Google priprema jos jednu igrackicu za mase... nakon sto Google Wave nije pokupio popularnost, niti izazvao revoluciju kakva se najavljivala, Google izlazi s proizvodom koji bi mozda mogao poluciti bolji rezultat - ako ni zbog cega, onda zbog cinjenice da je integriran u Gmail - web aplikaciju koja je mnogima defaultno otvorena cijelo vrijeme [za razliku od npr. GoogleWave-a]...
Predvidjam uspjeh najmanje mjerljiv s GoogleTalkom [onim dijelom integriranim u Gmail], sto se [nakon Wave-a] moze smatrati poprilicnim uspjehom... ;-)
Google se par godina pokušava probit na tom polju..
počeli su sa modifikacijama gmaila,pa s waveom koji za sad nije ispunio očekivanja iako je ideja jako dobra.
S buzzom pokušavaju ujediniti twitter i facebook, napraviti univerzalan socijalni portal.
Prednost im je što kupe automatski korisnike sa gmail-a a koliko će ljudi zaista koristiti buzz, to je upitno.
Kao prvo, kasne par godina.Ljudi su se polako zasitili socijalnih mreža
Kao drugo, osim firmi i pojedinaca koji koriste socijalne mreže za promociju, ne vidim zašto bi neki pojedinac pored twitter-a i fb-a koristio i ovo.Jednostavno poždere previše vremena.
Dakle, moraju u budućnosti ponuditi nešto čime će odskakati od twittera i fb-a.
_________________ "Ne budi kao onaj koji skuplja znanje učenih i mudrost mudrih, a prema
Istini se odnosi kao jedan od glupih."
So far - so good... svidja mi se... najvise mi se svidja sto je pri ruci [Gmail je gotovo konstantno otvoren] + povezana komunikacija... Mozemo danas to i sluzbeno reci - Twitter je passe - crklo prase!
Google Buzz Wishlist Koje biste feature voljeli vidjeti?
- automatski import kontakata iz GoogleWavea [ili da bar ponudi]
- automatski import kontakata iz GoogleChata [ili da bar ponudi]
- pregledniji i jasniji settinzi
- kod importa RSS feedova - "Expand" bi trebao voditi do linka iz RSS feeda i zvati se "More..." ;-)
- nesto ljepsi dizajn - slicniji FB-u [ovo je preasketski]
- threaded komentari [uvuceni]
Eto...za sada toliko... kontam da ce uskoro biti jos... ;-)
Google Buzz Wishlist Koje biste feature voljeli vidjeti?
Skriveno:
- automatski import kontakata iz GoogleWavea [ili da bar ponudi]
- automatski import kontakata iz GoogleChata [ili da bar ponudi]
- pregledniji i jasniji settinzi
- kod importa RSS feedova - "Expand" bi trebao voditi do linka iz RSS feeda i zvati se "More..." ;-)
- nesto ljepsi dizajn - slicniji FB-u [ovo je preasketski]
- threaded komentari [uvuceni]
+
- gumb za followanje u: GoogleChat listi + u headeru maila + GoogleContact listi
@nicoll, ovo je korisno ukoliko ti je gmail stalno otvoren. Ako ne koristis Gmail, ili ti nije stalno otvoren, onda ti nece biti od prevelike vaznosti i koristi...
hm...ne znam...dobra je šema...zasad sam s njim zadovoljan...tviter mi je ne znam...blah...dobar za mobitel ....na laptopu ga ne otvaram nikad..a buzz, kako mi je gmail otvoren stalno...dobra šema...jedino sam malo razočaran waveom...jest da je beta verzija...i da je ideja super...al vidjet ćemo šte će bit kad ga više ljudi NAUČI rabiti...
_________________ The Todd accepts all applicants, regardless of age and disability.