Elena_Os je napisao/la: ›
..primjerice s metacafea, a da se ne stavlja kao link..
Teoretski, moze se ubaciti bilo koji film koji koristi neki of flash engine-a za prikaz. Dapace, moguce je ubaciti bilo koji flash (postoje neki izuzeci, ali ne treba daviti s tim ;-)).
Dakle, gornji code bi u poruku ubacio flash sirine i visine 200px i sadrzaja s navedene adrese. Na taj nacin (s proizvoljnim dimenzijama, do max 600px sirine) se moze ubaciti bilo koja flash animacija, ukljucujuci i flash filmice s nonYouTube stranica.
Kvaka s tim filmicima je sto svaki koristi drugaciju metodu prikazivanja, najcesce je potrebno u sourceu stranice pronaci link na player i varijable koje se odnose na filmic.
Konkretno, za metacafe je to sve dosta olaksano, je jer se sama adresa SWF filmica nalazi u headeru stranice...
Dakle, kad naidjes na zanimljivi Metacafe filmic, odes na View source (pregled HTML-a stranice) i na samom pocetku ces pronaci nesto poput:
Dakle, imas sve informacije koje ti trebaju - adresu samog SWF [http://www.metacafe.com/fplayer/940853/levitation.swf, u ovom slucaju cemo odrezati ono sto dolazi nakon .swf] filmica i predvidjenu sirinu i visinu.
Ok..za metacafe sam skužila...sad sam pokušavala staviti nešto sa 24 sata(planetvids.com) i u page sourceu mi spominje javascript.. na kojem principu tu radim?