Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Uklanjanje krizeva i sekularizacija Hrvatske

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Tristia

Ukupno postova: 124
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 17.08.2009. 18:12 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

errrr je napisao/la:
.. i da nemamo ove naše katoličke vjere, budi siguran da bi nas vrlo ubrzo preuzeli ili islamisti ili kojekakve hare krišne. Tek tada bi vidio što je "zlo" i otimačina.
Wink

mene zanima koliko bi muslimana izašlo na ulice da su stavljene slike Muhameda na antenama ili da se na wc-ima prave fore s njihovom vjerom.
recimo da me zasmetalo to, štiti li mene Ustav od vrijeđanja moje vjere? ili možda pravila ovog foruma?

svakome od vas želim svako dobro, nikakvu kletvu, nikakvu osvetu. samo me zanima razmišljate li vi koliko s time žalostite vaše majke, bake, vaše bližnje? jel vi stvarno razmišljate da ste sebi sami dovoljni? da nema nikoga iznad vas?
križ, križ je simbol, simbol nekakvih načela koji bi se država trebala držati... ne vidim što vam smeta ako taj križ stoji protiv krađe, laži, iskorištavanja, zla... problem je što je nekakav simbol kršćanstva.. ok, onda neka stave znak "peace", neka stave znak mercedesa, neka izmisle nekakav znak ,ali neka on predstavlja neko dobro, nekakav moral, etiku... a vjerujte da taj križ sigurno nikakva zla neće napraviti.. možda neće ni dobra, ovisi o ljudima..
isto tako treba poštivati volju tog državnika koji ga je i objesio, ne krše li se njegova prava ako mu se zabrani da stavi križ.. makar on bio tu da maže oči ljudima i uvjeri ih u njegovu dobrotu i poštenje, križ ne predstavlja nikakvo zlo,ama baš nikakvo. porukom izbacite križ kao da ste dali zeleno svjetlo: kradite, trpajte u džepove više nego sad, vaš narod ne želi da se pridržavate kršćanskih načela.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
justice

Ukupno postova: 1371
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 1
Post Postano: 17.08.2009. 19:12 
Naslov:  

@errrr po ovome što pišeš ti nikako nemožeš biti vjernik,za tebe sam ja vjernik...

ugledaj se malo na @ivicu,čovjek ima svoja razmišljanja (koja meni ponekad idu na k.) ali on nije seljačina poput tebe,ne vrijeđa nikoga i ima ponekad šta pametno za reći (he he...)

Ukupno postova: 6728
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.08.2009. 19:52 
Naslov:  

Prvo se dio gradjanstva temeljito silovao '41-'45, onda je uzde u ruke uzeo proletarijat i jos malo ravnao glave. I taman kad se taj proletarijat poceo kultivirati, izgmizale su luconose nacionalizma i pod nekakvom isprikom domoljublja, rata i religije poceli sijati svoj barbarski gnjev.

Ne cudi stoga sto upravo takvim smeta i antifasisticka i gradjanska Hrvatska. Njima je dovoljan mulj i balega u kojoj su do jucer gacali, a iz koje su isplivali kad su ih mestri manipulacije zauzdali u svoja kleptomanska jedra. Kao sto je onomad taj soj gacao po rovovima i branio medje Beca i Peste, tako i danas ta sitnozuba potrosna roba sije svoju mrznju. Konjusarska je to Hrvatska.

Ukupno postova: 193
Post Postano: 17.08.2009. 20:22 
Naslov:  

O svačem se tu lijepo pisalo no nameće se pitanje tko je Bog .Koja je vijera prava vjera.
Nemogu se niti jedni vijerski vođe zakunit u život da se nisu ogriješili o vijeru .
Sam sam vijernik iako to nije ni bitno .Vijerujem da tamo negdije postoji netko ko sve nadzire i želim u to vijerovati jer mi je tako lakše ići kroz život i objasniti si nerazumljive stvari kao što je : zašto se ovi ljudi pretjeruju oko vjerskih simbola?
Mislim da znam odgovor na to pitanje .Zato jer su u to upleli prste ljudi.
Moramo shvatit da je Bog u nama samima , moramo se pomiriti sa samim sobom i naučiti živjeti sa sobom.
Treba voljeti sebe pa će lakše biti živjeti i sa drugima.
Bog je Bog nama nevidljiv a mi ljudi materijalisti moramo imati nešto opipljivo kao dokaz postojanja nečega.
Nevidim ni atome pa oni ipak postoje.
Pripadati nekoj vijerskoj zajednici je na odabir svakog po naosob samo treba poštivati sebe svoje pa onda i tuđe.I na kraju riječ Bog sam uzeo kao imenicu za silu koju si nemožemo objasnit a osjećamo da postoji tu negdije oko nas. Da se nebi netko od vijernika našao uvrijeđen , a što se nevijernika tiče znaju oni i sami da lažu sami sebe jer zašto je ovaj tren baš sada i nikad više. Rolling Eyes

Nisam stranački ni politički opredjeljen, ja sam samo mali čovijek na netu.
kurbla

Ukupno postova: 230
Post Postano: 17.08.2009. 20:45 
Naslov:  Re: Uklanjanje krizeva i sekularizacija Hrvatske

Evo, stari čika Carl je to sve rekao puno pismenije i ljepše...

http://www.youtube.com/watch?v=2pfwY2TNehw

http://drvasu.wordpress.com/2007/11/23/the-pale-blue-dot-carl-sagan/

Kada je on to pričao (u crkvi!) u mojoj zemlji se kuhao rat. Jebiga.

Zadnja promjena: kurbla; 17.08.2009. 20:51; ukupno mijenjano 1 put.

AKIZIKA

Ukupno postova: 193
Post Postano: 17.08.2009. 20:49 
Naslov:  

danone je napisao/la:

Ja ipak nemam doktorat ja sam samo mali čovijek......

Nisam stranački ni politički opredjeljen, ja sam samo mali čovijek na netu.
evil monkey

Ukupno postova: 923
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 17.08.2009. 21:03 

danone je napisao/la :

cika carl je bio istinski humanist - barem sudeci po njegovim knjigama i dokumentarcima... ali to je offtopic, ontopic sam htjela samo primijetiti da mi je u cijeloj ovoj temi zasmetala jedna recenica:
errrr je napisao/la :
Ustav e ionako mrtvo slovo na papiru, a zna se da papir svašta podnese.

sva ova rasprava je vise-manje razumljiva (buduci da dolazim iz backgrounda izrazito religiozne familije (ljudi koji se u vrijeme dubokog komunizma u jugoslaviji nisu ustrucavali reci da su vjernici), a sama sam s 16, nakon svih uredno primljenih sakramenata, shvatila da krscanstvo nije my thing - mogu razumjeti i jednu i drugu stranu), MEDJUTIM nikako ne mogu sutke prijeci preko gore citirane recenice: naime, u trenutku kada se prica svede na idiotizam tipa: ustav je samo mrtvo slovo na papiru, imamo jedan sasvim drugi problem, puno veci i gori od samih krizeva u javnim i drzavnim ustanovama...

kurbla

Ukupno postova: 230
Post Postano: 17.08.2009. 21:38 

Što se čudiš , pa u pravu je čovjek.

morgan

Ukupno postova: 3964
Post Postano: 17.08.2009. 22:31 
Naslov:  

NinjaTurtle je napisao/la:
E kad si spominješ ustav već , navedi mi odredbu gdje se zabranjuje stavljanje vjerskih simbola u javne prostore.

neke stvari se razumiju same po sebi pa ih ne treba posebno naglašavati.ako se veli da su sve vjerse zajednice jednake te odvojene od države tada niti jedna nema pravo podržavati protežiranje svoje zajednice.to je kao da tebi netko nameće nešto što je tebi strano.ako se ti vrijeđaš na tuđe simbole onda dopusti da i tvoj simbol bude uvredljiv za drugoga.nema veze što je zemlja "tvoja" jer isto tako je i od onoga koji nije pripadnik tvoje vjere. rješenje?nema nikakvih simbola.

errrr
Ukupno postova: 125
Zabranjen pristup
Post Postano: 17.08.2009. 23:33 

MoNk je napisao/la :

Prepucavao bi se još s tobom no nažalost moram ići raditi tako da jadna crkva ne umre od gladi i ne raspadne se.... Evil or Very Mad Crying or Very sad

Odlično! U radu je spas kažu mudri ljudi, a kod nas rad i nije nešto na cijeni. Više ljudi vole kojekakve mutikaše i lažove koji im obećavaju brda i doline, a kada dođe vrijeme rastanka bacaju kost da ih se ne pita što su to dobroga za svoga mandata učinili. Naravno, mislim na našeg vrlog precjednika ( onoga za kojega nije sigurno jel ga napravio Sulejman veličanstveni dok je jebavo kozu ili mu je ćaća lički međed) poznatog i pod pseudonimom "fikus" i "jezičac na vazi", predsjednik građanin, ni slučajno teška seljačina (ovi zadnji epitet je rezrviran samo za mene i ostalu stoku sitnog i bezzuba).
A što se tiče Crkve, ne sekiraj se ti za nju, preživjela je Ona i teža vremena pa će i ovog malog objesnog kepeca koji si je umislio da je neki faktor,a u stvari uvijek je kaskao za drugima, i bio drugi ili zadnji.
Zato ga ja u potpunosti razumijem i suosjećam njegove patnje. Boli ga Križ i to je dobro, jer jao si ga nama da ga slučajno zaboli kuratz. Natjerao bi nas ve odreda da mu ga popušimo.
Pojmi ti to druže MoNk, ako si u stanju.

errrr
Zabranjen pristup
Post Postano: 17.08.2009. 23:46 
Naslov:  

Illa Tristia je napisao/la :
errrr je napisao/la:
.. i da nemamo ove naše katoličke vjere, budi siguran da bi nas vrlo ubrzo preuzeli ili islamisti ili kojekakve hare krišne. Tek tada bi vidio što je "zlo" i otimačina.
Wink

mene zanima koliko bi muslimana izašlo na ulice da su stavljene slike Muhameda na antenama ili da se na wc-ima prave fore s njihovom vjerom.
recimo da me zasmetalo to, štiti li mene Ustav od vrijeđanja moje vjere? ili možda pravila ovog foruma?

.

Kontam da se i na ovom forumu kao i u cijeloj državi više ne zna ni tko pije ni tko plaća. Možda nam je spas jedino u prelasku na neku drugu vjeru koja će nas sve skupa utjerat u red pošto se sami nismo u stanju ni oko čega dogovoriti. Da se to uistinu ne desi ja predlažem konstruktivan pristup problemu križa u državnim i javnim ustanovama. A to bi značilo na slijedećim izborima rubriku u kojoj bi se glasači izjašnjavali žele li križ u tim prostorijama ili ne žele.
Ako je baš jako hitno da već "sutra" znademo mišljenje birača, predlažem izvanredni brzinski referendum kojega bi isfinancirali oni koji na referendumu budu manjina.
Ako već nismo mogli birati hoćemo li u NATO ili nećemo, ovu priliku koju nam je pružio naš toplooki precjednik ne smijemo propustiti.

errrr
Zabranjen pristup
Post Postano: 18.08.2009. 0:01 
Naslov:  

justice je napisao/la :
@errrr po ovome što pišeš ti nikako nemožeš biti vjernik,za tebe sam ja vjernik...

ugledaj se malo na @ivicu,čovjek ima svoja razmišljanja (koja meni ponekad idu na k.) ali on nije seljačina poput tebe,ne vrijeđa nikoga i ima ponekad šta pametno za reći (he he...)

šta ti znaš, pa ti nemaš pojma o životu i politici niti kurtza razumiješ o čemu ja pričam. Svaka čast malom ivici, čovjek je dosljedan i drži kontinuitet u svojim istupima, a ja baš uživam biti seljačina i jebavat vas u zdrav mozak zdravoseljačkom logikom i retorikom jer drugo niste ni zaslužili vi ljubitelji kućnih ljubimaca čija govna razasuta nalazimo po cijelom Gradu.
vjera nalaže; ljubite bližnjega svoga i pri tome ne misli na kućne ljubimce . veliki vjerniče.

errrr
Zabranjen pristup
Post Postano: 18.08.2009. 0:05 
Naslov:  

Leteci mungos je napisao/la :
Prvo se dio gradjanstva temeljito silovao '41-'45, onda je uzde u ruke uzeo proletarijat i jos malo ravnao glave. I taman kad se taj proletarijat poceo kultivirati, izgmizale su luconose nacionalizma i pod nekakvom isprikom domoljublja, rata i religije poceli sijati svoj barbarski gnjev.

Ne cudi stoga sto upravo takvim smeta i antifasisticka i gradjanska Hrvatska. Njima je dovoljan mulj i balega u kojoj su do jucer gacali, a iz koje su isplivali kad su ih mestri manipulacije zauzdali u svoja kleptomanska jedra. Kao sto je onomad taj soj gacao po rovovima i branio medje Beca i Peste, tako i danas ta sitnozuba potrosna roba sije svoju mrznju. Konjusarska je to Hrvatska.

čovjek bi pomislio da si pametan i mudar kad tako nadmeno zboriš. no i za tebe, kao i za justica važi isto. nemaš ti moj prika pojma o životu i bitnim stvarima. sposoban si jedino poput papagaja ponavljati ono što je netko davno prije tebe izrekao, a ništa svoje originalno nisi u stanju producirati. za razliku od tebe, sve što ja kažem sam samo ja i nitko više. kapiš?
Wink

errrr
Zabranjen pristup
Post Postano: 18.08.2009. 0:17 

evil monkey je napisao/la :

errrr je napisao/la :
Ustav e ionako mrtvo slovo na papiru, a zna se da papir svašta podnese.

sva ova rasprava je vise-manje razumljiva (buduci da dolazim iz backgrounda izrazito religiozne familije (ljudi koji se u vrijeme dubokog komunizma u jugoslaviji nisu ustrucavali reci da su vjernici), a sama sam s 16, nakon svih uredno primljenih sakramenata, shvatila da krscanstvo nije my thing - mogu razumjeti i jednu i drugu stranu), MEDJUTIM nikako ne mogu sutke prijeci preko gore citirane recenice: naime, u trenutku kada se prica svede na idiotizam tipa: ustav je samo mrtvo slovo na papiru, imamo jedan sasvim drugi problem, puno veci i gori od samih krizeva u javnim i drzavnim ustanovama...

Isus najviše od sviju voli ovce koje su izgubljene i opet nađene, više od onih koje su stalno uz njega i nikada ne zastrane. Njegovo je strpljenje beskrajno i budi sigurna da ćeš mu se vratiti i da će te primiti kao da ništa u medjuvremenu nije bilo.

Glede ustava i križeva tu se slažem s tobom. Ustav treba mijenjati i iz njega izbaciti sjeme zla i razdora koje su drugovi koji su ga devedesetih (zajedno s vrlim nam precjednikom) pisali. Sve udbaš do udbaša i teška doduše prigodno reformirana komunjara koji svoje pravo lice tek će pokazati. Jaca je na Mesićevoj strani, samo pssssst... to se još ne smije znati.
Wink

errrr
Zabranjen pristup
Post Postano: 18.08.2009. 0:29 
Naslov:  

morgan je napisao/la :
NinjaTurtle je napisao/la:
E kad si spominješ ustav već , navedi mi odredbu gdje se zabranjuje stavljanje vjerskih simbola u javne prostore.

neke stvari se razumiju same po sebi pa ih ne treba posebno naglašavati.ako se veli da su sve vjerse zajednice jednake te odvojene od države tada niti jedna nema pravo podržavati protežiranje svoje zajednice.to je kao da tebi netko nameće nešto što je tebi strano.ako se ti vrijeđaš na tuđe simbole onda dopusti da i tvoj simbol bude uvredljiv za drugoga.nema veze što je zemlja "tvoja" jer isto tako je i od onoga koji nije pripadnik tvoje vjere. rješenje?nema nikakvih simbola.

logika ti je zakuratz. ako su sve vjersjke zajednice jednake to znači da nitko nikome ne brani da postavlja svoje simbole na mjestima na kojima to želi. ako je židovima bitno da pored križa visi davidova zvijezda neka je donese i postavi. ja neću imati ništa protiv, naprotiv. Isto važi i za islamiste i njihova obilježja. No problem nisu vjernici bilo koje vjere već su problem oni koji misle da Bog ne postoji i kojima bi smetalo bilo koje vjersko obilježje. Pošto su takvi u cijelome svijetu, pogotovo u Hrvatskoj u debeloj manjini, ja ih sikreno žalim, ali oni moraju poštivati volju većine i o tome nema nikakve rasprave. Drugovi komunisti kada su pisali novi "Hrvatski" ustav, dobro su znali koliko u tome trenutku daleko smiju ići. Danas vidimo, već su hrabriji i samouvjereniji pa misle da je sazrelo vrijeem za drugi korak. no milim da su se malkoc zajebali...i preračunali.
Wink

Skoči u forum: