anakonda je napisao/la ( Pogledaj post): ›
...mjera zdravog ukusa????...
|
Da, mjera zdravog ukusa. To je moje viđenje ove situacije i to je to. Moraliziranje o nečijoj smrti više od godinu dana, kao da prije nitko, a ni poslije, nije poginuo na taj način. Znam da ćete me sad pogotovo napasti, ali evo primjer Michaela Jacksona i njegove smrti. To što radi njegova obitelj (posebno braća) je ispod svakog kriterija i mislim da se tu svi slažemo. To navodim samo da razumijete zašto me neke stvari živciraju i zašto mislim da se ne kaže bez vraga "počivao u miru".
tvoje mišljenje je ispod granice zdravog razmišljanja....objasni mi, molim te, na koji način bi ti išta poduzeo da se ovakve stvari sprečavaju???...
|
Ne treba ništa posebno. Ako si ti dobar roditelj, ako dijete raste u zdravoj sredini, ono će znati razlikovati dobro od lošeg i nema tu previše filozofiranja i čega već sve ne.
nasilja je oduvijek bilo, ali ovo danas nije nasilje, ovo je beskrupulozno ubijanje....kako bih drugačije protumačila da je J.J. batinama ubio nekog, a godinu dana poslije opet se našao u sličnim aktivnostima?...znači, ništa mu nije važno, boli ga kurki za svakoga...
|
Mislim da pretjeruješ. "Beskrupulozno ubijanje" joj de molim te
To je isto ono kao kad mi netko kaže da je u bivšoj Jugi bilo daleko daleko manje kriminala. Čista demagogija koja nema veze sa stvarnim stanjem stvari, tj. statistikom. Negdje sam jednom davno bio naletio na podatke koji su obuhvaćali kriminal 70-ih godina u Hrvatskoj pa i broj poginulih u automobilskim nesrećama i sjećam se da ih je bilo oko 300% više (s obzirom na broj automobila po stanovniku). Tako da to upravo dokazuje ono o čemu pričam: da su mediji krivi za ovakvo stanje gdje jedna gospođa (to si valjda ti) ide koristiti najdegutantnije izraze i rečenice skrivajući se iza virtualnog imena. Ne samo ti, već i mnogi drugi koji doslovno pozivaju na linč, a da se on upravo i dogodi, pričali bi o nekakvim ljudskim pravima tog delikventa J.J.-a, ovom-onom.
...moje dijete odgajam tako da ne pravim od njega nasilnog kretena, a riječi kojima sam opisivala takvu dječurliju ne izgovaram pred njim, toliko pameti u glavi imam...također ga odgajam da izbjegava i ignorira baš tu dječurliju, ali da se i obrani ako ga netko PRVI napadne......također, znam da u školi ima problema s jednim takvim bullyjem, no bez obzira na moj stav prema takvima, prepustila sam stručnim službama da odrade ono za što su plaćeni....ukoliko se takva stvar opet dogodi, postoje i više istance na koje se čovjek može obratiti...
...svoje mišljenje sam ti rekla, tvoje sam prihvatila, nemam namjeru više sudjelovati s tobom u bilo kakvoj raspravi, jer nema smisla....
...ajd bok.....
|
Ovo je potpuno u redu i ne kužim šta ti treba godinu dana moralizirati o nečijoj smrti, praviti neke simbole od toga ili što li već... Pa i ako to već radiš, mislim da je način i ton u kojem to provodiš, pogrešan.
Znam da sam malo zakomplicirao ovo sve i previše počeo filofozirati (a to upravo svima vama dežurnim dušebrižnicima zamjeram), al eto, ponjelo me
Pozdrav