bolje šrobušiti metu u ljudskom obličju, ni paintball gdje gađaš druge, bez obzira što metci nisu pravi. Streljaštvo je plemenit sport i mogao bi se malo više educirati o tome prije no što počneš prigovarati. |
|
|
|
koko
Ukupno postova: 215 Spol: Muško
|
ispričavam se svima upućenijima od mene ili čak aktivnim članovima streljačkih klubova i onima koji bi ovo mogli pogrešno shvatiti...
pogodila me činjenica da se radi o djeci... tj. osnovnoškolcima...
šteta što nema tog priloga na netu, gdje se komentira kako bi djeca to i rado htjela isprobati na vrapcima i onda još nakon onih reportaža, mi nikako ne ide u glavu kako spojit djecu i oružje... |
|
|
|
|
|
lufus Ukupno postova: 2044 Spol: Muško
|
Zračna puška nije vatreno oružje. Streljaštvo je već dugi niz godina jedna od slobodnih aktivnosti u OŠ Vijenac i koliko mi je poznato nikad nije bilo ni najmanjeg incidenta vezanog uz oružje. |
|
|
|
|
|
nake_rado
Ukupno postova: 5684 Lokacija: mala soba 3 sa 3 Spol: Muško
|
i svake godine ima natjecanja osnovnoskolaca u streljastvu... |
|
|
|
_tenjac_ Ukupno postova: 406 Lokacija: Tenja Spol: Muško
|
to je istina...imam legu u streljačkom klubu i kaže da je odlično...ono...nije uopće bilo ono što je on mislio (u pozitivnom smislu)...on je mislio da je to predosadno al kad je i sam probobrzo je promijenio mišljenje...meni iskreno i nije loše to streljaštvo tak da...a nek i oni nešt imaju u osnovnoj...svejedno treba i to nekog naučit...možda mu kasnije to ćak i dobro dođe... |
|
|
|
|
|
gaap
Ukupno postova: 2694 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
|
|
|
paperje
Ukupno postova: 794 Spol: Žensko
|
duminice o tome kako od zraćike lako pređeš na kalašnjikov jednako su debilne kao i one da kad povučeš dim sutra si na žutom, a preksutra u komuni |
|
_________________ ne moras biti super-optimist, ali ako na sve gledas crno, za tebe sunce zalazi vec ujutro |
|
|
|
MissTake
Ukupno postova: 8773 Lokacija: Somewhere over the Rainbow Spol: Nebitno
|
|
|
|
tonya
Ukupno postova: 2171 Lokacija: Nedođija Spol: Žensko
|
paperje je napisao/la: ›
duminice o tome kako od zraćike lako pređeš na kalašnjikov jednako su debilne kao i one da kad povučeš dim sutra si na žutom, a preksutra u komuni
|
Je, je, to je istina! Ja vid'la! |
|
_________________ Space: The final frontier
These are the voyages of the Starship, Enterprise
Its 5 year mission
To explore strange new worlds
To seek out new life and new civilizations
To boldly go where no man has gone before |
|
|
|
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol: Žensko
|
Mi u osnovnoj iz ONO i DSZ morali znati rastaviti i sastaviti M48, a u srednjoj nas vodili na Pampas i pucali mi nešto, zapravo uglavnom promašivali. Jedino mi rame poslije od trzaja bilo plavo, ali preživjeh. To je bio najbolji način da nam ogade oružje. |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
|
morgan
Ukupno postova: 3964 Lokacija: gone to North Pole Spol: Nebitno
|
gaap je napisao/la: ›
nagodinu, slobodne aktivnosti - MALI BOMBAŠI!
|
kamikaze pripravnici |
|
_________________ Zašto bi se izlagali mamurluku? Ostanite pijani
Kad čovjek umre, ne zna da je umro, i to je samo teško drugima.
Isto je i kada je čovjek glup. |
|
|
|
tamna strana
Ukupno postova: 3515 Lokacija: Čepin Spol: Muško
|
@OligofreniDikobrazoid....je najbolje objasnio što se tice streljaštva.....
...svojevremeno sam se i ja se bavio streljaštvom....i između ostalog što sam tamo naucio i zapamtio.....bilo je to....da osim što tamo ideš pucati.....stekneš kulturu ponašanja s oružjem......jer vecina pizdarija se dogodi....kad netko prvo put uzme oružje u ruke....i zbog neznaja....napravi pizdariju....jer ne zna što se sve može dogoditi i na oružje gleda kao nešto što vidi u filmovima.....samo što u stvarnom životu...nema opcije rewind.....dok na streljaštvu...ipak nauciš neke osnove ponašanja.... |
|
_________________ najbolje je biti glup, gluh, nijem i lijep
U duši sam dijete koje ne zna da mrzi...
U životu sam putnik koji uvijek pronađe pogrešan put...
A u stvarnosti sam budala koja uzalud VOLI..... |
|
|
|
|
|