Autor |
Poruka |
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol: Nebitno
|
Kontroverzna tema, ali ajmo malo popricati i o tome.
Kakav je ljudski organizam?! Jesmo li biljojedi, mesojedi, svejedi? Je li vegeterijanstvo uvjetovano gradjom probavnog trakta, evolucijom, izborom, pomodarstvom?
Duljina probavnog trakta nam govori da i nismo prilagodjeni uzimanju samo biljaka, nemamo ni prezivacke zube, o osnovnim aminokiselinama da se ne govori.
Ajmo sada... pro et contra... |
|
|
|
|
|
Gemi
Ukupno postova: 2963 Lokacija: Nebesa Spol: Žensko
|
Ja volim sve biljke i biljčice, a od mesa samo puretinu, piletinu i tunjjjjjj.
Nedavno mi je jedan lik s krijestom rekao da mi je izrastao kljun...hm...doduše drugi kontekst ali... ;-) |
Zadnja promjena: Gemi; 06.07.2005. 19:40; ukupno mijenjano 1 put. |
_________________ Gemi031 |
|
|
|
gaap
Ukupno postova: 2694 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
|
|
|
Leteci mungos
|
@gaap, znaci jedes bijelo meso i ribu, ili? |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
|
gaap
Ukupno postova: 2694 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
|
|
|
ixia
Ukupno postova: 333 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
Leteci mungos je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Kakav je ljudski organizam?! Jesmo li biljojedi, mesojedi, svejedi? Je li vegeterijanstvo uvjetovano gradjom probavnog trakta, evolucijom, izborom, pomodarstvom?
|
nema se tu sta diskutirati. ljudi su svejedi. pozivam se na udzbenike iz osnovne skole.
to sto se moze prezivjeti bez mesa je stvar osobnog izbora. znanost jos u potpunosti ne zna kak funkcionira nas organizam pa je izbacivanje odredene vrste hrane opasno.
a i vegani i vegetarijanci jedu meso. u brasnu je mali postotak zivotinjskih ostataka (kukaca vecinom) tak da je i vegetarijanstvo relativno. |
|
|
|
|
|
William H. Bonney
Ukupno postova: 382 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
eh opet imam antropološku podlogu, čito sam članak nedavno, tjekom konzumacije slasnih zalogaja proteina animalnog podrijetla u čovijeka luči se kem. spoj koji izaziva osiječaj zadovoljstva i ugode. isti nije prisutan ako se ne klopa mesina. pojava se veže za patrijarhat i dobru lovinu.
debelo prije toga bili smo sakupljači plodova (ponekad i fermentiranih ), e tu isti autor nalazi vezu sa današnjim oblokavanjem. |
|
|
|
|
|
Gemi
|
Super...vi muski sebi svaku manu pretvorite u vrlinu. |
|
|
|
|
William H. Bonney
|
kad već djeliš na spolove, najbolja mi je priča kako su se žene izdvojile od ostalih sisavaca po sposobnosti da se mogu ševit i kada nije period ovulacije. inače u životinja se spolni žar ili tjeranje događa samo netom prije ovulacije. kod nas "frajera" tu nema problema mi bi to stalno i često, pa bili mi ljudi ili pastusi . e kažu da je do "poremećaja" došlo isto u vrijeme patrijarhata, kada su dečki išli sa lukom i strijelom a cure čuvale pećinu." prva cura" koja je skontala da će imat srneći but više ako bude spavala s lovcem izvan ciklusa i ne u svrhu reprodukcije je preživjela....ostale su valjda izumrle, neznam. |
|
|
|
|
|
Leteci mungos
|
@bill, ja bih nadopunio tezu o srnecem butu. Nije ona spavala samo s jednim lovcem van ciklusa, to je poanta.
Jebeni srneci but... |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
|
Gemi
|
@bill, meni nadopuni nepoznanicu razlike "ljudi vs. pastusi" |
Zadnja promjena: Gemi; 08.07.2005. 8:09; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
Gost
|
pa bilo je boljih i lošijih lovaca....i opet s druge strane nisu svi lovili u isto vrijeme.....a tek grupni lov, znaš ono kad njih tuce napadne mamuta, e kolki je to but! |
|
|
|
|
|
William H. Bonney
|
@gemi pa to je tvoja omiljena tema (zamalo mi izleti "interes" ) pa ti velikodušno prepuštam riječ. |
|
|
|
|
|
Gemi
|
@bill, dakako, dakako.
Moje omiljene teme i spike nikome nisu tajna. Necemo me reklamirati.
Govorimo li o "interesu", mogu samo reci da je "interes" jedno, a njegovo ostvarenje nesto sasvim drugo.
Dozvoljavam ti da odgrizes ono sto si gore zagrizao, ne bi se stela meshati. |
|
|
|
|
wendy
Ukupno postova: 1104 Lokacija: suicide machine Spol: Žensko
|
Nema smisla diskutirati o tome je li čovjek svejed, mesojed ili biljojed kada je odgovor jasan. A sad, što će tko jesti stvar je osobnog izbora i bilo bi super kada bi svi to tako prihvatili. Ja sam odabrala vegetarijanstvo kao svoj način prehrane, dakle, i način života u jednu ruku, ali ne pada mi na pamet uvjeravati neistomišljenike u isto. Jednako mi tako smeta kada pokušavaju uvjeriti mene u neke stvari, pa sam na tom području vrlo oštra kada je obrana mojih stavova u pitanju. |
|
_________________ “Some people never go crazy. What truly horrible lives they must live” |
|
|
|
|
|