Autor |
Poruka |
sokrat
Ukupno postova: 982 Lokacija: ....ispod mosta.... Spol: Muško
|
zla_tratinčica je napisao/la: ›
ja imam prijatelja koji je strojarstvo diplomirao i radio u vodovodu neko vrijeme za 3500 kuna.. jel to plaća koju zaslužuje netko tko je završio fakultet kao što je ETF ili Strojarstvo.. sramota
|
slažem se da je sramota...ali ne bih tu posebno isticao ETF i Strojarstvo ...sramota je za BILO KOJI fakultet da su plaće takve.....i to kod nas u Osijeku....u Zagrebu i Splitu su plaće PUNO veće....
..kažem...nikada ne bih završio niti jedan drugi fakultet osim svog.....nemojmo sudit o tome koji je fakultet lakši koji teži..koji više, a koji manje vrijedi.....poznato je da su plaće u industrijskom sektoru za obrazovane ljude veće nego za npr fakultetski obrazovane ljude u prosvjeti....
...ali isto tako najveće plaće na svijetu imaju menadžeri koji su pravnici ili ekonomisti....jbga..
..al to je sasvim neka druga tema.....
...čini mi se samo da dolazi vrijeme kada smo jedni drugima konkurencija...i sve ćemo učiniti da budemo ispred onog drugog, pa makar nam to i prijatelji.... |
|
_________________ "....jebe mi se za nacionalnu,vjersku i rasnu pripadnost....ja sam čovjek i to je to..." |
|
|
|
zla_tratinčica
Ukupno postova: 1330 Spol: Nebitno
|
sokrat je napisao/la ( Pogledaj post): ›
zla_tratinčica je napisao/la: ›
ja imam prijatelja koji je strojarstvo diplomirao i radio u vodovodu neko vrijeme za 3500 kuna.. jel to plaća koju zaslužuje netko tko je završio fakultet kao što je ETF ili Strojarstvo.. sramota
|
slažem se da je sramota...ali ne bih tu posebno isticao ETF i Strojarstvo ...sramota je za BILO KOJI fakultet da su plaće takve.....i to kod nas u Osijeku....u Zagrebu i Splitu su plaće PUNO veće....
..kažem...nikada ne bih završio niti jedan drugi fakultet osim svog.....nemojmo sudit o tome koji je fakultet lakši koji teži..koji više, a koji manje vrijedi.....poznato je da su plaće u industrijskom sektoru za obrazovane ljude veće nego za npr fakultetski obrazovane ljude u prosvjeti....
...ali isto tako najveće plaće na svijetu imaju menadžeri koji su pravnici ili ekonomisti....jbga..
..al to je sasvim neka druga tema.....
...čini mi se samo da dolazi vrijeme kada smo jedni drugima konkurencija...i sve ćemo učiniti da budemo ispred onog drugog, pa makar nam to i prijatelji....
|
nisam mislio koji je vrijedniji fakultet, ali je činjenica da su teži za završiti, kao i građevina i medicina i ja bih rekao i pravo jer ima jako puno više količinski za učiti nego na ostalima, ali nebitno xD =)
što se tiče ovoga da smo jedni drugima postali konkurencija i da će biti još gore (kod nas) to je činjenica, odvratna činjenica.. dok se vani poslodavci kidaju za imalo ambiciozne studente (govorim za tehničke fakultete) od praktički početka studiranja i još te stipendiraju, kod nas se moraš gristi hoćeš naći posao i u kojem roku.. fuj. |
|
|
|
|
|
padobranac
Ukupno postova: 1155 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
preporucam ETH ali u Svicarskoj..
Eidgenössische Technische Hochschule Zürich..bilo sto s tog fakulteta, i svijet je tvoj..
sve je deset puta bolje, knjige, metode, profesori renomirani, skola na glasu..a molit ce te da radis kad zavrsis..
i nije nesto skuplje nego nasi fakuteti..jos ako dobijes neku stipendiju, cjelovitu, djelomicnu nebitno..
to se zove odskocna daska..ali stvarno
naravno najvaznije je studirati ono sto volis..pa mozda da se raspitas gdje to sve postoji u Europi..
recimo da Delft ima jako dobar univerzitet, i daju dosta stipendija..
moze se studirati na engleskom..
sve je bolje od ove nase ucmale, tradicionalne, nerazvijene sredine..u tim gradovima i univerzitetskim centrima imas prave bibilioteke sa hrpom suvremene strucne literature, medijateke i jos puno toga..institute, prakse..
kad zavrsis faks budes gotov strucnjak..
puno srece |
|
_________________ Ovakav, nemam nista protiv sebe. Ovakav, prasina uzvitlana. |
|
|
|
Tram111
Ukupno postova: 121 Spol: Nebitno
|
MissTake je napisao/la: ›
Tram111@ smjer poslovna informatika je jako obećavajući na papiru, ali u stvarnosti
ne hvala
|
Vjerovatno ciljaš na to da tamo neće puno naučiti o informatici, a to i nije svrha tog smjera, jer se uče samo osnovne stvari. Uostalom mislim da će od rijetko kojeg faxa (čast iznimkama) imati koristi u vidu konkretnog znanja, jer je to sve samo teorija (tako sam i sam prošao), sve se to nauči tek kada se osoba zaposli u nekoj firmi. Na našim fakultetima nedostaje stručna praksa, tako da kad osoba sa diplomom izađe iz te ustanove, drugi dan može negdje početi raditi, a ne kao u nas da mora proći bar 1. god. da se uhoda i nauči osnovne stvari. Sestrična mi živi u Munchenu i tamo je završila ekonomiju, drugi dan faxa je umjesto na predavanje morala ići u neku banku raditi na šalter, pa je na takav način morala ići raditi i na svim ostalim radnim mjestima, ali je zato isto tako čim je diplomirala, drugi dan dobila posao u toj banci i mogla je normalno raditi bilo koji posao kao da tamo radi već 100 godina. |
|
|
|
|
|
FunkyLady Ukupno postova: 613 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
Mene trenutno pati to pitanje - što studirati u OS... A dobro, imam još 20-ak dana za odlučiti |
|
_________________ „Koja se to bit otkriva nakon što svi društveni snovi iščeznu, a čovjek uvidi da su "mogućnosti vjere za njega posve dokinute"? Tijelo. Samo ecce homo, očiti patetični, konkretni čovjek. Jer "jedno je sigurno: meso smo, potencijalne lešine. Kad god uđem u mesnicu začudim se što nisam ondje, umjesto tih životinja."“ |
|
|
|
Mladjo
Ukupno postova: 2890 Lokacija: Madrid Spol: Muško
|
samo nemojte studirati pravo! eto to je moj najiskreniji savjet. ne želim ulaziti u to je li ili nije najteži faks u osijeku jer nisam studirao ništa drugo ali da je faks nakon kojeg nećeš imati gotovo nikakvog praktičnog znanja i koji će ti ostaviti par sijedih, to je sigurno |
|
|
|
sokrat
Ukupno postova: 982 Lokacija: ....ispod mosta.... Spol: Muško
|
..ma ko vidio uopće studirat.....??? ionako te čeka mjesto na birou.... |
|
_________________ "....jebe mi se za nacionalnu,vjersku i rasnu pripadnost....ja sam čovjek i to je to..." |
|
|
|
kopile
Ukupno postova: 655 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Mladjo je napisao/la: ›
samo nemojte studirati pravo! eto to je moj najiskreniji savjet. ne želim ulaziti u to je li ili nije najteži faks u osijeku jer nisam studirao ništa drugo ali da je faks nakon kojeg nećeš imati gotovo nikakvog praktičnog znanja i koji će ti ostaviti par sijedih, to je sigurno
|
Potpisujem. |
|
_________________ Kill'em all let god sort'em out |
|
|
|
Frost
Ukupno postova: 6403 Lokacija: EU Spol: Muško
|
FunkyLady je napisao/la: ›
Mene trenutno pati to pitanje - što studirati u OS... A dobro, imam još 20-ak dana za odlučiti
|
Ja mislio da si već odlučila |
|
_________________ When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story. |
|
|
|
|
Frost je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Ja mislio da si već odlučila
|
Ma ja bih htjela jezike... Al znaš i sam koliki sam ja pehist i pesimist, tako da mi definitivno treba rezerva... |
|
_________________ „Koja se to bit otkriva nakon što svi društveni snovi iščeznu, a čovjek uvidi da su "mogućnosti vjere za njega posve dokinute"? Tijelo. Samo ecce homo, očiti patetični, konkretni čovjek. Jer "jedno je sigurno: meso smo, potencijalne lešine. Kad god uđem u mesnicu začudim se što nisam ondje, umjesto tih životinja."“ |
|
|
|
Frost
Ukupno postova: 6403 Lokacija: EU Spol: Muško
|
Joj e, ajde ne kenjaj, rek'o sam ti kako to ide. A da se može, može se. |
|
_________________ When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story. |
|
|
|
|
Frost je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Joj e, ajde ne kenjaj, rek'o sam ti kako to ide. A da se može, može se.
|
We'll see I surely hope so... |
|
|
|
|
josephine01
Ukupno postova: 2125 Lokacija: ispred ogledala Spol: Žensko
|
jezici su super.. s tim nemoš fulat... |
|
_________________ Za mene je svinja kralj životinja dok ne probam lava. |
|
|
|
kopile
Ukupno postova: 655 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
josephine01 je napisao/la: ›
jezici su super.. s tim nemoš fulat...
|
Da,stvarno je krasno predavat npr engleski u osnovnoj ili srednjoj školi. |
|
_________________ Kill'em all let god sort'em out |
|
|
|
josephine01
Ukupno postova: 2125 Lokacija: ispred ogledala Spol: Žensko
|
kopile je napisao/la ( Pogledaj post): ›
josephine01 je napisao/la: ›
jezici su super.. s tim nemoš fulat...
|
Da,stvarno je krasno predavat npr engleski u osnovnoj ili srednjoj školi.
|
a krasno je bit pravnik ili ekonomist na burzi godinu dana...
osim toga, s jezicima ne moraš samo predavati u školi.... |
|
_________________ Za mene je svinja kralj životinja dok ne probam lava. |
|
|
|
|
|