maniche je napisao/la ( Pogledaj post): ›
kao prvo,nisam od nikog nikad čuo da mu je rečeno da malo pričeka kako bi službenici mogli popili kavu ili pročitali novine.to je notorna glupost.
|
oni to ne govore oni to jednostavno učine, još i kad bi govorili pa gdje bi tek onda bili
tako sam se jednom iznenadio kada sam prije nekoliko godina ušao u referadu na faksu i osjetio neki miris, da bi se malo zagledao okolo i skonto jednu od baba kako si peče jaja na oko na rešou u po radnog vremena
(ne lažem majke mi istina je)
a iskreno rijetko kad nisam vidio da netko od službenika/službenica ne pije kavu na radnom mjestu pa i onda kada sam načeo ovaj topic, sutra kad sam uletio u 8:10 u poštu u tvrđi svi su imali kave pored sebe i srkali ih, ma neka ih piju nemam ja ništa protiv toga al brate nek onda rade i svoj posao ritmom koji se to zahtjeva od njih
i opet ponavljam i argumentiram jednu od tvojih tvrdnji:
ljeti se na radnika natovari posao 2-3 čovjeka, taj radnik onda taj isti posao još i poduplan i potriplan (ne znam jel postoji ova riječ al evo je) radi istim tempom kao i 2-3 ljudi u ostalim dijelovima godine, kako, očito je da se onda lapi
evo još jedna potvrda ljenčarenja u državi:
kada sam upisivao faks bile su mi aktuelne stipendije, i tražio sam caku u onoj državnoj stipendiji gdje te financiraju, nema veze hoćeš li pasti godinu nećeš morati vraćati uložen novac (osim ako ne odustaneš od faksa) ali si obavezan uložene novce odraditi poslje u državnoj firmi i onda sam se zapitao pa dobro šta tu ima loše, e tada sam pričao s likom koji je onda završavao faks i spika je bila bace te negdjhe na otok ili u vražju mater al to i nije tak loše jer sljedećih nekoliko godina odrađivanja sume novaca uložene u tebe NE RADIŠ NIŠTA i otuda tisuće i tisuće ne završenih sudskih postupaka po otocima i pripizdinama i ne ubilježenih katastarskih čestica i još tisuću ostalih stvari, poanta = LAPEŽ
poanta je da se lapi i to je to i moš ti branit poštu i ostale šalterske službe koliko hoćeš, činjenica je da se lapi jer je to u mentalitetu ljudi, nove generacije možda neće toliko lapit jer će ih tjerat europski bič ali jugoslavensko balkanski mentalitet duboko ukorjenjen u podsvjest svakog šalteraša će se teško ukloniti i onda
p.s. isprika onima koji ne lapa ovo se ne odnosi na njih a vi koji lapite sramite se