Prometni policajac
Alen Bančić, koji nije bio na dužnosti, brutalno je istukao trojicu mladih Osječana -
Antu Popovića (16),
Iliju Popića (17) i
Alena Vukovića (17). Oni su preksinoć pjevali na svom okupljalištu kada je Benčić prolazio u automobilu. Netko je od njih dobacio:
"Jebeš policiju", a onda je počelo nasilje. - Prvo nas je svu trojicu lupao šakom u glavu, a zatim je nogom udario Iliju u trbuh. Ilija je jaukao i previjao se pa je mene počeo šutati nogom u trbuh.Kad je završio, počeo me bez prestanka udarati šakom u glavu. Mislio sam da će me ubiti - rekao nam je preplašeni Alen koji je jučer cijelo popodne proveo u bolnici na pretragama.
Mladići kažu kako su s nasilnikom bila još dva muškarca koji su promatrali kako Benčić udara mladića, smijali se i dobacivali.
Snježana Vuković, Alenova majka, smatra da Benčić provodi svoj ulični zakon.
- Treba ga spriječiti da ne poleti na još nečije dijete - kaže Snježana Vuković. U istragu će biti uključen Odsjek za zakonitost postupanja, rukovoditelj policajca Alena Bančića te službena osoba za rad s maloljetnicima.
Ako se utvrdi njegova krivnja, bit će pokrenut disciplinski postupak te podnesena prekršajna prijava. Cijeli je slučaj zapravo "remećenje javnog reda i mira" jer klincima nije ništa slomljeno. Policajcu prijeti otkaz.
Prenosimo iz:
www.24sata.hr