Autor |
Poruka |
esseker2009 Ukupno postova: 1 Spol: Nebitno
|
Dva kamena lava, djelo osječkog kipara s početka prošloga stoljeća, dugo vremena su dočekivali posjetitelje u Zoološki vrt, ispred blagajne su stajali jako dugo, preživjeli su i domovinski rat, no na žalost, nisu uspjeli preživjeti vladavinu gospodina Zdenka Srđaka u Zoo vrtu…
Naime, lavovi su prije izvjesnog vremena maknuti sa svoga višegodišnjega mjesta, polomljeni i odbačeni. Prvo su neko vrijeme tako stajali, a onda su bagerom sa brdom šute i zemlje nagurani na hrpu, gdje se još i dan danas mogu vidjeti dijelovi kamenih lavova kako vire iz hrpe koja je već obrasla travom. Ta sramota se može vidjeti u Zoo vrtu, istina na djelu na koji posjeta ne može doći, na tzv. Ekonomskom dvorištu, odmah uz čardak.
Vjerujem da će se generacije Osječana prisjetiti sa sjetom tih lavova, svojevrsnoga simbola osječkoga zoo vrta, i s gorčinom se zapitati da li su morali tako proći.
Svi oni koji misle da mogu pomoći sa sponzorstvom za restauraciju lavova, ali i oni koji žele izreći svoje mišljenje o kamenim lavovima i postupanju prema njima, mogu se obratiti gospodinu Zdenku Srđaku, rukovoditelju Zoološkog vrta u Osijeku, koji bi samom tom funkcijom koju obavlja trebao i preuzeti odgovornost za sudbinu kamenih lavova. Broj mobitela Z. Srđaka je [uklonjeno], molimo zvati ili slati sms – ove u uredovno vrijeme. |
Opis: |
|
Veličina: |
157.03 KB |
Pogledano: |
186 put(a) |
|
|
|
|
|
|
nake_rado
Ukupno postova: 5684 Lokacija: mala soba 3 sa 3 Spol: Muško
|
Idijoti Idijoti Idijoti
bili su mi predobri, u zološki sam samo zbog njih išao |
|
|
|
justice
Ukupno postova: 1371 Lokacija: OS Spol: Muško
|
ovo je stvarno sramotno!!! |
|
_________________ "AVNOJ je preteča Al-Qaede" Ivan Pandža-ex predsjednik Zagrebačke HVIDRE |
|
|
|
pcelicaaa
Ukupno postova: 184 Lokacija: osijek Spol: Žensko
|
justice je napisao/la: ›
ovo je stvarno sramotno!!!
|
katagakingstrofa............ccc.... |
|
|
sale car
Ukupno postova: 1305 Lokacija: Grad na Dravi Spol: Muško
|
a zašto je to učinio... jel netko zna.... stvarno sramota... |
|
|
|
TataMata
Ukupno postova: 1180 Spol: Nebitno
|
Taj stvarno nije normalan.... |
|
_________________ Đe si lega.....šo ima? Ma niš brca....lagano điram i snajpam butre...možda će se koja šapit... |
|
|
|
Frost
Ukupno postova: 6403 Lokacija: EU Spol: Muško
|
Kakve seljačine nam žive u ovom gradu, užas. |
|
_________________ When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story. |
|
|
|
Ingo
Ukupno postova: 3470 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Ja sam primjetio da u sakuntala parku dvije stare sfinge vec jako dugo stoje. i nekako su ofucane i neugledne.
Mozda bi doticni gospodin mogao i njih bagerom samljeti.
Kad zavrsi sa sfingama ... mogao bi i u tvrdju navratiti ... tamo brate tih starih odrtina ima koliko te volja. pola tvrdje treba preorati i sve lijepo asfaltirati ... i eventualno koja gredica macuhica. |
|
|
|
|
|
majaazdaja
Ukupno postova: 207 Spol: Žensko
|
aj tamo skocite nekim kamijoncicem i maznite lafove , daju se nekak zacementirat...mamu im jebem....i ja sam njih volila najvise , od sveg zoloskog..njih i slona
sad ni jednog ni drugog |
|
_________________ zlo i naopacke |
|
|
|
Nave
Ukupno postova: 140 Lokacija: Osijek Spol: Nebitno
|
Smetlari palanachki
Dobro jeb.mu zar u tom fakin Unikomu imaju sav lobotomirani kadar?!
Eto sad im jos samo treba napalm pa ubrzaju proces "uredenja" grada
Sad chekam ponedjeljak za rafal sms-ova |
|
|
|
|
|
josephine01
Ukupno postova: 2125 Lokacija: ispred ogledala Spol: Žensko
|
Ajd da su ih mladi klošari gurnuli u Dravu, al netko s bagerom, tko bi kao trebao imati mozak da bi mogao upravljati njime... Izgleda da je i mozak pobjegao od vlasnika.. |
|
_________________ Za mene je svinja kralj životinja dok ne probam lava. |
|
|
|
Anastazija Ukupno postova: 689 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
Poštovani esseker2009, slažem se s tobom da nije u redu što su lavovi uništeni i odbačeni, ali nekako mi se više čini da imaš nešto osobno protiv gospodina Srđaka. Jesi li mu se obratio i spomenuo mu problem? Jesi li siguran da je on dao nalog da se lavovi uklone i unište? Možda si ti neki frustrirani djelatnik (jer znaš da se lavovi nalaze tamo gdje posjetitelji ne dolaze)? Zar nije sad primarna stvar u zoološkom osigurati bolje uvjete (živim) životinjama? |
|
_________________ Anastazija |
|
|
|
Ingo
Ukupno postova: 3470 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Anastazija je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Poštovani esseker2009, slažem se s tobom da nije u redu što su lavovi uništeni i odbačeni, ali nekako mi se više čini da imaš nešto osobno protiv gospodina Srđaka. Jesi li mu se obratio i spomenuo mu problem? Jesi li siguran da je on dao nalog da se lavovi uklone i unište? Možda si ti neki frustrirani djelatnik (jer znaš da se lavovi nalaze tamo gdje posjetitelji ne dolaze)? Zar nije sad primarna stvar u zoološkom osigurati bolje uvjete (živim) životinjama?
|
vjerovatno i je neki frustrirani djelatnik ... ali to ne opravdava njihovo "djelovanje".
od boljitka u zoo vrtu jedino sto ja vidim je uredjenje. Uvjeti u kojima zive zivotinje nisu se bitno promjenile. |
|
|
|
|
|
Anastazija Ukupno postova: 689 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
I ne mislim da je opravdano to uništavanje.
Zato i mislim da se treba posvetiti uvjetima u kojima žive životinje. Dovoljno je za sada učinjeno na izgledu. |
|
_________________ Anastazija |
|
|
|
lufus Ukupno postova: 2044 Spol: Muško
|
Ingo je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Ja sam primjetio da u sakuntala parku dvije stare sfinge vec jako dugo stoje. i nekako su ofucane i neugledne.
Mozda bi doticni gospodin mogao i njih bagerom samljeti.
Kad zavrsi sa sfingama ... mogao bi i u tvrdju navratiti ... tamo brate tih starih odrtina ima koliko te volja. pola tvrdje treba preorati i sve lijepo asfaltirati ... i eventualno koja gredica macuhica.
|
Ne prizivaj vraga, već su bacili oko na Sakuntala park! |
|
|
|
|
|
|
|