Iako je dogradonačelnik
Ivan Vrdoljak najavio kako će
nova web stranica Grada biti u funkciji do kraja prošle godine, kada je osvanula tek
beta verzija za koju je Grad iskeširao
160.000 kuna, trenutačno građani više nemaju pristup ni ovoj probnoj verziji nove web stranice.
Naime, beta verzija na adresi beta.osijek.hr “skinuta” je nakon samo nekoliko dana rada, iako su u Gradu i tvrtki
Escape, koja je dizajnirala stranicu tvrdili kako će probna verzija u radu biti sve do veljače i to kako bi Osječani mogli dati svoje sugestije i komentare.
- Stranica je privremeno maknuta kada su se u medijima pojavile negativne konotacije oko toga da je stajala 160.000 kuna, ali Escape je od toga naplatio tek 60.000, dok je ostalo išlo za digitalne karte i druge kapacitete stranice. Stranicu je uklonio Grad radi dorade - uvjeren je
Zorin Radovančević iz tvrtke Escape.
No
Zdravko Scmidt, voditelj odsjeka za informatiku Grada, kaže kako je beta verziju zbog dorade uklonio sam Escape.
- Mi je nismo skidali, a nedavno smo prešli na novi server, što može biti razlog zbog kojeg ne radi beta verzija stranice - kaže Schmidt.
Zanimljivo je kako dio haespeovaca drži da je riječ o preskupom projektu, a inicijator Odbora za informatiku na razini Grada
Željko Pavković tvrdi kako je žalosno da se na ovom projektu nije konzultirao nitko sa stručne strane.
- Mene je odmah čudila stavka od 250.000 kuna koliko je u prošlogodišnjem proračunu izglasano za redizajn i održavanje nove web stranice, a i to da je do sada plaćeno 160.000 kuna, a mi novu stranicu nemamo. Nedavno je Vlada RH radila redizajn stranice i to je platila 140.000 kuna. Priznajem da ne znamo što sve stoji iza te cijene, ali činjenica je i da se danas jedna sasvim pristojna web stranica može napraviti za 20.000 kuna, zaključuje Pavković.
Kako aktualno Poglavarstvo trenutačno “visi u zraku”, kao i mandat dogradonačelnika Vrdoljaka, čini se da stranica više nikoga ne zanima te od nje skoro neće biti ništa.
- Stranica je načelno dovršena, ali sada bi svaki odsjek trebao uvrstiti podatke iz svog sektora, a stranicu “amenovati” Poglavarstvo. No, zbog političke situacije sve je stalo - komentirao je
Saša Lamza iz Grada.
Piše: Nefreteta ZEKIĆ/Glas Slavonije