Autor |
Poruka |
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol: Nebitno
|
Svake godine ista prica...
Dakle, racuni za plin za prosinac 2007. i sijecanj 2008. nemaju previse doticaja sa zdravo-seljackom logikom... Prosinac je bio znatno hladniji, sigurno sam puno vise grijao, a racun za plin je manji nego za sijecanj.
Racun za prosinac 2007. - 137 kn
Racun za sijecanj 2008. - 175 kn
Jesu li u pitanju razlicita obracunska razdoblja, niza kalorijska vrijednost plina - bilo to nesvjesno velekupovanje losijeg plina ili nesto trece?!
Anonymous, kakvi su tvoji racuni i tvoja iskustva?! |
|
|
|
|
|
OligofreniDikobrazoid
Ukupno postova: 2339 Lokacija: Šikara uz Dravu Spol: Muško
|
Moram priznati da sam se i ja sličnu stvar upitao... I susjed i ja smo manje grijali kuće u siječnju, a obojica smo dobili oko 300 kn više plina nego za prosinac... Bilo bi lijepo da nam to netko objasni... S druge strane, postoji jedno moguće rješenje... HEP je brojila za prosinački obračun očitavao negdje prije Božića, a za siječanjski tek početkom veljače... To je možebitni razlog ovog nesklada u računima, iako mi i to malo smrdi... Previše je 300kn razlike |
|
|
|
MissTake
Ukupno postova: 8773 Lokacija: Somewhere over the Rainbow Spol: Nebitno
|
|
|
|
W.M. Felt Ukupno postova: 2158 Spol: Nebitno
|
Ma jednostavno je to. HEP je firma lopovčina, uvaljenih lijenčina, neznalica, pogrešnih metoda, loše usluge, uostalom prava hrvatska državna firma. Kako se među njihovih milijun zaposlenika (čak su donedavno imali i 10.000 automobila!) izgleda ne može naći dovoljno inteligentnih i vrijednih koji će svakomjesečno i točno očitati brojilo. Pa većinom ga očitavaju jednom u 6 mjeseci! A onda nabacuju nekakve procjene, koje su u pravilu veće od realne potrošnje, pa ljudi budu u nekakvoj preplati (što je to?), pa im se kao vraćaju novci, ili prebijaju budući računi (kako?), i tako dalje. Tko hoće spoznati istinu o HEPU-u, dovoljno mu je pročitati pismo direktora HEP-a Sanaderu, i sve će biti jasno. |
|
|
|
|
|
snaša
Ukupno postova: 820 Lokacija: 7 km od centra Spol: Žensko
|
I kod nas je bilo za trećinu više...
Izgleda da ću morati zapisivati sama potrošnju..pa uspoređivati.. |
|
_________________ Niti jedan dokaz ne podupire tezu da je život ozbiljan. |
|
|
|
_Jimmy_
Ukupno postova: 1375 Lokacija: Legagrad Spol: Muško
|
pa isto tako nekako za gradsko grijanje
jedan mjesec 230 drugi 260 |
|
_________________ Lock 'n' Load Baby |
|
|
|
PopCornStar Ukupno postova: 34 Lokacija: K okretištu trajvana Spol: Muško
|
Leteci mungos je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Dakle, racuni za plin za prosinac 2007. i sijecanj 2008. nemaju previse doticaja sa zdravo-seljackom logikom... Prosinac je bio znatno hladniji, sigurno sam puno vise grijao, a racun za plin je manji nego za sijecanj.
Jesu li u pitanju razlicita obracunska razdoblja, niza kalorijska vrijednost plina - bilo to nesvjesno velekupovanje losijeg plina ili nesto trece?!
Anonymous, kakvi su tvoji racuni i tvoja iskustva?!
|
A šta da ti velim "Leteći" nego istinu...Pojma ti ja to nemam... O mojim (našim računima) brine žena... Jer da ih ja vodim brzo bi mi isključili i plin i vodu i struju a sitna djeca gladna ostala.Sve bi ja to spisko u birtiji i na brze aute. Dobro,ne baš na aute... Al zašto se sekiraš? Fino nazoveš HEP i oni ti objasne. Možda je "Dikobrazoid" u pravu... Ašto se kvalitete tiče mislim da tu Hep ne može puno... Oni su samo isporučioci. Kupuju plin od Ine i prodaju potrošačima...Barem mislim...jbga |
|
_________________ kad piti je prestao netragom je nestao |
|
|
|
morgan
Ukupno postova: 3964 Lokacija: gone to North Pole Spol: Nebitno
|
kod nas najave koji dan je očitanje pa onda mi savjesni stanari naljepimo ceduljice sa "očitanim" stanjem.tako da ja preko zime uvijek očitavam manje a razliku im plaćam kad je potrošnja manja.ako mogu oni nas varat ima načina da im se uzvrati.u biti sve im platim ali onda kad to meni paše jer i oni dižu cijene kad njima to odgovara. |
|
_________________ Zašto bi se izlagali mamurluku? Ostanite pijani
Kad čovjek umre, ne zna da je umro, i to je samo teško drugima.
Isto je i kada je čovjek glup. |
|
|
|
daddos
Ukupno postova: 211 Lokacija: bosutsko Spol: Muško
|
W.M. Felt je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Ma jednostavno je to. HEP je firma lopovčina, uvaljenih lijenčina, neznalica, pogrešnih metoda, loše usluge, uostalom prava hrvatska državna firma. Kako se među njihovih milijun zaposlenika (čak su donedavno imali i 10.000 automobila!) izgleda ne može naći dovoljno inteligentnih i vrijednih koji će svakomjesečno i točno očitati brojilo. Pa većinom ga očitavaju jednom u 6 mjeseci! A onda nabacuju nekakve procjene, koje su u pravilu veće od realne potrošnje, pa ljudi budu u nekakvoj preplati (što je to?), pa im se kao vraćaju novci, ili prebijaju budući računi (kako?), i tako dalje. Tko hoće spoznati istinu o HEPU-u, dovoljno mu je pročitati pismo direktora HEP-a Sanaderu, i sve će biti jasno.
|
W.M.Felt-ajd malo smanji sa svojim sranjima,radim u HEP-u kao elektro-monter i mogu ti reći da se našljakam ko konj za svoju plaću(4.200kn dobio prošli mjesec)ne kažem da nema lijenčina al mi je pun kurac takvih kao ti koji samo seru i generaliziraju... |
|
|
|
|
|
Pašće
Ukupno postova: 401 Lokacija: tu negdje Spol: Muško
|
Leteći i meni je sijećanj skuplji,tj.potrošio sam više plina
prosinac-288,67
sijećanj-365,41
Ali sam se šokirao kada je došao jer je pisalo preko 4100 kn,ispostavilo se krivi upis stanja broila,gospođa iz HEP-a krivo upisala prvi broj.
Nečudim se što je veći jer prvi dio sijećnja djeca na zimskom ferju,ja manje posla,što znaći da smo više bili u kući i više ložili |
|
_________________ njuškom naprijed,pa kud me odvede |
|
|
|
osk
Ukupno postova: 71 Spol: Nebitno
|
ja živim u kartonskoj kutiji, nemam plin, hvala na pitanju leteći |
|
|
|
|
|
debeli
Ukupno postova: 920 Lokacija: evriver Spol: Nebitno
|
da samo plin, mamu im električnu. Prvo mi kažu da sam preplatio struju za 1 000 kn, a sad mi šalju uplatnice za dug od 500 kn.
Ko tu koga jebe drugovi ? |
|
|
|
|
|
Loona
Ukupno postova: 3713 Lokacija: somewhere on Mars Spol: Žensko
|
Meni su računi za plin ok. U prosincu 125 kn, a sad u siječnju 108 kn. Ok, ja živim u stanu.. Ali računi za struju mi nisu jasni.. Uselili u novu zgradu i dobili da plaćamo paušal od 106 kn mjesečno, odjednom stiže razlika od 535 kn i slijedeće uplatnice na 107 kn, da bi mi od 2. mjeseca paušal bio 82 kn?!? wtf?! Nije li se taj paušal trebao onda povećati da razlika bude što manja a ne smanjiti još više, pa kad dođe razlika past ću u nesvijest.. |
|
_________________ Svako rješenje ima problem. |
|
|
|
Anastazija Ukupno postova: 689 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
Nama je i onako preveliki račun za plin (oko 1200 kn) uvećan za nekih 300-400 kn (ne znam točno). |
|
_________________ Anastazija |
|
|
|
slavonac
Ukupno postova: 88 Spol: Nebitno
|
Leteci mungos je napisao/la: ›
Anonymous, kakvi su tvoji racuni i tvoja iskustva?!
|
da samo na kuci nemam 170kn vec 1000kn plina... svugdje je isti problem, ocito plin nema kaloricnu vrijednost koju mora imati, dovlace ga iz rusije il ukrajne a placas tj naplacuju ti po najvecoj vrijednosti; a jeftino kupuju....samo ja neznam ko ima takav uredjaj da se izmjeri.
sa strujom je vrlo lako odes na etf, .. oni imaju uredjaj koji kosta par tisuca eura...da ti izmjere kvalitetu struje, tj napon frekvenciju vise haromike koji u biti unistavaju kucanske uredjaje... a ovo.. zbilja neznam. a i da ti izmjeris kog ces tuzit? oni ce reci da oni nemaju veze s tim i da ti curi plin il vec neznam koji ce gadovi smisliti laz... pasiiimater |
|
|
|
|
|
|
|