W.M. Felt je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Nemoj samo zaključivati što sam ja htio reći. Prije svega, htio sam reći da je Osijek grad bez nedostataka, a da nedostatke ima vrijeme u kojem živimo, i ljudi. Odnosno, s obzirom da je grad u devedesetima propao, a da su oni od kojih se očekivalo da porpast spriječe, ili barem protestiraju, zakazali (a to je prvenstveno Crkva). Niti jedan grad se ne bi oporavio od takvog rasula i pljačke, višegodišnjeg ratnog stanja, odlaska više desetaka tisuća ljudi, sve potpomognuto centralističkim kompleksašima iz kvazimetropole.
|
Crkva nije tu da bi hapsila lopove, zato su tu institucije vlasti! Ali jedno ti želim reči: Nije ni HDZ, a ni SDP uhapsio lopove.
Što je Osijek dobio u zadnjih 18 godina? Čak nije uvršten ni u područje posebne državne skrbi. Grade se mostovi do poluotoka za 2 milijarde, a mi smo okruženi minskim poljima! Nekadašnje gigante ju-ekonomije kupuje zagrebački cvijećar Todorić, širokobriješki lopov Grbešić, nazovi-banka iz Klagenfurta, nekakav Gucić, Rajić.
|
U tome i je poanta cijele priče, rečeno je da su Osječani ljubomorni
lijeni i sve ostalo, na čega sam rekao da je to istina.
Obrazloženje: Je da to je sve zbog politike, ali ne loše Hrvatske politike, nego zbog toga što Osječani koji sjede u saboru, ne bore se za Osijek, zato što su i oni "Osječani" . Dok jedan Kalmeta za vrijeme svog mandata radi čuda od Zadra!
Od ljudi koji razmišljaju kao ti niti ne očekujem bolje od konstatacije da su ljudi lijeni, i da je Bozanić super.
|
Iznad ovog citata je tvrdnja koja citat pobija!
Nisam ja rekao da je Bozanić super iako ne vidim šta je loše napravio.
On kao kardinal nema veze sa Osijekom.
Pišeš konstantno gluposti!
Dobro da nisi napisao da je Papa Ivan Pavao II lopov, pošto je on imenovao Bozanića kardinalom, te da je i zbog toga protiv Osijeka.
Odi u Istru, Zagreb pa ćeš vidjeti o čemu autor teme priča.