Svebor je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Na što obratiti pozornost prilikom kupnje stana?
Koje su potencijalne pogreške?
Koji su sve papiri potrebni za kupnju stana ?
Kako izgleda sam proces transakcije i na što obratiti pažnju?
Imate li povjerenja ili iskustva s agencijama?
Ajmo na konkretnu situaciju koja glasi ovako:
Ivo Ivić s prebivalištem u Splitu prodaje stan. Ivo Ivić je Osječanin koji živi i radi u Njemačkoj i ima stan na VBK, kuću u Splitu gdje mu je ujedno i prebivalište (znači ono što piše na osobnoj adresa, mjesto stanovanja) i stan na Sjenjaku kojeg kupuje Anonymous. Na dan transakcije sve se čini da će proći u redu kadli na vlasničkom listu stoji da je vlasnik stana na Sjenjaku Ivo Ivić adresa: VBK, gdje je navodno Ivo Ivić prije imao prijavljeno prebivalište. Anonymous sve stopira i inzistira da se na vlasnički list upiše prava adresa sa osobne iskaznice, odnosno prebivalište Ive Ivića. U agenciji (olga nekretnine), koja je bila posrednik, Anonymous gotovo ljutito i posve bahato uvjeravali da za to nema potrebe ali u konačnici ipak to pristaju ispraviti...
Rasplet se iščekuje.
Da li je Anonymous postupio pametno ili tu ipak nešto smrdi?
Anonymous se raspitao o slučaju i u gruntovnici gdje MU je službenica podignutih obrva pomalo zbunjeno objasnila kako je možda doista samo riječ kako u gruntovnici još nisu promjenili podatke ali za svaki slučaj neka se to učini. Ivo Ivić treba iz Splita donesti svoje uvjerenje o prebivalištu i podatke promjeniti u Gruntovnici...
Google mu je rekao da na vlasničkom listu nekretnine koju prodaje prodavatelj mora stajati puno ime i prezime i adresa s osobne iskaznice prodavatelja.
Da li je to dovoljni dokaz vlasništva ili postoji još neka caka?
Pravnici, znalci i ljudi s iskustvom neka podjele svoja mišljenja i razmišljanja...
hvala...
|
pop-ap-teta je TETA
to kao prvo......
kao drugo zasto mene uzeo za primjer, crni svebore?
ok znam razlog, nema veze....
trece, pop-ap-teta ne bi nikad kupila stan u osijeku, na sjenjaku pogotovo, u gruntovnici imam stelu koja bi vjerojatno papire provjerila i prije neg krenem u nesto, ako mi se neka lokacija svidja bas al ono bas bas, zajebavala se nebi sa nesredjenim vlasnickim papirima, muda i pameti teta ima dovoljno kao i godina
i vjerojatno ne bi kupila nekretniku od tipa iz splita
vec bih ga pozvala na kavu kad dodjem doli u svoju viksu blizu njega (ako bi ga vec i upoznala na ovaj nacin) i napravila oradu na gradele
i na kraju, ma ima ovdje pametne populacije, sto pravnika, sto filozofa, sto politicara i akcijskih tipova
pa vjerujem da ce biti vrlo zanimljivih odgovora.... mozda se nadju i oni decki u crnom za utjerivanje dugova, sto ti odnesu tv i ormar iz kuce ak nisi platio vodu, pa daju savijet kako ubijediti nekoga da sredi ono ste ne zeli srediti
a da pritom ostane citavih kostiju
)))
toliko od pop-ap-tete