Autor |
Poruka |
--- Ukupno postova: 2910 Spol: Nebitno
|
e, briga me.
imam napismeno da nemam srca. |
|
|
|
|
|
Alana Bates
Ukupno postova: 1359 Spol: Žensko
|
A što ako osoba umre kod kuće, te se zbog daljine od bolnice njoj ne uspiju ekstraktirati organi nakon smrti (donor ili ne - donor)?
Mislim da ako zakon i jest takav, uvijek postoje ograde i zabrane koje se mogu izreći da se to spriječi. A prije svega treba tretirati mrtvo tijelo po načelu pijeteta... |
|
|
|
|
|
puki Ukupno postova: 1114 Lokacija: Kokuće zasad Spol: Muško
|
Alana Bates je napisao/la: ›
A što ako osoba umre kod kuće, te se zbog daljine od bolnice njoj ne uspiju ekstraktirati organi nakon smrti (donor ili ne - donor)?
|
hehhe...ovo je hrvatska...el stvarno mislis da bi doktora zabolio pishonja sto je organ koji ce ti presadit malo dulje bio na zraku?
A prije svega treba tretirati mrtvo tijelo po načelu pijeteta...
|
e ovo ne znam sto znaci. |
|
_________________ Ná glac pioc comhairle gan comhairle ban.
übergefickt |
|
|
|
Lugar
Ukupno postova: 607 Lokacija: Hladovina Spol: Muško
|
Zasto ne bih donirao? Ako vec meni nema pomoci, valjda ce taj dio mene nekom produziti zivot.
Izmedju ostalog, pa ne moras biti donor samo ako si mrtav. Zasto ne bi nekom pomogao dok si ziv (i ako nema naznaka na tvoju skoru smrt), i donirao nekom, npr. kostanu srz. Nekom ce pomoci, i vjerujem da ce ti biti vrlo zahvalan/zahvalna. Uostalom, u toj situaciji ja bih zelio ostati anoniman. |
|
|
|
Alana Bates
|
puki je napisao/la: ›
|
hehhe...ovo je hrvatska...el stvarno mislis da bi doktora zabolio pishonja sto je organ koji ce ti presadit malo dulje bio na zraku?
A prije svega treba tretirati mrtvo tijelo po načelu pijeteta...
|
e ovo ne znam sto znaci.
|
Pijetet - poštovanje. (kao, mrtvaci se u pravu ne tretiraju kao ljudi nego kao stvari, što je i jasno, ali prema njima se ne smije odnositi prema načelu utiliteta - korisnosti, već načelu pijeteta - poštovanja, tako da čine posebnu vrstu stvari).
Ma organ koji je malo dulje na zraku je neupotrebljiv, jasno. El ti to mene zezaš? |
|
|
|
|
|
puki Ukupno postova: 1114 Lokacija: Kokuće zasad Spol: Muško
|
a bubaaaaa....
zaebavam, ne brini.
Ma organ koji je malo dulje na zraku je neupotrebljiv, jasno.
|
a pluća, recimo? |
|
_________________ Ná glac pioc comhairle gan comhairle ban.
übergefickt |
|
|
|
|
Ma organ koji je malo dulje na zraku je neupotrebljiv, jasno. El ti to mene zezaš?
[/quote]
što je sa sexom na otvorenom??? |
|
|
|
|
|
Alana Bates
|
|
|
|
Alana Bates
|
Mislim, ništa nije neupotrebljivo, ali nije u tome point... OK, uhvatili ste me na logičku pogrešku... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol: Žensko
|
Mislim da ako zakon i jest takav, uvijek postoje ograde i zabrane koje se mogu izreći da se to spriječi. A prije svega treba tretirati mrtvo tijelo po načelu pijeteta...
|
odnosi se na one koji umru u bolnici. neki dan je bilo na tv srce koje su priključili na neke aparate i nastavilo je kucati dok ga nisu presadili. na taj način je produljeno vrijeme valjanosti organa, jer da su ga stavili samo na led, mogli bi ga iskoristiti u slijedećih nekoliko sati (pri čemu svakom minutom malom propada i vjerojatnost uspješnosti presađivanja je sve manja).
neko moje mišljenje je, da ako se trudim za života pomoći ljudima kojima mogu i nikoga namjerno ne povrijediti, zašto poslije moga života ne bi iskoristili organe koji mogu pomoći drugima. ionako ću se raspasti. |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
|
|
e, ja se neću raspasti.
tko mi dokaže suprotno...plaćam kavu... |
|
|
|
|
|
DanicaV
|
gazda777 je napisao/la: ›
e, ja se neću raspasti.
tko mi dokaže suprotno...plaćam kavu...
|
tražit ćeš da te mumificiraju????????
bolje pomozi ljudima kojima treba neki organ ako već moraš opandrknuti. |
|
|
|
|
|
DanicaV je napisao/la ( Pogledaj post): ›
gazda777 je napisao/la: ›
e, ja se neću raspasti.
tko mi dokaže suprotno...plaćam kavu...
|
tražit ćeš da te mumificiraju????????
bolje pomozi ljudima kojima treba neki organ ako već moraš opandrknuti.
|
ma neeee.
živjet ću vječno... |
|
|
|
|
|
DanicaV
|
mislim da će ti dosaditi..........kadli-tadli......
ništa ne traje vječno. |
|
|
|
|
|
|