nemrem odgovorit u ime svih al eto moje gledanje sashinog reply-a...
Gost je napisao/la ( Pogledaj post): ›
nakon što završite s čitanjem ovog posta i optuživanjem mene za okrutnost prema životinjama, otvorit ćete frižider i slasno oglodat batak slatkog malog pileta, a na štakoricu koja je netkom okotila svoje također slatke male štakoriće ćete ladno upotrijebiti mišomor.
|
naravno da jedem meso - ljudi su svejedi - to smo ucili u osnovnoj... jedna stvar je muciti pile/kokos/svinju... a drugo ju ubiti na sto bezbolniji nacin...
sto se tice stakora - sestra ih drzi kao kucne ljubimce, super ljubimci! a ovi gradski se ubijaju ne uzivancije radi nego zato sto prenose bolestine.
Obući ćete potom obleku koju su radila žene i djeca za gotovo nepostojeću nadnicu u zemljama Dalekog Istoka i potuno ignorirati slike s Dnevnika o djeci koja umiru od gladi u Africi, napuhnutih stomačića.
|
jako je tesko znati koju obleku su radila djeca u zemljama dalekog/bliskog istoka. ako znas neki nacin slobodno reci pa da znam sto trebam izbjegavati.
Šminka koju će djevojke nanijeti, dakako, bila je testirana na slatkim malim zekama.
|
svu sminku, kozmeticke proizvode itd kupujem od firmi za koje znam da ne testiraju na zivotinjama...
Jasno, razlikujemo okrutnost od nužnosti. ali vjerujem da tek onaj tko je potpuno dosljedan u poštovanju prvo ljudskih ,a onda i životinjskih prava, ima pravo prvi baciti kamen. A biti dosljedan u današnjem svijetu, izrazito je teško.
|
naravno da je tesko ali postoji milion nacina za informiranjem pogotovo u danasnje vrijeme. mislim da si skrenila/skrenio s teme. nisam znala da diskutiramo o tome dali je uredu da se baci kamen na nekog ko baci macice u presu. zalosno...
I zato gotovo da su me uvrijedile paušalne izjave (za razliku od 8- ove, ove vjerujem da nisu bile nimalo sarkastične:) tipa da je to isto kao da malo dijete baciš u prešu za papir ili da te ljude treba objesiti...
|
da netko mog psa baci u presu, ja bi njega bacila u presu. bez razmisljanja. moj pas (i svaki ljubimac) mi je kao dijete. ne kontam kak to neki ljudi ne razumiju...
nikad necu osuditi nekog kad udavi tek okocene macice jer im se macka okotila a ne mogu ih udomiti/zadrzati (premda se danas jako lako udome i macici i psici uz pomoc raznih drustava i foruma) ali baciti ih u presu... e, to je poremecena osoba.