Autor |
Poruka |
lufus Ukupno postova: 2044 Spol: Muško
|
Za razliku od trudničkog trbuha kojemu se kralježnica s evolucijom prilagodila, ženskim torbama se prilagođavaju samo proizvođači – povećavajući ih i ojačavajući za tegljenje.
U zadnjih pet godina teret koji žene nose u svojim torbama povećao se za 38% i dosegao prosjek od nešto više od 2 kilograma, pokazala su istraživanja. Predviđa se da će kroz 10 godina žene svakodnevno nositi i preko 3 kilograma stvari.
Pa, što to onda žene tegle u svojim torbama, koje iz godine u godinu postaju sve veće? Sve je veći broj gadgeta poput laptopa, mobilnih uređaja, ali i kozmetike, a nerijetko se nose i 'rezervne' stvari, poput cipela za posao, pa i knjiga.
Osim što povećavaju 'zapreminu', proizvođači su se napokon sjetili i ključnog dijela ženske torbe – ručki, koje se ojačavaju i dodaju jer torbica više ne leluja ženstveno preko ramena, već je u svojoj punoj funkciji.
To su primijetili i britanski kiropraktičari koji prijavljuju sve više ozljeda uzrokovanih preteškim torbama te se na razini struke razmatra upućivanje upozorenja.
"Problem s velikim torbama je što ne uzrokuju ozljede tog trenutka kad se nose, već im kumulativno pridonose", rekao je fizioterapeut Tim Hutchful za Daily Mail u trenutku kada je prodaja velikih torbi na Otoku porasla za 10%.
Net.hr |
|
|
|
|
|
_Jimmy_
Ukupno postova: 1375 Lokacija: Legagrad Spol: Muško
|
heheh nema šta nema ... to je i njima misterija ... |
|
_________________ Lock 'n' Load Baby |
|
|
|
Monstrum
Ukupno postova: 6541 Lokacija: a gdje se VI to točno nalazite Spol: Muško
|
ma te žemske torbice su ko ona Sport Billy torbica, ja neznam stvarno u tim torbicama kao da dolazi do pomaka u prostoru i vremenu, šta sve stane unutra pa to je strašno, al neka neka to sve treba |
|
|
|
|
|
Skakavac
Ukupno postova: 206 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
pa jednostavno poneseš SVE što misliš da če ti ikad zatrebat,dakle spremna si u svakoj situaciji i izgledaš fantastično s velikom lijepom torbom....jebeš leđa |
|
|
|
|
|
sisibla
Ukupno postova: 245 Spol: Žensko
|
Kod majke sam znala naći metar, žlićicu, ljepilo.
Ono čega se bojim je to što sam čak naletila i na šarafciger, jednom.
A dok je brat bio manji su i rezervne bočice, dude, mlijeko ono u prahu bile normalne pojave.
Da ne pričam o tome kako u novčaniku drži mjere SVIH zidova u kući.
Opravdanje joj je bilo : " Ako slučajno naletim na neku sliku, ogledalo il tako nešto da mogu odmah kupiti ako štima za taj zid."
|
|
|
|
|
CatCloe Ukupno postova: 3252 Spol: Nebitno
|
sisibla je napisao/la: ›
Kod majke sam znala naći metar, žlićicu, ljepilo.
Ono čega se bojim je to što sam čak naletila i na šarafciger, jednom.
A dok je brat bio manji su i rezervne bočice, dude, mlijeko ono u prahu bile normalne pojave.
Da ne pričam o tome kako u novčaniku drži mjere SVIH zidova u kući.
Opravdanje joj je bilo : " Ako slučajno naletim na neku sliku, ogledalo il tako nešto da mogu odmah kupiti ako štima za taj zid."
|
ovo je predivno
ja nemam baš puno stvari u torbi... najvažnije mi je da stane bočica od pola litre, jer ne mogu živjeti bez cedevite... a ostalo je par klasičnih predmetića - novčanik, mobiteli, kapi za nos, labelo... ništa veliko ili teško |
|
|
|
|
|
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol: Žensko
|
Da, ženski rod ima velike torbe, onda svi dečki iz društva zamole da im pričuvaš mobitel, sunčane...
Jedva sam se navikla nositi torbu, bila mi je dosta osobna u džepu. Sad imam torbetinu u kojoj ima svašta, malo je problematično pronaći baš ono što mi treba, ali najvažnije da uvijek imam putovnicu i novčanik kod sebe. |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
|
Elena_Os
Ukupno postova: 1795 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
|
|
|
MissTake
Ukupno postova: 8773 Lokacija: Somewhere over the Rainbow Spol: Nebitno
|
jedino što me živcir je kad zvone mobiteli, a ja ih ne mogu naći. inače ne natrpavam torbu, ali obavezno imam mali kišobran, novčanik, 2 mobitela, malu torbicu za šminku...
ali nikako torba nije preko 2kg |
|
_________________ ► Play ♫♫♫ ılılllıllıı ♫♫♫ ılılllıllıı Pause ll
SVI SMO MI VUCO |
|
|
|
tonya
Ukupno postova: 2171 Lokacija: Nedođija Spol: Žensko
|
Što, samo 2 kile? Pa meni je već godinama jedno rame niže od drugog! |
|
_________________ Space: The final frontier
These are the voyages of the Starship, Enterprise
Its 5 year mission
To explore strange new worlds
To seek out new life and new civilizations
To boldly go where no man has gone before |
|
|
|
morgan
Ukupno postova: 3964 Lokacija: gone to North Pole Spol: Nebitno
|
moja žena ima još jednu torbu unutra....radi bolje organiziranosti |
|
_________________ Zašto bi se izlagali mamurluku? Ostanite pijani
Kad čovjek umre, ne zna da je umro, i to je samo teško drugima.
Isto je i kada je čovjek glup. |
|
|
|
Monstrum
Ukupno postova: 6541 Lokacija: a gdje se VI to točno nalazite Spol: Muško
|
tonya je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Što, samo 2 kile? Pa meni je već godinama jedno rame niže od drugog!
|
noooooooooouuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!
naučno je dokazano, ako se na jednom ramenu više godina nosi teret kao što su torbe, ruksaci, vreće cementa dolazi do iskrivljenja kičme, a kad dolazi do iskrivljenja kičme doći će, muahahahaha i do pojave grbe, zato odma smanjit teret u torbama da i dalje budete lijepe i oku ugodne or else .. .. ... .. . .
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=31B3m1ef3zo[/youtube] |
|
|
|
|
|
Loona
Ukupno postova: 3713 Lokacija: somewhere on Mars Spol: Žensko
|
DanicaV je napisao/la: ›
Da, ženski rod ima velike torbe, onda svi dečki iz društva zamole da im pričuvaš mobitel, sunčane...
|
..novčanik, ključeve.. pa te pitaju jel imaš maramicu, žvake.. i kako onda da nam torbe nisu velike??
Skakavac je napisao/la: ›
pa jednostavno poneseš SVE što misliš da če ti ikad zatrebat,dakle spremna si u svakoj situaciji i izgledaš fantastično s velikom lijepom torbom....jebeš leđa
|
tako je.. |
|
_________________ Svako rješenje ima problem. |
|
|
|
Mladjo
Ukupno postova: 2890 Lokacija: Madrid Spol: Muško
|
žemske torbe su primjer iz udžbenika za neorganiziranost i totalni kaos. barem su takva moja iskustva sa žemskim torbama. od poništenih tramvajskih karata (da, ona nevozi, zašt bi ona vozila ), mali milijun solo žvaka u pakovanju, lijekova kojekakvih, pepperspray, mobitel, rasute kune po cijeloj torbi a novčanik isto unutra, gumice za kosu (cijelo ono pakovanje od ću ćeš ćena, 10 komada), maramice, iskorištene maramice, naravno šminka, zatim neseser u torbi sa malim sapunčićem, ručnikom i šampončićem, ključevi od stana, podruma, pošte, ulošci (dnevni i ultra strong ako menga požuri) itd. nekad mi je lakše nosit joj kofer nego torbu. pa se tako priupitah jednom prilikom: nosi li ona to omanjeg odojčića u torbi? ipak nam je godišnjica pa valjd nije došla praznih ruku |
|
|
|
Poppy
Ukupno postova: 2988 Lokacija: u snovima Spol: Žensko
|
mladjo mnogo mi se ti nešto razumeš u ženske torbice... |
|
|
|
|
|