Autor |
Poruka |
Stella1989
Ukupno postova: 2929 Spol: Žensko
|
Jeste li znali..?
Ubrzo će sve osobe koje koriste prepaid usluge, točnije korisnici koji kupuju bonove za mobitele, morati biti registrirane imenom i prezimenom. Na tome, naime, inzistiraju sigurnosno-obavještajne službe.
Operativno-tehnički centar za nadzor telekomunikacija želi da se registriraju svi prepaid korisnici kako bi se lakše mogli boriti protiv kriminala i korupcije.
Večernji list piše da rasprava o tome kako i kada registrirati sve korisnike traje već neko vrijeme, i dok se tvrdi da je riječ o velikim pritiscima OTC-a, ravnatelj tog centra Dinko Majić tvrdi da ''samo provode zakon''.
Dodaje da čak tri zakona reguliraju to područje, kao i dodatna Vladina uredba, zbog čega, tvrdi, ne čine ništa protuzakonito.
U Vipnetu za Večernjak tvrde da bi, prema njihovim procjenama, donošenje takve regulative bilo štetno za cjelokupni sustav mobilne industrije, što uključuje i distributivne lance.
''Gledajući s gospodarske strane, smatramo da je opasno drastično mijenjati sustav koji je doveo do strelovitog razvoja mobilne telefonije i pozicionirao Hrvatsku u europski vrh u prepaid segmentu. Sustav o kojem govorimo temelji se na oko 75 posto prepaid korisnika koji su većinom anonimni. Budući da Ustav štiti temeljne slobode i ljudska prava svih građana, pa tako i pravo na anonimnost i zaštitu tajnosti podataka, bude li donesena odluka o promjeni postojeće regulative, očekujemo nedvosmislen pravni akt koji jasno opisuje novi zakonski okvir'', naglašavaju u Vipnetu.
Budući da je još uvijek u tijeku rasprava o modalitetu primjene takve odluke, preuranjene zaključke ne žele donositi ni u HT-u ni u Tele2, piše Večernji list . |
|
_________________ Ace Ventura: I'm ready to go in, Coach, just give me a chance. I know there's a lot riding on it, but it's all psychological. Just gotta stay in a positive frame of mind. |
|
|
|
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol: Muško
|
Najdemokratskija država je ona koja kontrolira sve medije |
|
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
|
Frost
Ukupno postova: 6403 Lokacija: EU Spol: Muško
|
I naravno, ovce hrvatskog naroda će i ovo dopustit... |
|
_________________ When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story. |
|
|
|
mali_ivica
Ukupno postova: 2703 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Frost je napisao/la ( Pogledaj post): ›
I naravno, ovce hrvatskog naroda će i ovo dopustit...
|
A moraju ljudi znat s kime im se žene maze, dok su oni na poslu?! |
|
|
|
|
|
Provokator
Ukupno postova: 1500 Lokacija: US and A Spol: Muško
|
Frost je napisao/la: ›
|
ko je čist boli ga kurac što će ga nadzirat, tako da samo naprijed |
|
_________________ ... za bunt je potreban um |
|
|
|
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol: Muško
|
mali_ivica je napisao/la: ›
Frost je napisao/la ( Pogledaj post): ›
|
A moraju ljudi znat s kime im se žene maze, dok su oni na poslu?!
|
Vjernost žene se mjeri lakovjernošću njenog muža |
|
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
|
-nella-
Ukupno postova: 1739 Lokacija: zemlja čudesa Spol: Žensko
|
slažem se da ovo ulazi u ljudsko pravo privatnosti, ali opet ako nisam kriminilac zaboli me ako će netko nadzirat moj mobitel.
ako će to pomoći rješavanju kriminala, samo naprijed. . . . .
@stella - zanimljiva tema |
|
|
|
|
|
padobranac
Ukupno postova: 1155 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
svojevrsni Panoptikon..svugdjeprisutno oko moci i kontrole.. |
|
_________________ Ovakav, nemam nista protiv sebe. Ovakav, prasina uzvitlana. |
|
|
|
Stella1989
|
Samo da ne naprave nešto kretenski pa da podaci budu dostupni i u imeniku, pa da svaka budala može doći do nečijeg broja i sl., a ne samo tajna služba. A kakvo je stanje u RH, ne bih se ni tome čudila. |
|
_________________ Ace Ventura: I'm ready to go in, Coach, just give me a chance. I know there's a lot riding on it, but it's all psychological. Just gotta stay in a positive frame of mind. |
|
|
|
PEGY
Ukupno postova: 2664 Lokacija: Seychelles Spol: Nebitno
|
Moj broj je u imeniku i boli me hoće li me tko nadzirati ili ne jer ne činim nikakav kriminal.
Isto sam za ukidanje usluge skrivanja broja pozivatelja. To trebaju napraviti odmah! |
|
|
|
|
|
Stella1989
|
PEGY je napisao/la: ›
Moj broj je u imeniku i boli me hoće li me tko nadzirati ili ne jer ne činim nikakav kriminal.
Isto sam za ukidanje usluge skrivanja broja pozivatelja. To trebaju napraviti odmah!
|
A što ako te netko konstantno gnjavi, zivka i zahebava? Sigurno nećeš 100put mijenjat broj zbog budale... Ja sam za da svatko ima pravo na privatnost i da se njegov broj i ime i prezime ne mogu samo tako lako naći u imeniku. |
|
|
|
|
PEGY
Ukupno postova: 2664 Lokacija: Seychelles Spol: Nebitno
|
Zato treba zabraniti uslugu skrivanja broja, pa vidiš tko te zayebava pa ga prijaviš ili negdje dočekaš-ovisi tko je. |
|
|
|
|
|
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol: Nebitno
|
PEGY je napisao/la: ›
Zato treba zabraniti uslugu skrivanja broja, pa vidiš tko te zayebava pa ga prijaviš ili negdje dočekaš-ovisi tko je.
|
Prijaviti možeš službi za korisnike svoga operatera; kod njih se terminirao poziv i za njih je 'skriveni' broj vidljiv; prema tome - moguće je od operatera tražiti zabranu poziva sa tog broja.
Ovo je vrlo elegantno riješenje i znam par ljudi koji su se na ovaj način riješili frustriranih debila... |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
|
cobi
Ukupno postova: 20 Spol: Muško
|
Svi u našoj državi su teški protivnici socijalizma,a šta je u našoj dravi nego upravo to... |
|
_________________ ...Koliko god da je vama dobro,nama je još bolje... |
|
|
|
Necro
Ukupno postova: 83 Lokacija: Osijek ^^ Spol: Muško
|
Kakva su vam glupa razmisljanja to???
Ponasate se kao ovce,ovo je tek prvo u nizu sto nam oduzimaju prava.
Zasto bi netko imao pravo slusati vase razgovore??
Onda najbolje neka vam postave kamere u stanove.
Ja cu protestirati kao i nadam se jos puno normlanih ljudi,a i ako se to uvede,bojkotirati mreze koje to budu "podrzale".
Ako sve budu podrzale,preostaje mi internet |
|
_________________ "Mi smo Borg,otpor je napon kroz struja."
http://www.necroparkour.deviantart.com |
|
|
|
|
|