Autor |
Poruka |
Blofeld
Ukupno postova: 636 Spol:  Muško
|
Reći ću ti ja dijete, zašto su ubijeni (i zašto su gotovo svim ne-Hrvatima najmanje telefonski prijetili). Zbog nekretnina, dijete. Vidiš, dok su neki ratovali, neki su shvatili da ima jako puno Srba u društvenim stanovima, i da je to lak plijen. Neki su čak i sanjali jednonacionalnu državu, ali takvi su u manjini. E sad, kao buduća pravnica, evo ti zadatka iz predmeta Građansko pravo - možda dobra ideja za seminar - "kako su se u Hrvatskoj otimali stanovi". |
|
|
|
|
 |
toni
Ukupno postova: 2180 Spol:  Muško
|
betty, dijete drago..
no, tocno tako. i to ne samo srbima i to ne samo zbog drustvenih stanova. sjetimo se najpoznatijeg, pokojnog roba..
pljacka ljudi, pljacka.. a cuj.. kad su danas najglasniji veliki 'rvati ratovali u mikenskoj bojni, ovdi kodnas ostali samo zatvorenici i koji nisu ima di zbrisat (cast izuzecima) .. kaznjenicka bojna i slicne para i polu paravojne formacije.. a sto ocekivati od njih nego upravo ovo sto se dogodilo ? |
|
|
|
|
 |
debeli
Ukupno postova: 920 Lokacija: evriver Spol:  Nebitno
|
Kako god - porota osijek031.com je presudila - KRIV!
|
Molim te da ne petljas ime portala osijek031.com u svoje osobne interese.
Hvala |
|
|
|
|
 |
debeli
Ukupno postova: 920 Lokacija: evriver Spol:  Nebitno
|
Reći ću ti ja dijete, zašto su ubijeni (i zašto su gotovo svim ne-Hrvatima najmanje telefonski prijetili). Zbog nekretnina, dijete. Vidiš, dok su neki ratovali, neki su shvatili da ima jako puno Srba u društvenim stanovima, i da je to lak plijen. Neki su čak i sanjali jednonacionalnu državu, ali takvi su u manjini. E sad, kao buduća pravnica, evo ti zadatka iz predmeta Građansko pravo - možda dobra ideja za seminar - "kako su se u Hrvatskoj otimali stanovi".
|
A reci meni mudri starče, zašto su pobijena djeca i starci u Vukovaru i Osijeku , te diljem Hrvatske od strane Srba i ostalih naroda koji su služili jna.
Da li je to dijete posjedovalo društvreni stan? Možda da ti odabereš temu za homework pa pregledaš malo dokumentarne snimke o razaranjima hrvatskih gradova. |
|
|
|
|
 |
8
Ukupno postova: 1860 Spol:  Muško
|
Da, ocjena da se prijetilo vecini ne-Hrvata ne stoji.
Mozda kod Save Strpca, ali ne vjerujem.
Oprezno se drzim glede ove teme, bio sam klinac i svjestan da mi je to sve skupa nejasno i nedokucivo - ali kad se stvari zbroje i oduzmu... Nekako ne vjerujem u kampanjsko i knjigovodstveno "obradjivanje".
Ne branim nikoga, ali evo.
Od Srba u mom naselju od devet obitelji, sedam ostalo. |
|
_________________ Nekad davno bijah gej,
spasio me Horus Hej! |
|
|
 |
Blofeld
|
Pitanje je bilo zašto su ubijeni Srbi u Osijeku, a ne Hrvati. Ako netko postavi pitanje zašto su ubijani Hrvati po cijeloj Hrvatskoj, rado ću odgovoriti, ali mislim da je to svima jasno. Činjenica da su u Osijeku oteti brojni stanovi ne baca sjenu na Domovinski rat, ne izjednačava agresora i žrtvu, niti išta slično, već govori o tome da svugdje postoji šljam. Također, dokumentarne snimke razaranja hrvatskih gradova ne mogu nam pomoći u razjašnjavanju ubijanja i protjerivanja građana srpske nacionalnosti, iako bi mogle dočarati vrijeme u kojemu su se ta ubojstva događala. Jer ubojstvo je ubojstvo, neovisno o vremenu u kojem se dogodilo. A šljam je šljam.
Usput, statistički, u mom razredu bilo je 8 Srba, 4 je ostalo, ali su svima prijetili usred noći da moraju pobjeći ili će ih ubiti. Neki znameniti Osječani danas imaju desetke stanova (Pupovac pokušava nametnuti ovo pitanje - u zadnjem mandatu nije uspio, odgovoreno mu je da su stanovi otkupljeni i da je to gotova priča - a sad ćemo vidjeti). |
|
|
|
|
 |
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol:  Nebitno
|
Jedni smiju profitirati u ratu, a ja ni na forumu ne smijem?  |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
 |
toni
|
Kod mene ih je bilo 5-6.. i svi su zdimili.. od tih 6, bilo je 5 zemskinja.. najbolje ribe u razredu.. popizdio sam kad su otisle !! |
|
|
|
|
 |
lufus Ukupno postova: 2044 Spol:  Muško
|
Usput, statistički, u mom razredu bilo je 8 Srba, 4 je ostalo, ali su svima prijetili usred noći da moraju pobjeći ili će ih ubiti.
|
Išao sam na VBK u školu i više od pola razreda je bilo srpske nacionalnosti, svi su "nestali" u nekih 2-3 dana nakon Borova sela, teško da su baš svi bili nazivani usred noći. Moj stari je u to vrijeme izašao iz JNA i nama su svakodnevno prijetili pa nismo otišli. Prijatelju iz škole snajperist "civil" je ubio mamu(nije urbana legenda), penzić iz moje zgrade je nekoliko puta u vrijeme "zamračenja" ispucavao svijetleće metke, da ne spominjem one koji su "zaboravljali" ugasit svjetlo, ljepotica je znala izgledat kao božićno drvce, pa navođenje projektila... |
|
|
|
|
 |
toni
|
i to je glavas radio ! .. u najmanju ruku je kriv po zapovjednoj odgovornosti i za to !
 |
|
|
|
|
 |
Blofeld
|
Krivo smo se razumjeli. Ja sam htio reći da se onima koji su ostali prijetilo (osobno znam za 10-ak slučajeva). A oni koji su pobjegli također nisu bili isti. Stariji ljudi će znati da se prije rata dio Srba ponašao velikosrpski, a dio kao i svaki normalan građanin Osijeka. Ovaj prvi dio je svakako odmah pobjegao - no tu su najviše popušile njihove obitelji, koje su u Osijeku imale nekakav žvot, dok su većina poslije rata završila u jadu i bijedi beogradskih i drugih predgrađa. Roditelje ne možeš birati. |
|
|
|
|
 |
Blofeld
|
Te su se stvari svakako događale, i tu nema spora. Međutim, čak ni te ljude nije se smjelo likvidirati. Ali dobro, to bi još mogao i shvatiti. No ne treba pasti u zamku tih parola, da su svi ubijeni Srbi bili snajperisti i petokolonaši, jer to nije točno. To je samo jedna od parola kojom se htjelo negirati zločine hrvatske strane, i mislim da ju je prvi plasirao Andrija Hebrang. Vjerujte, žrtve za koje se tereti Glavaš nisu izabrane slučajno, nego upravo zato da se slične teze ne bi mogle povlačiti u postupku. |
|
|
|
|
 |
Burence
Ukupno postova: 143 Spol:  Muško
|
zanimljivo je kako 90% članova hvidre (oni koji su stvarno bili u ratu i koji su bili pored Glavaša) podržavaju Glavaša, dok 90% ratnih "klinaca" pljuje po Glavašu! smiješno mi je to! ili su ta ista "djeca" iskusnija od tih "staraca" koji su se borili u ovom gradu.. |
|
_________________ www.pivopije.com
 |
|
|
 |
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol:  Nebitno
|
Nece valjda pljuvati po ruci koja im je omogucila da ostatak zivota, osim yamba u birtiji, nista ne rade. Dobro, tu ti tamo zavaljaju ponesto dopa, glume facu u autu kojeg su kupili na kredit - lovom od "poticaja" i obidju pokoju gostujucu utakmicu.
Citat:
dok 90% ratnih "klinaca" pljuje po Glavašu! smiješno mi je to! ili su ta ista "djeca" iskusnija od tih "staraca" koji su se borili u ovom gradu..
|
90% onih koji su bili u ratu i nakon rata se vratili poslovima i radu razmislja jednako kao ti "klinci", a ne kao 90% gorespomenutih clanova HVIDRE. Naravno, takvi u najvecem broju slucajeva nisu clanovi HVIDRE, jer 8 sati dnevno moraju provesti osiguravajuci egzistenciju potomstvu, a ne igrajuci yamb u birtiji. |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
 |
machor Ukupno postova: 315 Spol:  Muško
|
Daj ti članovi hvidre su rasisti i nacisti jedanuput sam bio na tekmi kad su pored mene sjedili onaj kolobarić(ili kak se već preziva) i ta ekipa pa takav rječnik za one crnce iz dinama nema ni torcida fuj kaki zagriženjaci! |
|
|
|
|
 |
 |
|