Autor |
Poruka |
_Jimmy_
Ukupno postova: 1375 Lokacija: Legagrad Spol: Muško
|
Leteci mungos je napisao/la: ›
_Jimmy_ je napisao/la: ›
ja sam kupio mobitel preko ebay-a i dogovorio sam se kinezom da napiše kako je gift i da vrijedi 59.99$
to ja napravio i nisam platio carinu
|
To sto pise da je gift ne igra nikakvu ulogu [bar iz mog iskustva]. Ja sam platio carinu za predmete na cijoj kutiji je pisalo da je GIFT i da kosta 10$. Cini se da ovisi od slucaja do slucaja.
I ja sam kontao uzeti neki dualSIM, ima stvarno povoljnih uredjaja. Koji si uzeo?
|
pa istina je da ovisi od slučaja do slučaja ali isto tako možeš to "prošvercati" kao informatičku opremu na koju se ne plaća carina
uzeo sam Samsung D980i
prošao sam 1500 kn jeftinije |
|
_________________ Lock 'n' Load Baby |
|
|
|
morgan
Ukupno postova: 3964 Lokacija: gone to North Pole Spol: Nebitno
|
dozvoljeni iznos koji ne podliježe carini je 300 kn.
ukoliko vam netko šalje nešto kao poklon u tom slučaju ne bi trebao priložiti nikakve račune uz "poklon" pa je manja vjerojatnost da ćete platiti carinu. |
|
_________________ Zašto bi se izlagali mamurluku? Ostanite pijani
Kad čovjek umre, ne zna da je umro, i to je samo teško drugima.
Isto je i kada je čovjek glup. |
|
|
|
Bojo
Ukupno postova: 1705 Spol: Muško
|
Leteci mungos je napisao/la ( Pogledaj post): ›
adebisi-jug2 je napisao/la: ›
ovako...imam visa revolving karticu...i uspio sam napraviti račun na paypal...i sad kad pokušavam napravit na ebayu...sve ide lijepo do 3.koraka...di moram upisat broj kartice.kad istječe i onaj kod od 3 broja...i šta god napišem za broj kartice ne valja...šta da radim? šta?...
|
Sto upisujes kao broj kartice [nemoj se smijati, ima ljudi koji ne znaju koji broj je broj kartice]?
Zasto na eBayu upisujes broj kartice, ako si otvorio paypal account? S paypal accountom samo jednom unosis podatke o kartici [kod otvaranja paypal accounta ili kod promjene kartice].
Broj kartice je onaj embossirani broj - moras upisati sve znamenke. Kad te pita za CCV, to je onaj troznamenkasti broj na poledjini kartice - broj nije embossiran, vec je otisnut. I to je to...
VISA Revolving [barem ona od HYPO-a] radi s PayPalom bez problema.
|
hehehe...ma znam...hvala...ugl...bio je problem što nisam dobio mail za potvrdu računa na ebayu...pa sam morao upisivat brojeve s kartice...i upišem...i ništa...al riješio to s otvaranjem novog računa...i onda skontam da ne moram više upisivat broj kartice...tak da je sad sve riješeno...naručio sam nešto za 100-injak kn da vidim kako funkcionira... |
|
|
|
|
|
audiworld
Ukupno postova: 2078 Spol: Nebitno
|
@morgan naravno da nisi u pravu.. 300 kn je u PUTNIČKOM PROMETU.. 150 u poštanskom ( i to zato što je to njihova dobra volja)..inače b po pravilu u poštanskom trebao platiti PDV na sve, makar košta 1kn..carina je nešto drugo, postoje tarife itd. |
|
_________________ .... alergičan na seljačine, primitivce, podobne i ine..... volim i ocvale studente.. alergičan na marijuanu... tu travu treba tretirat pesticidima |
|
|
|
morgan
Ukupno postova: 3964 Lokacija: gone to North Pole Spol: Nebitno
|
audiworld je napisao/la: ›
@morgan naravno da nisi u pravu.. 300 kn je u PUTNIČKOM PROMETU.. 150 u poštanskom ( i to zato što je to njihova dobra volja)..inače b po pravilu u poštanskom trebao platiti PDV na sve, makar košta 1kn..carina je nešto drugo, postoje tarife itd.
|
sorry, griješiš.evo u petak bio na pošti i reče carinica da kao fizička osoba mogu primiti paket/pošiljku u tom iznosu (300 kn)bescarinski.
carina vam je 14% i k tome još plaćate PDV 23%.
ja platio .... |
|
_________________ Zašto bi se izlagali mamurluku? Ostanite pijani
Kad čovjek umre, ne zna da je umro, i to je samo teško drugima.
Isto je i kada je čovjek glup. |
|
|
|
PEGY
Ukupno postova: 2664 Lokacija: Seychelles Spol: Nebitno
|
|
|
|
audiworld
Ukupno postova: 2078 Spol: Nebitno
|
da...carinu..al PDV plaćaš iznad 150kn |
|
_________________ .... alergičan na seljačine, primitivce, podobne i ine..... volim i ocvale studente.. alergičan na marijuanu... tu travu treba tretirat pesticidima |
|
|
|
Bojo
Ukupno postova: 1705 Spol: Muško
|
sad sam vidio na OSTV...nisam pratio od početka...al nešto kao...od nove godine...nema carine za stvari do 1000 kn...a prije je bilo do 300 kn...jel to vrijedi i za e-bay kupovinu ili sam ja nešto krivo čuo?... |
|
_________________ TIII ZNAŠ ŠTA JE ISTINA...........IMA...U OVOJ DRŽAVI....KO JE ZADUŽEN....ZA ISTINU !!!! |
|
|
|
tyler_durden
Ukupno postova: 295 Spol: Muško
|
adebisi-jug2 je napisao/la ( Pogledaj post): ›
sad sam vidio na OSTV...nisam pratio od početka...al nešto kao...od nove godine...nema carine za stvari do 1000 kn...a prije je bilo do 300 kn...jel to vrijedi i za e-bay kupovinu ili sam ja nešto krivo čuo?...
|
Neki dan sam bio na carini i preuzeo neke stvari koje sam naručio preko eBay-a
te sam pitao teta carinicu jel' vrijedi da se od sada ne plaća carina za stvari ispod 1000 kn . Teta carinica mi je ljubazno rekla da sve ostaje po starom.
Znači da priča o 1000 kn ne drži vodu. Nažalost.
ps
Carina za glazbene instrumente se ne plaća. Neovisno o cijeni. Barem mi je tako rečeno. |
|
|
|
|
|
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol: Nebitno
|
1000kn je iznos vrijednosti robe koja se moze unijeti u RH i ne odnosi se na postanski promet.
Nazalost, koliko mi je poznato, za postanske posiljke se nije nista promijenilo. |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
|
Brick Top
Ukupno postova: 708 Spol: Muško
|
|
|
|
Frost
Ukupno postova: 6403 Lokacija: EU Spol: Muško
|
Pomaže caka da pošalje kao gift i ne stavi račun u kutiju |
|
_________________ When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story. |
|
|
|
empetri
Ukupno postova: 656 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Mda, onda zadrze u uredu i posalju ti poziv da izvolis donjeti isprintani racun sa maila ili paket putuje nazad
Kao da taoca imaju. |
|
_________________ --
Finding beauty in the dissonance. |
|
|
|
Brick Top
Ukupno postova: 708 Spol: Muško
|
A koji je najgori mogući scenarij? Da platim carinu 10% i PDV 23%? Ili ima još neka caka? Ako me matematika dobro služi, to mi je još dodatnih 140kn, sve skupa 565kn. Nije ni to nimalo loše. Moram provjerit koliko kod Živkovića košta takav sat, ali po nekim informacijama, nije ispod 1200kn. |
|
|
|
|
|
empetri
Ukupno postova: 656 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
nema goreg scenarija mozda jos 15ak kuna zbog slanja obavijesti, ponovnom pakiranju paketa na carini, slicne gluposti, ali najvjerojatnije ne |
|
_________________ --
Finding beauty in the dissonance. |
|
|
|
|
|