Ja sam iskreno začuđen količinom ljudi, koji se slažu po pitanju smisla života u tome da nema
ničega??! živiš, umreš, kraj
Pa s kim se vi družite? Tko želi biti s vama?... zar baš nikada ne zaključite nešto pozitivno?
Ja se slažem u tome da mi ne možemo dokučiti svojim umom te stvari, ali tvrditi sa nekim štreberskim objašnjenjem da je sve stvar atoma, molekula i slučajnosti... to samo potvrđuje koliko je ljudski um ograničen i teško mu je bilo šta prihvatiti što ne shvaća, a ne shvaća gotovo ništa...
Je li vam netko sveznajućima pričao recimo o prizivanju duhova, da li je netko probao?
Netko tko je to iskusio, ostaje zaprepašten za cijeli život, nikada se više neće upitati ima li nečega, izvan ovozemaljskog života. Ali to je opasno, nepoznato i najbolje što dalje se držeti od toga.
Vjerovatno ste imali priliku nešto čitati/čuti na temu doživljaja pri stanju 'kliničke smrti'... jaaakooo zanimljivo da stotine ljudi diljem svijeta, pod hipnozom opisuju potpuno identične doživljaje.... susrete sa rodbinom, prijateljima, neopisivi osjećaj sreće i zadovoljstva, ljubavi...kada se vrate pričaju mnoge strane jezike, te općenito posjeduju ogromno znanje koje nisu dotada imali, ludo....
Nedavno je i na HTV- u bila tema o životu poslije smrti, gdje je popularni g. Plečko opisivao svoje iskustvo sa onim svijetom putem nekakve istočnjačke meditacije.... zanimljivo je rekao da je u potpunosti doživljavao isto iskustvo kao i oni u kliničkoj smrti ( sreća, mir, preminuli poznanici.. ), ali i šire, da je pitao za smisao zemaljskog postojanja i dobio odgovor:
ljubite jedni druge samo to, ništa drugo. Također je zanimljivo da on nije vjernik, a da to govori. On kaže da nije sretao svete ili neke slavne ličnosti, ali duhovni svijet je tamo, bića smo svijetla.
Vjernik sam i sve bi mi odgovore trebala dati sama vjera. Mada ne škodi i tu iznijeti nekoliko primjera... osobno sam prisustvovao 'duhovnim obnovama' gdje molitvom i znakom križa ljudi padaju ko 'pokošeni' ( Tolisa, fra Ivo Pavić ), gdje pred križem dvije žene se bacaju po podu urlajući i u užasnim mukama, takav glas i izgled nitko ne može odglumiti... poslije nekoliko minuta sjaju od sreće... stigme vlč. Sudca su puno više od običnog trika...
Meni je dakle neupitno da smo duhovna bića, smrtnog tijela i ograničenog razuma... pravi život počinje nakon ovoga, kakav ne znamo točno...
Savršeno mi ima smisla da netko nas ocjenjuje prema dobroti, samo to ima smisla.