Autor |
Poruka |
anita16
Ukupno postova: 3 Lokacija: Os Spol: Žensko
|
Trebala bih promijeniti prozore i vrata na kući, pa me zanima ima li tko iskustva s proizvođačima u Osijeku.
Na što trebam paziti pri izboru ? |
|
|
|
|
|
Frost
Ukupno postova: 6403 Lokacija: EU Spol: Muško
|
Potraži Plastomet, cijenom povoljni i tip-top rade posao |
|
_________________ When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story. |
|
|
|
bubimirova lidija
Ukupno postova: 79 Spol: Nebitno
|
Ne preporučan PVC stolariju jer plastika ne "diše". Pregrozno mi je vidjeti po ovim novim zgradama sve više tih, po meni, pregadnih prozora. Drvo je prirodno i mislim da je uvijek bolje ono što nam je došlo iz prirode nego iz laboratorija. |
|
_________________ - kod pesimizma je dobro što ste uvijek ili u pravu ili ugodno iznenađeni - |
|
|
|
PEGY
Ukupno postova: 2664 Lokacija: Seychelles Spol: Nebitno
|
|
Zadnja promjena: PEGY; 23.01.2013. 15:44; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
|
PowerPuff
Ukupno postova: 303 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
bubimirova lidija je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Ne preporučan PVC stolariju jer plastika ne "diše". Pregrozno mi je vidjeti po ovim novim zgradama sve više tih, po meni, pregadnih prozora. Drvo je prirodno i mislim da je uvijek bolje ono što nam je došlo iz prirode nego iz laboratorija.
|
...slažem se s tobom u vezi materijala u domu. Drvo znamo da je topli materijal (suprotno od hladnog metala), ali budimo realni, u pitanju su prozori...!
Oni niti ne trebaju disati, pobogu...
Plastika je puno lakša (čitaj:brža) za održavanje, a svakako gledaj odmah uzeti i roletne... |
|
|
|
|
|
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol: Muško
|
Predlažem da svakako odeš u jedan od salona Troha Dil - a. Ne prodaju maglu, imaju vrlo kvalitetnu stolariju ( jednu od najboljih u Hrvatskoj) , a pri tom imaju solidne cjene. Rade isključivo njemačkim kvalitetnim profilima a ne turskim ili talijanskim kao ovi što se reklamiraju kao najpovoljniji i najkvalitetniji. Ja također imam njihovu stolariju na kući tako da znam o čemu pričam . Imaju salon na Štrosmajerovoj i na Vinkovačkoj . Uostalom Google je naš prijatelj pa provjeri koliko imaju salona otvorenih po cjeloj Hrvatskoj, to bi ti mogao biti dobar pokazatelj . Ne nasjedaj pričama o broju komora na profilu jer je to notorna glupost . Tro komorni profil ima ionako daloko manji koeficijent toplinske vodljivosti od izo stakla tako da je sve preko toga čisti gubitak love . Naravno vodi računa da ako uzimeš stakla punjena plinom morat ćeš ih svake tri godine ponovo puniti plinom tako da je i to bačena lova . Toliko od mene ako imaš kakvih pitanja slobodno pitaj !
Pozdrav i sretno pri odabiru stolarije ! |
|
|
|
|
|
RUCO1
Ukupno postova: 31 Spol: Muško
|
simo031 je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Predlažem da svakako odeš u jedan od salona Troha Dil - a. Ne prodaju maglu, imaju vrlo kvalitetnu stolariju ( jednu od najboljih u Hrvatskoj) , a pri tom imaju solidne cjene. Rade isključivo njemačkim kvalitetnim profilima a ne turskim ili talijanskim kao ovi što se reklamiraju kao najpovoljniji i najkvalitetniji. Ja također imam njihovu stolariju na kući tako da znam o čemu pričam . Imaju salon na Štrosmajerovoj i na Vinkovačkoj . Uostalom Google je naš prijatelj pa provjeri koliko imaju salona otvorenih po cjeloj Hrvatskoj, to bi ti mogao biti dobar pokazatelj . Ne nasjedaj pričama o broju komora na profilu jer je to notorna glupost . Tro komorni profil ima ionako daloko manji koeficijent toplinske vodljivosti od izo stakla tako da je sve preko toga čisti gubitak love . Naravno vodi računa da ako uzimeš stakla punjena plinom morat ćeš ih svake tri godine ponovo puniti plinom tako da je i to bačena lova . Toliko od mene ako imaš kakvih pitanja slobodno pitaj !
Pozdrav i sretno pri odabiru stolarije !
|
Istina je da trokomorni profili imaju bolju izolaciju od običnog izo stakla, ali Vam je netko rekao glupost da se plin nadopunjava svake tri godine, iako sam plin i nije bitan, ali LOW-e staklo itekako povećava nepropusnost topline na samom staklu. Tako da i niste dobili baš pravi savjet prilikom kupnje.
Ja sam prošle godine mijenjao prozore i obišao puno proizvođača, a na kraju sam najviše informacija dobio u Termoplast-u u Divaltovoj ulici, pa sam kod njih i uzeo stolariju i super sam zadovoljan. Naravno da sam uzeo Low-e staklo, te skoro prepolovio ratu za grijanje. |
|
|
|
|
|
anakonda
Ukupno postova: 6288 Lokacija: ...tu sam.... Spol: Žensko
|
Ne preporučan PVC stolariju jer plastika ne "diše". Pregrozno mi je vidjeti po ovim novim zgradama sve više tih, po meni, pregadnih prozora. Drvo je prirodno i mislim da je uvijek bolje ono što nam je došlo iz prirode nego iz laboratorija.
|
..o čemu ti pišeš????....ljepoti prozora ili funkcionalnosti?...kakvo disanje prozora?...osobno, ni ja ne volim PVC stolariju,m ali sam je stavila umjesto drvenih prozora i super je - zadržava toplinu 50% više nego drvenarija...a ako do ljepote, svašta se i od PVC da napraviti, ovisno koliko para na raspolaganju imaš.... |
|
_________________ Ismijavati glupost je moralna dužnost svakog normalnog čovjeka, ne činiti to bi bilo jednako ignoriranju požara na benzinskoj pumpi u centru grada |
|
|
|
bubimirova lidija
Ukupno postova: 79 Spol: Nebitno
|
anakonda je napisao/la: ›
|
..o čemu ti pišeš????....ljepoti prozora ili funkcionalnosti?...kakvo disanje prozora?...osobno, ni ja ne volim PVC stolariju,m ali sam je stavila umjesto drvenih prozora i super je - zadržava toplinu 50% više nego drvenarija...a ako do ljepote, svašta se i od PVC da napraviti, ovisno koliko para na raspolaganju imaš....
|
Pišem o protoku energije. Netko bi na to rekao New age sranja, ali ja nebih.
Istina je to što si rekla o boljoj izolaciji PVC prozora naspram drvenih, ali istodobno to zadržavanje topline znači i zadržavanje nekih loših stvari unutar kuće/stana (čitaj: negativne energije). Možda neki misle da je to kao nešto bez veze i nebitno, ali ima tu nečega...sad jedino što netko to shvaća a drugima su to gluposti. |
|
_________________ - kod pesimizma je dobro što ste uvijek ili u pravu ili ugodno iznenađeni - |
|
|
|
simo031
|
RUCO1 je napisao/la: ›
simo031 je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Pozdrav i sretno pri odabiru stolarije !
|
Istina je da trokomorni profili imaju bolju izolaciju od običnog izo stakla, ali Vam je netko rekao glupost da se plin nadopunjava svake tri godine, iako sam plin i nije bitan, ali LOW-e staklo itekako povećava nepropusnost topline na samom staklu. Tako da i niste dobili baš pravi savjet prilikom kupnje.
Ja sam prošle godine mijenjao prozore i obišao puno proizvođača, a na kraju sam najviše informacija dobio u Termoplast-u u Divaltovoj ulici, pa sam kod njih i uzeo stolariju i super sam zadovoljan. Naravno da sam uzeo Low-e staklo, te skoro prepolovio ratu za grijanje.
|
Kontaktirajte odgovornu osobu za troha dil za ovo područje . Zove se Saša Granat pa provjerite osobno nakon toga možemo razgovarati o tome dali je to glupost ili ne (vezano za plin u staklima) . |
|
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
|
Frost
Ukupno postova: 6403 Lokacija: EU Spol: Muško
|
bubimirova lidija je napisao/la: ›
Pišem o protoku energije. Netko bi na to rekao New age sranja, ali ja nebih.
|
Reći ću ja - new age sranja.
Slobodno se useli kod mene, gdje su prozori drveni i koji lijepo dišu... štoviše, toliko dišu da je zimi NEMOGUĆE ugrijati sobu koliko dišu.
Hvala nježniku pa PVC stolarija stiže za cca tjedan dana. |
|
_________________ When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story. |
|
|
|
mladunce
Ukupno postova: 339 Spol: Nebitno
|
ma pvc je zakon. vec je netko spomenio-grijanje se prepolovi, preko ljeta u kuci nije zega, zvukovi iz vana svedeni na minimum, lako za odrzavat...ma divota! odnosno, pvc stolarija + plus izolacija sa stiroporom (ne znam kak se to zove)= pun pogodak! |
|
|
|
|
|
RUCO1
|
Kontaktirajte odgovornu osobu za troha dil za ovo područje . Zove se Saša Granat pa provjerite osobno nakon toga možemo razgovarati o tome dali je to glupost ili ne (vezano za plin u staklima) .
[/quote]
Već sam napomenuo da sam obišao mnoge proizvođače, a između ostalih i Troha-dil. Osim toga sam prelistao web, te saznao puno korisnih stvari, a jdna od njih je i ta da FLOAT ili obično IZO staklo ima propusnost topline k= 2,9 ; a LOW-e, bez plina, k= 1,4 ; a s plinom k= 1,1.
Budući da je plin, po mnogima, diskutabilan (nitko još nije ispitivao ima li ga u staklu ili nema i koliko se dugo zadržava) ostaje nam više nego duplo bolja izolacija LOW-e stakla, pa prema tome nitko ne može reći da je LOW-e staklo bez veze.
Radi se o tome da ga većina proizvođača dodatno naplaćuje, pa takvi pričaju kako je to neisplativa investicija, s čim se ja ne bih složio, a takve prodavače smatram neozbiljnima i od njih sigurno nikad ne bih uzeo niti prozore, niti bilo što drugo, jer smatram da kupac mora dobiti potpunu informaciju o proizvodu koji kupuje. |
|
|
|
|
|
simo031
|
RUCO1 je napisao/la: ›
Kontaktirajte odgovornu osobu za troha dil za ovo područje . Zove se Saša Granat pa provjerite osobno nakon toga možemo razgovarati o tome dali je to glupost ili ne (vezano za plin u staklima) .
|
Već sam napomenuo da sam obišao mnoge proizvođače, a između ostalih i Troha-dil. Osim toga sam prelistao web, te saznao puno korisnih stvari, a jdna od njih je i ta da FLOAT ili obično IZO staklo ima propusnost topline k= 2,9 ; a LOW-e, bez plina, k= 1,4 ; a s plinom k= 1,1.
Budući da je plin, po mnogima, diskutabilan (nitko još nije ispitivao ima li ga u staklu ili nema i koliko se dugo zadržava) ostaje nam više nego duplo bolja izolacija LOW-e stakla, pa prema tome nitko ne može reći da je LOW-e staklo bez veze.
Radi se o tome da ga većina proizvođača dodatno naplaćuje, pa takvi pričaju kako je to neisplativa investicija, s čim se ja ne bih složio, a takve prodavače smatram neozbiljnima i od njih sigurno nikad ne bih uzeo niti prozore, niti bilo što drugo, jer smatram da kupac mora dobiti potpunu informaciju o proizvodu koji kupuje.
[/quote]
Dali sam ja dovodio u pitanje Low-e stakla ili plin u njima? |
|
|
|
|
|
RUCO1
|
Dali sam ja dovodio u pitanje Low-e stakla ili plin u njima? "Ne nasjedaj pričama o broju komora na profilu jer je to notorna glupost . Tro komorni profil ima ionako daloko manji koeficijent toplinske vodljivosti od izo stakla tako da je sve preko toga čisti gubitak love . Naravno vodi računa da ako uzimeš stakla punjena plinom morat ćeš ih svake tri godine ponovo puniti plinom tako da je i to bačena lova . "
[/quote]
Iz ovog odlomka je vidljivo da je "sve uloženo u nešto bolje od FLOAT izo stakla čista glupost", pa tako i LOW-e staklo sa ili bez plina.
Baš bih volio upoznati nekoga tko je to nakon tri godine ponovo punio plinom svoja stakla. |
|
|
|
|
|
|
|