Maskirani Osvetnik je napisao/la: ›
Na Ekonomsko dvoriste u Zooloskom vrtu pristup imaju samo zaposlenici te Radne jedinice recene firme. Doticni gospodin kojeg ja sada citiram je djelatnik Zooloskog vrta, vise puta kaznjavan zbog nediscipline. Fizicki je prijetio gospodinu Srdaku. Mislim ako moze on objavljivati broj mobitela rukovoditelja radne jedinice Zooloski vrt, mogu i ja ime i prezime i broj mobitela doticnog gospodina Essekera
Lijep pozdrav!!
|
S obzirom da me maskirani osvetnik prozvao (barem se osjećam prozvanim, jer očito se cilja na mene), prisiljen sam reagirati prvi put u medijima zbog stanja u Zoo Vrtu!
Zovem se Krunoslav Kozlović, inženjer sam stočarstva i u zoološkom vrtu radim oko 6 godina kao timaritelj životinja. Privatno se bavim uzgojem papagaja (za to imam dozvolu ministarstva kulture, uprave za zaštitu životinja), diplomirao sam na temu Uzgoj i hranidba papagaja iz hobija, te sam član 3 udruge uzgajivača i ljubitelja životinja. Već dugi niz godina imam problema s magistrom Srđakom, s obzirom da sam ga pokušavao u početku moga rada sprječavati u otuđivanju fazanskih, paunovih, biserkinih… jaja iz Zoo vrta. Donekle sam u tome i uspijevao, no zbog toga sam u narednim godinama doživljavao fizičke napade od strane magistra Srđaka, ogovaranja (konstantno je pričao da sam narkoman, neradnik, pa čak i lopov, tj. da sam otuđio mladoga crnoga labuda), prijetnje, a jedan od zadnjih njegovih poteza je bilo pokretanje peticije s kojom je tražio moj otkaz. Peticiju je provodila kompletna uprava koja me ne voli zato što sam otvoreno iznosio upravi Unikoma (gospodi Bajti, Lončaru i Doležalu) probleme sa životinjama koje se konstantno događaju u vrtu. Sve što sam imao reći i magistru Srđaku i direktorima Unikoma govorio sam osobno ili s dopisima iza kojih je uvijek stajao moj potpis. Ja nemam potrebu lagati, svakoga mogu pogledati u oči i zato se ne moram skrivati iza «maski», a pogotovo me u mom djelovanju ne vodi «osveta» za koju smatram da je najprimitivniji ljudski nagon…
Kada je postao upravitelj Zoo vrta prvi potez magistra Srđaka je bio taj da ukine radno mjesto timaritelja ptica na kojem sam radio. Premješten sam na rad s majmunima, no ni to nije bilo dugog vijeka. Magistar Srđak me je vrlo brzo odstranio s rada s životinjama, i stavio me na tzv. održavanje Vrta.
Zbog svih tih stvari magistar Srđak i njegova prethodnica na mjestu upraviteljice Vrta se nisu ustručavali financijski me kažnjavati (ne plaćati mi odrađene praznike, prekovremene sate, a u dva navrata bio sam negativno stimuliran na plaći – zbog toga što nisam pristajao raditi prekovremeno s obzirom da mi se isti rad nije isplaćivao! – činjenica je da i sada imam oko 40 prekovremenih sati još iz prošle godine za koje nisam dobio ni novac ni slobodne dane).
I na samom kraju želim reći da u Unikomu postoji arhiva dokumenata gdje se vidi da se dugi niz godina žalim na postupke magistra Srđaka, a istu tu arhivu posjedujem i ja kod kuće.
Na kraju, treba napomenuti da sam sve probleme probao riješiti i preko pravnika Unikoma gospodina Mirka Sabe, no magistar Srđak je tada odbio sjesti za isti stol sa mnom. Vjerojatno me ne može pogledati u oči.
Što se tiče kamenih lavova, krajnja je sramota da se tako postupilo s njima, no to zapravo nije ništa u odnosu na ono što se događa sa živim životinjama (najsvježiji primjeri su da u Vrtu već danima nema sjena, životinje se hrane sa slamom!!! i da je magistar Srđak odbio donaciju nekoliko desetaka tona jabuka samo zato što sam ja bio posrednik).
Pristup ekonomskom dvorištu osim djelatnika Zoo vrta imaju svi zaposlenici Unikoma, razni dostavljači hrane za životinje, razni radnici drugih firmi (i sada 10 djelatnika druge firme radi na zidanju ambulante), gospodin koji očitava potrošnju plina (ili struje, nisam siguran)…
Što se tiče mojih prijetnji magistru Srđaku, žao mi je što se to dogodilo, izgovorene su u afektu kao odgovor na njegovo da će se on fizički obračunati sa mnom nakon radnog vremena. Tada sam mu rekao:»Dva puta ste fizički nasrnuli na mene, nisam Vam vratio, ali ako probate samo još jednom podići ruku na mene, neće samo tako proći. Rasturit ću Vas» Sramim se toga što sam se spustio na njegovu razinu.
Moje ime sam već rekao, brojevi telefona su vrlo dostupni, no evo reći ću ih ovdje.
Krunoslav Kozlović, 0959003435, 031750147. Pozivam sve novinare koji su možda zainteresirani za ovu priču da mi se slobodno obrate.