Autor |
Poruka |
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol: Muško
|
Ja danas podigao (prvi put u životu) Ubantu, i mogu reći da su prva iskustva više nego dobra. Zasad imam dual-boot sa windozerima ali kad se priviknem, nije isključeno da ću preći u potpunosti na Ubantu.
Vaša iskustva i savjeti?
http://www.ubuntu.com/ |
|
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
|
Frost
Ukupno postova: 6403 Lokacija: EU Spol: Muško
|
Ma sve je to super, brate... samo što igre ne rade na njemu |
|
_________________ When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story. |
|
|
|
simo031
|
Frost je napisao/la: ›
Ma sve je to super, brate... samo što igre ne rade na njemu
|
Ne igram igrice tako da je to zadnje što će mi nedostajat |
|
|
|
|
root
Ukupno postova: 548 Spol: Muško
|
Ubuntu je odličan pratim ga još od 8.04 verzije ,sada sam na 10.04 verziji i na njoj ostajem .Ubuntu nije namjenjen za igre tako da se ne može ni očekivati da igre rade na njemu.Za igre je napravljen poseban sustav koji se zove Windows na kojemu čini mi se samo igre rade savršeno |
Zadnja promjena: root; 10.06.2011. 16:15; ukupno mijenjano 2 put/a. |
|
|
|
|
simo031
|
root je napisao/la: ›
Ubuntu je odličan pratim ga još od 8.04 verzije ,sada sam na 10.04 verziji i na njoj ostajem .Ubuntu nije namjenjen za igre tako da se ne može ni očekivati da igre rade na njemu.Za igre je napravljen poseban sustav koji se zove Windows na kojemu činimi se samo igre rade savršeno
|
Vidim imamo jednog zadovoljnog korisnika Ubantu-a. Ako imaš savjeta ili kakvih dobrih linkova slobodno pucaj iz sveg raspoloživog oružija. Tnx. |
|
|
|
|
root
|
|
|
|
exHOP3on
Ukupno postova: 4356 Spol: Muško
|
i dalje mogu tvrdit, windoza za desktop PC koji sluzi za igre a linux za laptope, komp nadogradiš po zahtjevima igre a ''nakrilnik'' sam po sebi odma ima drivere za net( za sve stvarno potrebno) te čitanje medija (filmova i glazbe)... Jedino ne znam dal se moze ilegalno (torenti) skidat na ubuntuu (linuxul) |
|
|
root
|
exHOP3on je napisao/la ( Pogledaj post): ›
i dalje mogu tvrdit, windoza za desktop PC koji sluzi za igre a linux za laptope, komp nadogradiš po zahtjevima igre a ''nakrilnik'' sam po sebi odma ima drivere za net( za sve stvarno potrebno) te čitanje medija (filmova i glazbe)... Jedino ne znam dal se moze ilegalno (torenti) skidat na ubuntuu (linuxul)
|
Naravno da se može skidam filmove bez problema sa programom "Transmission"
Vjeruj mi kad skužiš Ubuntu linux njegov rad ,stabilnost i da ne nabrajam sve ostalo
Windowsi ti postanu zaista sprdačina .Što se tiče igranja na linuxu može se ali se treba dosta toga podesiti što na kraju linux odbija korisnike da ga koriste .Ja samo mogu napisati da sam oduševljen sa linuxom i svim mojim poznanicima prijateljima sam ga instalirao i educirao ih radi lakše migracije.Zaista danas da ih pitate dali bi se vratili na windows rekli bi vam da ih windows ne zanima .
http://hr.wikipedia.org/wiki/Richard_Stallman |
|
|
|
|
|
simo031
|
|
|
|
|
|
Dylan
Ukupno postova: 818 Lokacija: New York Spol: Muško
|
Windows 7 rulz. |
|
_________________ People are crazy and times are strange
I'm locked in tight, I'm out of range
I used to care, but things have changed |
|
|
|
beziljy
Ukupno postova: 367 Lokacija: Osijek Spol: Nebitno
|
ma i ja sam na windozama zbog igica, al uskoro bi tome mogao doći kraj ako bude STEAM zaživio na linux platformi (ujedno i Apple)
tj sve ovisi koje će igre prebacit na linux!
ak budu igre po mom guštu...linux here i come |
|
_________________ Ignorance is bliss!!! |
|
|
|
fatalni_cevap
Ukupno postova: 541 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
ja na kompovima imam winwos xp (7icu imam original al mi je odvratna pa se vratio na dobri stari xp)
na laptopu imam linux bas ovaj o kome je tema.
nije lose, posto nije lapotp za igre i pizdarije ubuntu 10.04 odgovara super laptopu.
ako te zanima o savjetima itd. bolje odi na sluzbenu hrvatsku ubunstu stranicu, ima stvarno svega. root ti je ostavio link. |
|
_________________ Potpis |
|
|
|
ulix
Ukupno postova: 42 Spol: Muško
|
Tja, Linux postaje sve bolji i samo me navika veže za Prozors (još od 3.10). Linux probam od one Debian (?) verzije u "Vidiju" prije desetak i više godina. I tada je bio interesantan, iako je komandno linijski način bio uobičajen. Prva lagana ditribucija je bio "Mandrake" davno. Pojavom Ubuntu Linuxa instalacija je trivijalna, svi update prodju glatko.
Onda opet: Linux nije samo OS, tu su i svi često korišteni programi. Velika je steta nekom mlađem uopće stjecati Windoz navike (čovjek zamrzi nove daljinske, mobitele i ostale igračke zbog nestandardnog korisničkog sučelja, baciš igračku, trash u glavi ostaje) pa zašto sve mijenjaju? Recimo hvaljena "sedmica" da ne kažem Vista dodaje malo šminke i puno gigabajta, ali je prstup screen saveru i sl. kompliciraniji. XP ću koristiti dok ga bude HW podrzavao, zbog navike.
Iako mi nikad nije jasno: zašto po defaultu sve bude skriveno? Razlika je manipulirati .bmp i .gif/jpg, nije li? No dobro, to se lako sredi - kao i prikaz raznih audio i video formata na Ubuntu(u)..
Igre? To baš i nije primarni cilj nekog osobnog računala, a ponajbolje bjehu u DOS vremenu, eh! Imale su neki duh, čaroliju novog. Igrali smo se na 8 bitnicima, passe (-;
Ne znam što ce Google izbaciti, no Ubuntu ima lijepu sadašnjost i vrijeme buduće! |
|
|
|
|
|
fatalni_cevap
Ukupno postova: 541 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
i sto je najbitnije besplatan. a microsoft dize silne miliune na windwsima a nista posebno (u usporedbi sa ubuntuom), drzavne firme vjerojatno jedino to placaju hh.
i ako ti sta fali za ubuntu imaju brz i jednostavan nacin za update/install cega god oces. |
|
_________________ Potpis |
|
|
|
dreamer
Ukupno postova: 241 Lokacija: tu i tamo Spol: Nebitno
|
Ja još imam K. Koalu...nisam nadogradila Lucid Lynx...jer postoje neke sitnice koje mi se ne sviđaju...al' vjerojatno budem ovih dana |
|
_________________ You may say that I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will be as one |
|
|
|
|
|