Autor |
Poruka |
DonQuijote
Ukupno postova: 4291 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
betty je napisao/la: ›
svi gledaju na dravu ,jedino ova 2 niza zgrada sto su okomito,njihov pogled nije tako dobar ali ju vide .
jesi vec gledao sta tu?
|
površno sam se raspitao zasad, ali nisam detaljnije. planiram uskoro. imaš kakvu informaciju možda? |
|
|
|
|
|
tomislavv Ukupno postova: 10 Spol: Muško
|
ma kuca definitivno.. kada ti mozes pustit glazbu do kraja kada god hoces, boli te briga hoce li netko iznad tebe spavat ili sta vec radit... kuca zauvijek |
|
|
|
|
|
zlusch
Ukupno postova: 2038 Lokacija: Sjenjak Spol: Muško
|
cane je napisao/la: ›
Ma daj kuća je zakon. Kad ti dođe ekipa, pa roštiljate u dvorištu. Pa ti se djece bez brige igraju, dok ti čitaš novine i izležavaš se na ležaljci. A uostalom i kuće mogu imat dobru toplinsku izolaciju. Mislim da je uopće apsurdno dokazivat prednosti kuće. Jer ako su režije skuplje nešto preko zime to nije nikakva prednost stana.
|
Sve to stoji, samo se zaboravlja jedna važna stvar - kuća traži slugu koji će stalno nešto raditi oko nje. Što ti je veći plac i više kvadrata, to je više šljake.
Odnedavno sam postao vlasnik kuće na velikom placu u širem centru grada i stalno razmišljam o tome trebam li uložiti još neke pare pa si srediti kuću ili prodati kuću i kupiti si jedan veliki stan.
U stanu su režije praktički zanemarive, uvijek je toplo (evo, pola osam ujutro a ja sjedim samo u gaćama za računalom) i imam broadband net i kabelsku TV.
U kući imaš prostora, dvorište, napravio bih si i bazen... ali je kuća skupa, traži crnca da je održava, a režije su sukladno prostoru poprilične.
Pa ti budi pametan.... |
|
_________________ Lega, nije ti dumina što praviš diklića od butre kraj kondora u treski.... a ti Anonymous dođi k sebi dok još imaš kome!
47! Još se trese na udici.... |
|
|
|
zlusch
|
|
|
|
zlusch
|
|
|
|
zlusch
|
|
|
|
1step2far
Ukupno postova: 3262 Spol: Žensko
|
Pod hitno si moram naći crnca za čuvanje i uređenje kuće, dobra ideja. Istina je što Zlusch kaže, npr. meni je moja kuća prevelika, moji su zašli u godine, tata je jako bolestan i zahtjeva konstantnu brigu oko njega, a ja pretrpana obavezama i jedino što stignem je očistiti dvorište, balkon, stepenice i korove. Mama je više angažirana oko toga. Uglavnom, volim svoju kuću, ali u budućnosti mi neće trebati. |
|
|
|
|
|
wendy
Ukupno postova: 1104 Lokacija: suicide machine Spol: Žensko
|
Nekako si i ne mogu zamisliti život u stanu... Jedno vrijeme možda da, ali cijeli život.. uh, ne znam koliko bih sretna bila. Ja sam dijete sa sela.
Želim si salaš, životinje, drveće, cvijeće... i nekoga tko će to sve održavati |
|
_________________ “Some people never go crazy. What truly horrible lives they must live” |
|
|
|
zlusch
|
|
|
|
wendy
Ukupno postova: 1104 Lokacija: suicide machine Spol: Žensko
|
zlusch je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Nekog mladog preplanulog i polunabildanog hispanika... kako kosi travu i čisti lišće iz bazena
|
Eh, takvog bih si konjušara mogla kupiti |
|
_________________ “Some people never go crazy. What truly horrible lives they must live” |
|
|
|
tomislavv Ukupno postova: 10 Spol: Muško
|
zlusch je napisao/la: ›
Iz perspektive mladog čovjeka koji se ne ustaje u pola 6 i ne dolazi doma u pola 4 kako bi tu kuću održavao - sve 5
|
ali nije sve to samo iz perspektive mladog covjeka, nije ni stvar u glazbi.. a što s djecom? jer, kako ces ti njima zabranit i objasnit da ne smiju trcati po stanu jer su ispod tebe nabrijani susjedi od 70 i + godina, koje ne zanima to sto bi se oni igrali, ti starci zele svoj mir. ja inace zivim u kuci, ali kako studiram sam u stanu, i svaki dan psujem sve po spisku ljudima koji zive stan iznad mene, jer kad njihovi klinci pocnu trcat ujutro u 7 i vristat ja se probudim.... ali to je jos i dobro, cesto mi rano ujutro znaju doc i zvonit na stan bez veze... a sto reci toj djeci????? ili tim roditeljima??? to su ipak djeca... a ja ih jos k tome mrzim (opcenito mrzim malo djecu) tako da.... kuca je zakon.... iako se ima puuuno vise posla oko nje, ali to je sloboda... |
|
|
|
|
|
morgan
Ukupno postova: 3964 Lokacija: gone to North Pole Spol: Nebitno
|
za ovakve gore spomenute situacije postoji ono što se zove kućni red.
djeca jesu problem dok su manja ali s vremenom i oni shvate da nije lijepo skakati po hodniku,derati se, osobito ako ih više ljudi upozori na to.
svaki razumniji čovjek će tolerirati tuđe ponašenje jer će očekivati da i drugi toleriraju njegovo pa onda tulumi do sitnih sati i nisu neki veliki problem za susjedstvo.
ljudski je i upozorit ljude na neke stvari koje te smetaju pa oni malo pametniji će shvatiti. |
|
_________________ Zašto bi se izlagali mamurluku? Ostanite pijani
Kad čovjek umre, ne zna da je umro, i to je samo teško drugima.
Isto je i kada je čovjek glup. |
|
|
|
_tenjac_ Ukupno postova: 406 Lokacija: Tenja Spol: Muško
|
pa na sve ovo mogu reć da živim oko 9 godina u kući a prije toga sam živio u stanu i baš se nesjećam kako je to bilo mogu samo reć da iako imam 16 godina da se i ja moram dizati oko pola 7 7...imam jednu veliku katnicu i veliko dvorište a preko puta mi živi baka koja ima manju prizemnicu osrednje dvorište i preveliki plac...iako ima dana kad mi dopizdi sve i kosnja trave i štijanje bašte a pogotovo po ljeti kada ima posla oko one balirane djeteline ništa nemože zamijeniti osjećaj da je ovo sve tvoje...da tu živiš i da si ti odgovoran za to...u stanu plačaš na način da se cijelokupan iznos podijeli na onoliko koliko stanova ima...a u kući je opet stvar da koliko potrošiš toliko platiš...a što se tiče grijanja mislim da mi nema ništ goreg kada za lijepo sunčano i toplo vrijeme dođem u stan kod lege i vidiš da im radijatori još uvijek griju...u kući nema takvih problema...a i pošto obožavam životinje neznam kako bi mi bilo u stanu tj. da nisam u kući nebi se osjećao ovako ko sad...nekak sigurno i savjesno...imam starijeg buraza pa i on nekad pomogne al ima posao pa nestigne nekad tako da sve na meni i starom dok sestra i stara pospremaju kuću...sve je stvar u organizaciji...a opet ko voli nek izvoli...nisu ni stanovi tolko loši |
|
|
|
|
|
zlusch
|
_tenjac_ je napisao/la: ›
pa na sve ovo mogu reć da živim oko 9 godina u kući a prije toga sam živio u stanu i baš se nesjećam kako je to bilo mogu samo reć da iako imam 16 godina da se i ja moram dizati oko pola 7 7...imam jednu veliku katnicu i veliko dvorište a preko puta mi živi baka koja ima manju prizemnicu osrednje dvorište i preveliki plac...iako ima dana kad mi dopizdi sve i kosnja trave i štijanje bašte a pogotovo po ljeti kada ima posla oko one balirane djeteline ništa nemože zamijeniti osjećaj da je ovo sve tvoje...da tu živiš i da si ti odgovoran za to...u stanu plačaš na način da se cijelokupan iznos podijeli na onoliko koliko stanova ima...a u kući je opet stvar da koliko potrošiš toliko platiš...a što se tiče grijanja mislim da mi nema ništ goreg kada za lijepo sunčano i toplo vrijeme dođem u stan kod lege i vidiš da im radijatori još uvijek griju...u kući nema takvih problema...a i pošto obožavam životinje neznam kako bi mi bilo u stanu tj. da nisam u kući nebi se osjećao ovako ko sad...nekak sigurno i savjesno...imam starijeg buraza pa i on nekad pomogne al ima posao pa nestigne nekad tako da sve na meni i starom dok sestra i stara pospremaju kuću...sve je stvar u organizaciji...a opet ko voli nek izvoli...nisu ni stanovi tolko loši
|
Koja spika....
Inače, u stanovima ne plaćaš sve kao zajedničko, radijatori se zatvore kada ti ne trebaju, a i stan zahtijeva brigu.
Ima ljudi kojima je dovoljno u životu imati nešto svoje pa onda provesti privatni dio života koseći, čisteći, uređujući i spremajući. Meni se to jednostavno ne da i zato imam neki drugi plan u glavi.
Mada, bilo bi idealno imati jedan kućerak s nevelikim placem, tek toliko da mogu skočiti u svoj bazen i popiti pivo sa ekipom na terasi.... |
|
_________________ Lega, nije ti dumina što praviš diklića od butre kraj kondora u treski.... a ti Anonymous dođi k sebi dok još imaš kome!
|
|
|
zlusch
|
tomislavv je napisao/la: ›
zlusch je napisao/la: ›
Iz perspektive mladog čovjeka koji se ne ustaje u pola 6 i ne dolazi doma u pola 4 kako bi tu kuću održavao - sve 5
|
ja inace zivim u kuci, ali kako studiram sam u stanu, i svaki dan psujem sve po spisku ljudima koji zive stan iznad mene, jer kad njihovi klinci pocnu trcat ujutro u 7 i vristat ja se probudim.... ali to je jos i dobro, cesto mi rano ujutro znaju doc i zvonit na stan bez veze... a sto reci toj djeci????? ili tim roditeljima??? kuca je zakon.... iako se ima puuuno vise posla oko nje, ali to je sloboda...
|
Gle, ovdje nije stvar što je život u stanu loš, već što imaš idiote za susjede koji su, usput, i loši roditelji. Ja nemam takvih problema i susjedi su mi normalni. Imam problema s robnom kućom gdje svatovi luduju svake subote do pet ujutro jer debil šef škrtari na izo-staklima i klima uređajima, a dežurni lokalni kontakt policajci negdje hrču ili zavrću runde.... |
|
|
|
|
|
|