A ja sam danas lijepo podivljala.
Izbili su mi preko 500,00 kn iz novčanika. Dakle, zbog vida svakih 5 godina na produljenje vozačke. Do sad sam išla samo na očni i plaćala to nekih 100,00 kn. Odem jutros i prvo - moram na cjelovit sistematski pregled. I, naravno, to košta puno više od 100-150,00 kn. Kad sam se pobunila, rekli su mi: To je od sad, po novom?!?!?!?!
Naravno, nitko mi nije znao odgovoriti zašto meni, koja imam samo problem s vidom, ne neki posebno velik, otimaju novce. A netko tko je dobio neograničenu vozačku - može biti bolestan, lud, psihopat, može godinama postati "poluslijep" ili bilo što drugo i nitko mu ne otima novac. Baš i nema logike, ne?
I tako izgubih neka 3 sata vrteći se od ordinacije do ordinacije. I na psihotest sam išla!!! Tu su mi potvrdili da sam iznadprosječno inteligentna. Valjda mi je to trebao biti kompliment?
A što to ima veze, pitam ja tamo, pa ja to ionako već znam.
Onda u MUP. E sad, više ne važi stara vozačka pa moram imati novu. A za novu trebaju i nove slike. Naravno da se nisam pripremila za slikanje. Majko moja, izgledam kao da me poplava izbacila. Vlažna kosa od kišice koja je sipila, raščupana od vjetra, a u priručnom foto studiju u MUPU skoro ni O od ogledala.
Rekla sam im neka stave slike na ulaz u MUP, ono, za plašenje male djece i ostalih. I tu sam potrošila oko sat.
Izađem van i sretnem prijateljicu kojoj sam se pojadala kako sam izgubila 4 sata i preko 500,00 kn zbog birokracije. A ona će meni - A gdje su ti naočale? PA NOSIM LEĆE!!!
I tad saznam da sam samo na prvom testiranju trebala prešutjeti tu "sitnicu" o lećama. Nitko me ne bi ništa pitao, "provjerili" bi mi vid, i ne bi bilo ograničenja....
Pa sam se nešto zamislila glede te moje iznadprosječne inteligencije???? Nisam sigurna da su im testovi baš točni???
I na kraju, da sve ovo začinim, dođem do posla i prvo odem na kavicu, da lakše podnesem današnje jutro. Ispričam u kafiću svoju današnju dogodovštinu, a konobar mi veli:
A jesi li ti sigurno išla na liječnički samo zbog vida, da nije bilo zbog alkohola, kao što ja imam ograničenje jer su me uhvatili kako vozim pijan?!?!?!?!?
Idem se ubit!
Ili da to učinim nekom drugom. A kom?