mvarga je napisao/la: ›
Žao mi je što nisam bio na konferenciji pa da čujem opcije koje se nude. Sad sam baš u banani jer sam mislio na konferenciji pitati koje su nam opcije i kakva rješenja su moguća. Ald' LJMS ili Floki, napišite nešt' o tome.
Vjetar, Sunce, Prdež i ostali obnovljivi izvori mi se ne čine stabilnima, a opet s nuklearkom u susjedstvu imam osjećaj da mi je glava na panju.
Nisam baš ludo za Nuklearku ali ako moram birati imati-ne imati struju onda mi je draža Nuklearka.
|
Floki i LJMS ( i još jedan novinar insajder iz Osijeka) su uradili najbolju medijsku kampanju na temu energetike koja je ikad odrađena u "sector East". Na lokalnoj razini to se vidi po količini komentara i žestini diskusija koje traju već 3 mjeseca. Na nacionalnoj razini vidi se po više od 100 tekstova objavljenih u mainstream medijima. Na međunarodnom medijskom tržištu-e pa prosurfajte malo.
Svi koji "nisu iznašli vremena" da dođu na održanu konferenciju izgubili su nekoliko karika u lancu svoga poimanja o izvorima energije, da ne kažem struje, jer su ravnomjerno argumentirani stavovi kontra nuklearki i za obnovljive izvore, i to od strane stručnjaka iz tako nam bliske a tako daleke Europe.
Teško da će se ikada ovakvi ili slični događaji u Osijeku ponoviti, jer se opet pokazalo da su Osječani još na razini koja zahtjeva mnogo učenja o javnoj komunikaciji, toleranciji drugačijih mišljenja i td, i td....
No, bilo-pa prošlo. Idemo dalje. Ako se ikada počne graditi nuklearka u "sector East", mnogi od "komentatora" bit će već oldtimeri, penzići, ili lovci oblaka.Pa im neće ni trebat radno mjesto u nuklearki.
Ha, uglavnom -16:0 za nas.
LJMS.