Autor |
Poruka |
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol: Žensko
|
Pojava je raširena u svim segmentima društva, ali svrstah temu u "Gospodarstvo, Financije i Turizam".
Jel' potrebno definirati mito i korupciju?
U www.bankamagazine.hr objavljeno je da su podmićivanje djelatnika javnih službi, nepotizam u zapošljavanju i dodjeli položaja svakodnevna pojava u javnom životu Hrvatske, koja godišnje zbog korupcije gubi 6 milijardi kuna.
Mišljenje o mitu, korupciji se miijenja ovisno o vremenskom društvenom i političkom kontekstu.
Glas javnosti:
Stanovniištvo o mitu i korupciji
Članak za one koji žele znati malo više:
Pojmovnik - korupcija
Dakle, jeste li bili u prilici primiti ili dati mito? U kojim segmentima društva smatrate da su mito i korupcija najveći problem, ima li nade da se smanje.
Jeste li u stanju prijaviti nekoga radi mitologije ili pojavu smatrate nužnim zlom?
Osobno, nisam nikada ništa dala. Kad sam diplomirala, mentoru sam poklonila neku bocu cuge. U vrijeme podnošenja poreznih prijava, obično dobijem nekoliko čokolada. Toliko o mom bogaćenju. |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
|
roca
Ukupno postova: 317 Lokacija: osijek Spol: Žensko
|
u svakom segmentu ima korupcije. jednom sam davno čula informaciju da riječ "mito" postoji na svakom jeziku, čak i onim afričkim plemenskim jezicima ....ne znam koliko je to točno.
najviše me smeta korupcija u zdravstvu jer je to vrlo osjetljiv segment.
Dala sam jednom mito, i to popriličnu svotu. Nije mi žao jer da nisam tako postupila mnoge stvari u mom životu danas ne bi bile ovakve kakve jesu.
Ako budem "prisiljena", učinit ću to ponovo. Ne kažem da je ispravno ali kad mi je nešto u životu jako bitno .... |
|
_________________ Dogs think they are human, cats think they are God. |
|
|
|
tonya
Ukupno postova: 2171 Lokacija: Nedođija Spol: Žensko
|
Ja bih jedan mito. |
|
_________________ Space: The final frontier
These are the voyages of the Starship, Enterprise
Its 5 year mission
To explore strange new worlds
To seek out new life and new civilizations
To boldly go where no man has gone before |
|
|
|
roca
Ukupno postova: 317 Lokacija: osijek Spol: Žensko
|
ja dobijem poneku čokoladu ili bombonjeru za božić |
|
_________________ Dogs think they are human, cats think they are God. |
|
|
|
davorccc
Ukupno postova: 1400 Spol: Nebitno
|
Zadnju čokoladicu sam dobio za krizmu, a bombonjeru NIKAD a ni tad. |
|
_________________ |
|
|
|
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol: Žensko
|
De, tema je mito i korupcija, ne slatkiši. |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
|
davorccc
|
pa i slatkiši spadaju pod darove, nekad ih dobiješ kad nešto netko od tebe treba. |
|
_________________ |
|
|
|
insomnia
Ukupno postova: 2665 Lokacija: Osijek-finally!!! Spol: Žensko
|
osobno nisam nikada dala mito, a niti primila.. iako mi je, kad sam upisivala faks, mama od neke cure što je bila jedno mjesto ispod mene na dan upisa ponudila pozamašnu svotu novca (da odustanem, i mjesto prepustim njenoj kćeri).. nisam, naravno, prihvatila.. mita i korupcije ima svugdje, zdravstvo, školstvo, ajme..sumnjam da će biti išta bolje, i da se može išta učiniti po tom pitanju, s obzirom da je to već toliko rasprostranjeno da je već postalo ko' dobar dan.. |
|
_________________ Da se bojim skakavaca, ne bih bosa po livadi hodala! |
|
|
|
zeros
Ukupno postova: 2887 Spol: Muško
|
Tvrdnje o korupciji u Hrvatskoj
Razlika do 100% su odgovori NE ZNA / NE ŽELI ODGOVORITI
Iz grafikona se može isčitati da građani Hrvatske u značajnoj mjeri (88%) generalno prihvaćaju tvrdnju da je naša zemlja korumpirana, ali i da danas ima više korupcije nego u socijalizmu - 57%!
Glavni borac protiv korupcije treba biti država/vlast (93%) ali u Hrvatskoj ona to nije u dovoljnoj mjeri - 81% ispitanika misli tako! |
|
_________________ ----------Daniel Antunović----------
U Bibinim raljama | Legiranje |Triki&TV |
|
|
|
MissTake
Ukupno postova: 8773 Lokacija: Somewhere over the Rainbow Spol: Nebitno
|
|
|
|
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol: Nebitno
|
DanicaV je napisao/la: ›
Dakle, jeste li bili u prilici primiti ili dati mito?
|
Krajem zime prošle godine našao sam se u tragikomičnoj situaciji; elem, vozim ja službenog caddy-ja iz Požege doma, umoran ko pas i žurim se, naravno. 70-tak km/h u naseljenom mjestu, zaustave me.
I tako mi lik priča kolika je kazna, ja se pravdam umorom, žurbom, službom, hrvatsvom i inim, a on će meni onak ispod oka polako: "I, šta ćemo?".
U tom sam trenutku imao 10 kuna u džepu, 2 cigarete, a u banci sam bio na korak od crne liste. Odgovorih ljubaznom policajcu: "...Pisati kaznu?".
Frajer je bez riječi otišao u auto, ispisao kaznu, donio mi ju na potpis, ja potpisao i pozdravio ih.
Smiješno je kad se isprepletu najveći problemi države na ovako banalnom primjeru, ali ja sam se putem doma naglas smijao situaciji... Nisam se smijao kad sam plaćao kaznu... |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
|
davorccc
|
od sestre, kad sam trebao da prešutim neke stvari.
Naravno nisam mogao to učiniti. |
|
_________________ |
|
|
|
Lugar
Ukupno postova: 607 Lokacija: Hladovina Spol: Muško
|
DanicaV je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Dakle, jeste li bili u prilici primiti ili dati mito?
|
Primiti mito ne, ali dati... to je sasvim druga stvar. Nema stvari koju novac ne moze kupit (bar kod nas)... |
|
|
|
silva50
Ukupno postova: 76 Spol: Žensko
|
...uvijek je korupcije bilo , ima i biti će...svi pričamo protiv, a kad moramo, damo i taj netko primi...mora puno vode Dravom proteči da se ona iskorijeni... |
|
|
|
|
|
tonya
Ukupno postova: 2171 Lokacija: Nedođija Spol: Žensko
|
Uh, da, sad sam se sjetila. U Mostaru je mama ljetos dala 20 maraka policajcima što nam nisu napisali kaznu. Gnjusovi jedni, samo su na to čekali. |
|
_________________ Space: The final frontier
These are the voyages of the Starship, Enterprise
Its 5 year mission
To explore strange new worlds
To seek out new life and new civilizations
To boldly go where no man has gone before |
|
|
|
|
|