Oko čitanja imam koješta za reći (iako, trenutno sam malo manje manijakalna jer se bliže ispitni rokovi pa sam si uskratila - gotovo! - sve što volim!), zadnje oko čega sam pisala recenziju je novi puritanac (britanac je!) Toby Litt, i to njegove "Pjesme mrtvih klinaca" o 4 klinca koji su se igrali neke vojne postrojbe, ali jedan od njih je imao teško djetinjstvo pa je sve to malo ozbiljnije shvatio, a druga njegova je "Pronaći samu sebe" ili "Pronađi samu sebe" (ne mogu se točno sjetiti, a ne mogu sad to naći u dokumentima, bože, kako sam neorganizirana) o spisateljici chick-lit romana koja pravi reality show u kući koju je unajmila, a sve to jer si utvara da je Virginija Woolfe.
To preporučujem, a mene čeka "Rebecca" (Dauphne de Maurier, Hitchcockov film je snimljen), pa Ira Levin, kojeg iako sam već čitala, namjeravam čitati ponovno: Stepfordske supruge i Rosemarynu bebu. Pa Koljivo Davora Špišića (urednik je u Osječkom domu!), to je VBZ-ova nagrada za najbolji neobjavljeni roman za 2005., ja mislim. Kunderu se uvijek može čitati, a i one zbirke knjiga iz dnevnih novina sam tek načela.
No znam da ću na kraju završiti uz mamine bestsellere o američkom Jugu, zbog toga je ovo gore sve samo lijepo maštanje. |