Autor |
Poruka |
aethur
Ukupno postova: 2861 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Klik
Citat: ›
Puljić je u zlosretnoj sudbini djevojke Kristine Šušnjare, žrtve okrutnog ubojstva, prepoznao put kreposti koji – pouzdanije nego naramci plastičnog eksploziva oko pojasa šehida – vodi ravno u raj. Posvetivši uvodni dio misnog slavlja veličanju monstruozne ideje da je smrt jedini pravi - i moralni - “izbor” za svaku potencijalnu žrtvu silovanja, Puljić nije samo odvalio žestoku pljusku zdravom razumu nego je s nevjerojatnom bešćutnošću “hračnuo” i na svaku jučerašnju, današnju i sutrašnju žrtvu silovanja te na sve one koje su umjesto mučeničke “smrti u kreposti” odabrali – život.
|
Klik
Citat: ›
Zdravo Kristina, milosti puna, Gospodin s tobom! Na taj način bismo mogli pozdraviti tu mladu djevojku koja je umrla za svoje ideale, a oni su joj bili važniji nego njezin ovozemaljski život.
|
Zlata mamina... |
|
|
|
|
|
insomnia
Ukupno postova: 2665 Lokacija: Osijek-finally!!! Spol: Žensko
|
e majke mi moje ak je ovaj normalan.. |
|
_________________ Da se bojim skakavaca, ne bih bosa po livadi hodala! |
|
|
|
MacaPapucharica
Ukupno postova: 3162 Lokacija: tu. Spol: Žensko
|
"Posvetivši uvodni dio misnoga slavlja na blagdan sv. Vlaha veličanju monstruozne ideje da je smrt jedini pravi i moralni ‘izbor’ za svaku potencijalnu žrtvu silovanja..."
PRESTRASNO!!!
dalje nisam ni citala...
vjerujem u Boga, ali ne u popove... |
|
_________________ naivna k'o francuska sobarica |
|
|
|
pumpkin
Ukupno postova: 978 Lokacija: od ćoška na pol puta Spol: Žensko
|
Stvarno su već dopizdili i bogu i vragu sa svojim glupostima, čast normalnim izuzecima... |
|
_________________ Always remember you're unique, just like everyone else. |
|
|
|
1step2far
Ukupno postova: 3262 Spol: Žensko
|
Znači, bolje da čovjek krepa ako mu se dogodi nešto strašno? Nema kraja ovozemaljskoj gluposti. Stvarno nisam vjernik, dosad su svećenici pametno zborili, ali ovo prelazi granice dopuštenoga i ukusnoga. Umjesto da se sa svim vjernicima svoje crkve pomoli za njenu dušu i da se moli Bogu da se takvo što više ne dogodi nijednoj živoj osobi, on priča notorne gluposti.
Nekako mi pada na pamet stih od Balaševića koji ide nekako ovako: prvo su stigli popovi, pa topovi, pa lopovi... |
|
|
|
|
|
Uma
Ukupno postova: 4727 Spol: Žensko
|
|
|
|
MissTake
Ukupno postova: 8773 Lokacija: Somewhere over the Rainbow Spol: Nebitno
|
trebalo bi sve žene na ginekološki preglede prije braka radi utvrđivanja nevinosti. i onda one koje nisu nevine odmah na glavni trg spalit na lomači!!!
.... obožavam moderno svećenstvo i njihove velebne propovijedi |
|
_________________ ► Play ♫♫♫ ılılllıllıı ♫♫♫ ılılllıllıı Pause ll
SVI SMO MI VUCO |
|
|
|
OligofreniDikobrazoid
Ukupno postova: 2339 Lokacija: Šikara uz Dravu Spol: Muško
|
MissTake je napisao/la: ›
.... obožavam moderno svećenstvo i njihove velebne propovijedi
|
He he, pa Miss, retro je već godinama u modi... Ako se hrpa naroda fura na retro modu, ako sve više bandova svira neki retro-rock, ili obrađuje prastare stvari....
Zašto onda ne bi popovi ošli "malo" u retro vode i vratili dogmatske načine iz, recimo, srednjeg vijeka?!?!? Malo inkvizicija, malo drugi oblici Božjeg suda, malo prljavština u ime Boga, malo svaki dan na misu ili umireš instantno.... I tako to...
Pogotovo u ovakovoj quazi-para-nešto državi u kojoj ti čak i djecu diskriminiraju ako kojim slučajem ne pohađaju crkveni vjeronauk i nedjeljne mise....
Crkva u Hrvata = |
|
|
|
MissTake
Ukupno postova: 8773 Lokacija: Somewhere over the Rainbow Spol: Nebitno
|
|
|
|
snaša
Ukupno postova: 820 Lokacija: 7 km od centra Spol: Žensko
|
A ja bih baš voljela čuti propovjed u originalu..jer ..iako se nećete složiti sa mnom (ooo slobodno me kamenujte)..ti naši novinari stvarno riječi vole izvrnuti ..naglavačke..doslovce.. |
|
_________________ Niti jedan dokaz ne podupire tezu da je život ozbiljan. |
|
|
|
Kugla
Ukupno postova: 467 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Što bi Ajnštajn rekao: Ljudska glupost i svemir nemaju granica, premda za svemir nisam siguran... |
|
|
|
|
|
|
|