Autor |
Poruka |
exHOP3on
Ukupno postova: 4356 Spol: Muško
|
Ma sam treba ovoj vladi pokazat neku prezentaciju da shvate da ce moc jos vise para imat za krast, a nakon tog haj life...
Nisam siguran al mislim da je jedna stranka to cak i htjela (necu ih reklamirat, a nisam ni glasac, ja sam od onih sto sve zaokruze) |
|
|
sheila
Ukupno postova: 1036 Spol: Žensko
|
ma treba im dat da probaju |
|
|
|
|
|
exHOP3on
|
Ne vrijedaj im djep, to im je prejeftino |
|
|
captain_banana
Ukupno postova: 106 Spol: Nebitno
|
Cigareta služi za privremeno "smirivanje" radnika (bilo kojeg zanimanja u bilo kojoj firmi) dok na pauzi pokušava doći sebi shvaćajući da mu treća kava iz automata uopće ne radi na polju razbuđivanja/razumjevanja nadređenih/korisnika nekih usluga/radnji. Tko nikad nije došao napušen ko zmaj na posao ne zna o čemu pričam. Nema ljepšeg i konstruktivnijeg radnog odnosa nego onog kad si lijepo napušen i smatraš da svaki problem ima rješenje. Ovo dakako, većina ljudi smatra jedinstvenim jer ih većina tako nije doživjela, a ja kažem probajte pa sami spoznajte ako se u ovom gradu igdje i može više nabaviti. |
|
_________________ Vidoviti Mile: Ko igra counter strike na pc-ju ide u pakao. Ljudi...igre se igraju na konzoli! |
|
|
|
exHOP3on
|
captain_banana je napisao/la: ›
Tko nikad nije došao napušen ko zmaj na posao ne zna o čemu pričam. Nema ljepšeg i konstruktivnijeg radnog odnosa nego onog kad si lijepo napušen i smatraš da svaki problem ima rješenje.
|
Naviru mi lijepa sjecanja, slazem se.
Kriza je vec dugo, stalno neko padne, a ovo sto se moze nabavit je il slabo(doslovno kamilica jaca) il dobijes jako malo za puno para... |
|
|
lavic Ukupno postova: 835 Spol: Muško
|
|
|
|
sheila
Ukupno postova: 1036 Spol: Žensko
|
lavic je napisao/la: ›
ček, a šta to nije vec legalizirano kod nas?
|
je je... |
|
|
|
|
|
shewa Ukupno postova: 19 Spol: Muško
|
u os za 500kn 100g......povjerljive informacije.....puno ili ne!?? kazu ne isplati im se riskirati za male pare........hmmm a kod nekih prolazi i za sto kn neznam koja kolicina al kvaliteta.......... |
|
|
|
|
|
fuldstændigamok
Ukupno postova: 711 Lokacija: Behind you Spol: Muško
|
samo cu reci HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAAHAHAHAHAHAHHAHAHAha |
|
_________________ L' essentiel est invisible pour les yeux. |
|
|
|
exHOP3on
|
shewa je napisao/la: ›
u os za 500kn 100g......povjerljive informacije.....puno ili ne!?? kazu ne isplati im se riskirati za male pare........hmmm a kod nekih prolazi i za sto kn neznam koja kolicina al kvaliteta..........
|
ispravak netočnog navoda...
500/100=5 kn/g
to bi bilo idealno al panj je 10 grama, stara računica je bila 100kn panj(10g) no sad je po tvom znači 2 grama za 100kn... skupo... al može se nać i 100kn 5grama ak znaš veze (premda kvaliteta nije ko prije 2 godine kad se moglo 2 panja za 100kn nabavit i to kvalitetno)... |
|
|
exHOP3on
|
to je provjerena informacija hehehe, no dok je ne legaliziraju DJECO, MARIHUANA JE ZLO!!! |
|
|
brutal
Ukupno postova: 20 Spol: Nebitno
|
Zanimljiva tema i kao svatko drugi imam svoje mišljenje vezano uz nju.
Iskreno sam za legaliziranje droge ali samo za nekoliko tipova droge, ali naravno pod strogim nadzorom zakona i države. Ne ove naše države i ne ovih naših zakona jer iskreno naša vladajuća struktura nije si u stanju dupe obrisati (oprostite na izričaju).
E sad mnogi bi rekli droga je droga, oni neupućeniji, ali nije to baš tako zato bih prvo napravio neku svoju klasifikaciju i objašnjenje.
Droge koje bih legalizirao, stavio pod kontrolu, omogućio legalnu distribuciju po ljekarnama i samim tim omogućio i da država zaradi na tome.
Marihuana :
Mišljenja sam da marihuanu treba dekriminalizirati u potpunosti, recimo do neke uporabne mase npr. 5g. No ako se nađe preko 10g u prisustvu jedne osobe slijedi automatska kazna zatvora od 10 godina bez mogućnosti pomilovanja. Kazna stupa na licu mjesta bez suđenja i bez opravdanja. Zakon bi bio čist i dobro preciziran i onemogućile bi se malverzacije. Dilanje ne bi bilo potrebno jer bi se u svako doba dana prvoklasna marihuana mogla kupiti u ljekarnama i iskreno takvom kaznom ne vjerujem da bi ikome palo na pamet ni u snu posjedovati 10g marihuane.
Heroin :
Dekriminalizacija i legalizacija SAMO registriranim ovisnicima. Znači zapadnoeuropski model koji se primjenjuje ako se ne varam u Austriji ili Švicarskoj (nisam siguran). Registrirani ovisnik može s "receptom", dokazom da je registrirani ovisnik, doći u ljekarnu, uzet si za dnevni "šut" i to je to. Količina dnevnog "šuta" je 1g, sve preko 2g rezultira kaznom zatvora od 10 god. Svi kod kojih se nađe prisustvo heroina u bilo kojoj količini, a nisu registrirani korisnici dobijaju kaznu zatvora od 10 godina.
To je to. To su droge koje bi se trebale na ovan način "legalizirati". Konzumacija je ISKLJUČIVO dozvoljena samo u svoja 4 zida. Konzumiranje izvan svoja 4 zida rezultira, za marihuanu 1 god zatvora, za heroin 10 godina zatvora. Ako se u osobe koja konzumira drogu van svoja 4 zida utvrdi da ima količinu veću od dozvoljene, na kaznu od 1/10 godina dodaje se kazna za posjedovanje veće količine droge od dozvoljene ;
Npr. uhvate vas da pušite travu izvan okrilja svoga doma i imate 10 grama trave u džepu - slijedi - automatska kazna 11 godina zatvora bez mogućnosti pomilovanja. Vaše lice, ime i prezime u novinama i nakon što bi mediji preko tv-a informirali javnost o takvih 5 kazni garantiram da nikome ne bi palo na pamet niti pušiti na ulici, a kamo li dilati drogu.
Ako se u osobe nađe bilo koji oblik neke druge droge ; ecstasy, lsd, heroin, speed, crack ili prekoračenje dopuštene količine "legalne" droge (to znači samo marihuane jer bi heroin bio dozvoljen samo registriranim ovisicima) - automatska kazna od 10 godina zatvora.
Zatvori za "narkomane" bili bi slobodnoga tipa. Bez električnih žica i sličnoga s par stražara koji imaju ovlasti za najgore. Pokušaj bijega - metak u leđa. Zatvori bi bili kao male komune. Zatvorenici bi radili za dobrobit države ; poljoprivreda, građevinarstvo, socijala, ispomoć gdje god je potrebno. Naravno plaćeno minimalnom plaćom propisanom u RH s tim da bi se pola plaće oduzimalo za smještaj, hranu i režije po isplati plaće. Dozvoljena dva dana u mjesecu za posjet rodbini i bližnjima. U zatvoru dozvoljene posjete. Bijeg s dozvoljenog dopusta kažnjava se produženjem kazne za još jednu izvornu kaznu i osoba se prebacuje u tzv "maximum security prison" American style.
Znam da se mnogi neće složiti s ovim i samo se nasmijati. Pogotovo oni kojima je smrtna kazna za pokušaj bijega smiješna ali ako malo pogledate vrijeme kada su smrtne kazne bile "legalne" stopa kriminala je bila minimalna, a kriminalom se bavio samo najokorjeliji šljam. Danas te izbodu u pola bijelog dana zbog 100kn. |
|
|
|
|
|
exHOP3on
|
lijepo slozeno, no jab radije da ima kafana za pusenje, naravno ko kod alkohola da se ne vozi, makar ona cista i ne utjece na vozaca ni priblizno ko alk... |
|
|
Malisha
Ukupno postova: 378 Lokacija: Tenja Spol: Muško
|
Bolje da ju legaliziraju pa da prodaju finu kvalitetnu nego da djeca puse nesto sumljive kvalitete. To je onda lose za zdravlje |
|
|
|
|
|
exHOP3on
|
upravo to... milinović će imati manje troška jer posljedice te sumnjive kvalitete znaju bit opasne... npr neki špricaju sprejem za muhe, no ima i onih koji žele osigurat tržište pa malo začine sa jačim drogama, tak stvore ovisnost kod klinaca i jebga... |
|
|
|
|