Autor |
Poruka |
1step2far
Ukupno postova: 3262 Spol: Žensko
|
Pms, ms, jugo, stanje na računu, nezaposlenost, djeca, promet, roditelji. partner, whatever ...
Često slušam " danas sam depresivan/na" ...
Farmaceutska branša cvjeta zbog prodaje brzih "efikasnih" rješenja.
Uzeti tablete je najlakše pod izgovorom depresivnog stanja.
Liječnici bez puno razmišljanja prepisuju "terapiju"...
Postajemo li kao ameri - prozac nation?
Jer tamo svaki prosječan građanin ima svojeg psihijatra. I to je kao normalno.
Ne želim omalovažiti depresiju kao bolest koja zahvaća određeni dio ljudi i koja je zbilja teško rješiva.
Ali, je li depresija sve što se depresijom naziva? |
|
|
|
|
|
zla_tratinčica
Ukupno postova: 1330 Spol: Nebitno
|
1step2far je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Pms, ms, jugo, stanje na računu, nezaposlenost, djeca, promet, roditelji. partner, whatever ...
Često slušam " danas sam depresivan/na" ...
Farmaceutska branša cvjeta zbog prodaje brzih "efikasnih" rješenja.
Uzeti tablete je najlakše pod izgovorom depresivnog stanja.
Liječnici bez puno razmišljanja prepisuju "terapiju"...
Postajemo li kao ameri - prozac nation?
Jer tamo svaki prosječan građanin ima svojeg psihijatra. I to je kao normalno.
Ne želim omalovažiti depresiju kao bolest koja zahvaća određeni dio ljudi i koja je zbilja teško rješiva.
Ali, je li depresija sve što se depresijom naziva?
|
pa depresija je dugoročnije stanje psihe, možeš reći danas sam tjeskoban, tužan, bezvoljan, ne znam, al da si jedan dan u depresiji, bar ja mislim da je glupo |
|
|
|
|
|
PEGY
Ukupno postova: 2664 Lokacija: Seychelles Spol: Nebitno
|
Depresija je stanje duha uzrokovano kemijskom neravnotežom u mozgu koje traje najmanje 6 tjedana, uzrokovati je može svašta...ali u novijim istraživanjima se tvrdi da osoba mora ipak imati "kod" za depresiju koji se tada mora poklopiti s još par stvari (osobne frustracije,naćin života,tragedija,lijekovi,otrovi,droga...) i eto onda "okidača ".
Ne miješajte depresivne osobe s onima koje stalno zvocaju i šire negativnu energiju oko sebe te su kronično nezadovoljne-ti nisu "pravi" depresivci.Kad čujem "danas sam u depri" poželim toj osobi da osjeti pravu depresiju jer tada to više nikada ne bi rekla. "Pravi" su tihi,tužni,povućeni, često i zlostavljani-ali ne brane se(žene i djeca),slabo jedu,mršave i zapuštaju se, a sve jer nemaju više snage za život.Depresija je izliječiva, ali i recidiva ima dosta. A imate i onu grupu manično-depresivni.
A što se antidepresiva tiće,treba im najmanje 6 tjedana da uopće poćnu djelovati.Obično treba 6 mjeseci da čovjek osjeti olakšanje i to ako je dobro surađivao sa psihijatrom ( ne dr.opće prakse-taj ga treba usmjeriti na psihijatra) i ako je psihijatar "potrefio" lijek. |
|
|
|
|
|
fred Ukupno postova: 127 Spol: Muško
|
PEGY je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Ne miješajte depresivne osobe s onima koje stalno zvocaju i šire negativnu energiju oko sebe te su kronično nezadovoljne-ti nisu "pravi" depresivci.Kad čujem "danas sam u depri" poželim toj osobi da osjeti pravu depresiju jer tada to više nikada ne bi rekla. "Pravi" su tihi,tužni,povućeni, često i zlostavljani-ali ne brane se(žene i djeca),slabo jedu,mršave i zapuštaju se, a sve jer nemaju više snage za život.
|
Tako je i slažem se u potpunosti! Previše je danas onih koji se preseravaju da su depresivni, a daleko su od depresije, jer samo žele biti u centru pažnje i samosažaljevaju se pa očekuju i od drugih da ih žale.
Ma kakva depresija, jer čemu tuga čemu bol kad postoji alkohol |
|
|
|
|
|
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol: Muško
|
Kad prosječan Hrvat pogleda što mu sjedi u saboru zadnjih 20 godina i što tamo rade , to je već dovoljno da postane kronično depresivan . |
|
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
|
zaljubljena u Osijek
Ukupno postova: 2366 Lokacija: OS Spol: Žensko
|
više druženja s osobama koje pozitivno djeluju na vas i neće vam trebati tablete
manje slušanja i gledanja loših vijesti, glupih serija, opterečujućih filmova....
obitelj ili prijatelje uzmite za ruke i krenite u šetnju, na izlet, zajedničku igru i sl...
svatko želi neki "ventil", ali treba ga tražiti među lijepim stvarima, a ne pustiti da ga
"bujica i beznađe ponesu"....
volim vas, ljudi..... |
|
|
|
|
|
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol: Muško
|
zaljubljena u Osijek je napisao/la: ›
više druženja s osobama koje pozitivno djeluju na vas i neće vam trebati tablete
manje slušanja i gledanja loših vijesti, glupih serija, opterečujućih filmova....
obitelj ili prijatelje uzmite za ruke i krenite u šetnju, na izlet, zajedničku igru i sl...
svatko želi neki "ventil", ali treba ga tražiti među lijepim stvarima, a ne pustiti da ga
"bujica i beznađe ponesu"....
volim vas, ljudi.....
|
Zlato čikino evo ti jedan kikiriki za taj tvoj optimizam ! |
|
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
|
Monstrum
Ukupno postova: 6541 Lokacija: a gdje se VI to točno nalazite Spol: Muško
|
nu kad padnete u depru pusštite si nasuma malo i da viš kak je super, buka pomete sav nered u glavi i sve super sjajno to ja tak
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=g2pMFj5LNuM[/youtube] |
|
|
|
|
|
mladunce
Ukupno postova: 339 Spol: Nebitno
|
pa da, uvijek je netko drugi kriv za nase probleme, nikad mi sami....ne daj boze da smo mi krivi... ja kriv? ma ko? ma nije problem u mojoj percepciji, nego u tudjoj....eh ljudi, ljudi... |
|
|
|
|
|
maniche
Ukupno postova: 1173 Lokacija: Iza tebe Spol: Nebitno
|
poremećaj modernog čovjeka, nažalost.
pogledaj one afrikance...trče oko vatre,nemaju ništa a najsretniji su..
btw bavljenje sportom jako utječe na raspoloženje, pogotovo borilačke vještine...provjereno. |
|
|
|
|
|
cane
Ukupno postova: 2460 Lokacija: Cherryville Spol: Muško
|
Svi ti lijekovi su zlo. Danas ljudi imaju sve i od obijesti ne znaju šta će, pa se onda počnu kljukat tim sranjima jer su kao depresivni. Ljudi pijte manje tableta i nećete biti depresivni. |
|
_________________ Global warming is coming in two days before the day after tomorrow! |
|
|
|
Kodrann
Ukupno postova: 521 Lokacija: Between shit and piss... Spol: Nebitno
|
ja kad padnem u depresiju napušim se ko budala i onda taki napušen padnem u bed što nisam više u bedu |
|
|
|
|
|
-nella-
Ukupno postova: 1739 Lokacija: zemlja čudesa Spol: Žensko
|
sad ću vam ja reć šta je depresija.
to je kad ti se u roku godine dana desi sljedeće:
dobiješ otkaz na 3 posla jer BAŠ SVUDA naletiš na idiote željne mladog mesa, zatim zaglaviš na poslu na kojem radiš po 12 sati na kojem te omalovažavaju i izrabljuju i na kojem si potplaćen.
zatim, udebljaš se 10 kila i nemoš otkrit uzrok ni svim medicinskim pretragama..
nedugo nakon toga umre ti mama trudna 7 mj dva dana prije svog 36. rođendana (ja sam nezgoda iz mladosti, hm)
i ostavlja dvije maloljetne sestre sa očuhom
bebu jedva uspiju spasiti i tjednima joj život visi o niti,
a ja apsolutno ništa ne mogu napraviti u vezi toga.
dalje, pucaju me slike iz djetinjstva u kojem me maltretirao otac pijanac (gađao noževima, bocama, i bacao u zid...) koji je također umro prije godinu dana u 42. god od raka, hm, da.
sa istim se natezala na sudu GODINAMA, i sad sve to izgleda da će propast jer je gad umro.
e, i nakon svega toga odem kod psihijatra, i naravno prepisuje antidepresive.
ps ovo je scenarij mog života samo prošle godine, a može se zamislit ostalih 19 mog jadnog života,
i sad nek neko kaže da je depresija bolest modernog čovjeka, E NIJE, to je stjecaj okolnosti koji te čini jako nesretnim. |
|
|
|
|
|
Kodrann
Ukupno postova: 521 Lokacija: Between shit and piss... Spol: Nebitno
|
nadam se da ti je to prepisala dr. grgić jer je jedini(a) shrink u osijeku koji se tako može nazvati. oni u bolnici su mesari ti će te samo urokat da ne znaš za sebe i uništit te totalno. a famozni dr. mandić je primitivni kreten koji zna sve parole i voli se pravit pametan, uobraženi gad. |
|
|
|
|
|
sale car
Ukupno postova: 1305 Lokacija: Grad na Dravi Spol: Muško
|
problem je kod nas u osijeku što ne postoji PSIHOLOG! ( barem koliko sam ja upoznat )... bio sam i ja kod psihića jednom, i sve što mi je reko je bilo, ako hoćeš mogu ti prepisati lijekove i to je to... jednostavo treba psiholog da priča s tobom, jednostavno bi bilo puno manje "depresivnih", jer im treba samo netko tko će ih pošteno saslušat... znate ono, ko u filmovima... on sjedi, ti legneš i sereš... i tako... pa makar da se i ne znam koliko plaća bolje to nego da te natrpaju lijekovima... |
|
|
|
|
|