Autor |
Poruka |
josephine01
Ukupno postova: 2125 Lokacija: ispred ogledala Spol: Žensko
|
Potaknuta nedavnim poslovnim ponudama, zapitala sam se imam li muda za preseljenje u drugi grad zbog posla. Moram priznati da mi to nikad nije bila opcija, ali sad sam već velika pa razmišljam o svemu .
Što vi mislite o preseljenju u drugi grad zbog posla?
Drugu državu?
Što vas koči?
Što vas potiče da se preselite?
Koliko ste vezani za rodno mjesto?
Kako ste podnijeli preseljenje?
Bi li se vratili u rodno mjesto? |
|
_________________ Za mene je svinja kralj životinja dok ne probam lava. |
|
|
|
fear of the dark
Ukupno postova: 1099 Lokacija: iza ćoška Spol: Nebitno
|
Ovisi o kojem gradu je riječ...prijateljica je otišla zbog posla u Zg i kaže da se preporodila...doduše njoj je smetala ovdašnja malograđanština pa kaže da je tamo ipak anonimus...
stanarina je skuplja...općenito putovanje na posao duže traje...
e sad ovisi o tome što želiš...
obično u početku kažu da je teško, ali naviknu se, upoznaš ljude....smjestiš se.....
mislim da to može biti i pozitivna stvar....
a vratiti se možeš uvijek... |
|
_________________ ......mama zar si lagala kad si govorila da dobro uvijek pobjeđuje
i kad ne znaš kojim putem treba putem ljubavi
i da smo ispred Boga isti svi.......
|
|
|
|
1step2far
Ukupno postova: 3262 Spol: Žensko
|
Radno mjesto na kojem trenutno radim (mada sam sad na bolovanju) ima klauzulu preseljenja. Dakle, ako zatreba mogu me iz Daruvara poslati u Split na rad ili čak u Austriju ili gdje već te drogerije postoje po Europi. I njih ne zanima imamo li mi djecu i obitelji. Sad kad sam se i sama odlučila udati i imati obitelj ne znam bi li se trajno preselila u drugi grad ili državu. Dok sam bila slobodna (bez obzira na vezu) sam bila spremna otići i na kraj svijeta. |
|
_________________ Gola sisa je dobra sisa. |
|
|
|
trauma_os
Ukupno postova: 816 Lokacija: Pa na poslu !!! Spol: Žensko
|
I ja sam u istoj dilemi i mislim da ću otići, kada malo bolje pogledam Osijek je jedno veliko selo. Što veći grad to su mogućnosti veće. |
|
_________________ Um caruje, a Dundo Maroje! |
|
|
|
PEGY
Ukupno postova: 2664 Lokacija: Seychelles Spol: Nebitno
|
Prihvati sve što ti život pruža!
Da nebi poslije žalila. |
|
|
|
|
|
1step2far
Ukupno postova: 3262 Spol: Žensko
|
trauma_os je napisao/la ( Pogledaj post): ›
I ja sam u istoj dilemi i mislim da ću otići, kada malo bolje pogledam Osijek je jedno veliko selo. Što veći grad to su mogućnosti veće.
|
Ako je Osijek selo, što je tak Daruvar sa svojim 15000 stanovnika, he he. Jednostavno moraš biti veći i bolji od svih dušebrižnika i malograđana i živjeti po svome. A svakako, da mi se dogodi da ne mogu živjeti od svojeg posla ili da ne mogu naći posao, ne bih điđila doma već otišla kud treba. |
|
_________________ Gola sisa je dobra sisa. |
|
|
|
trauma_os
Ukupno postova: 816 Lokacija: Pa na poslu !!! Spol: Žensko
|
1step2far je napisao/la: ›
trauma_os je napisao/la ( Pogledaj post): ›
I ja sam u istoj dilemi i mislim da ću otići, kada malo bolje pogledam Osijek je jedno veliko selo. Što veći grad to su mogućnosti veće.
|
Ako je Osijek selo, što je tak Daruvar sa svojim 15000 stanovnika, he he. Jednostavno moraš biti veći i bolji od svih dušebrižnika i malograđana i živjeti po svome. A svakako, da mi se dogodi da ne mogu živjeti od svojeg posla ili da ne mogu naći posao, ne bih điđila doma već otišla kud treba.
|
Daruvar je malo manje selo |
|
_________________ Um caruje, a Dundo Maroje! |
|
|
|
audiworld
Ukupno postova: 2078 Spol: Nebitno
|
e zagreb je najveće selo.... u ovom dijelu europe.... od 700 000 stanovnika , pravih zagrepčana 10% ovo ostalo većinom dno-dna.... i da... u zagrebu te svi jedva čekaju da dođeš..čim dođeš imaš posao..de molim te, nije to disneyland.. ako misliš stan kupit u najvećepj vukojebini je 1700eura, bolje lokacije preko 2000...trebaš 100 000 eura za stan od 50m2... plaća... nije 20 000 kuna... da skratim, ako se misliš selit seli se u neku drugu državu... probaj parkirat auto u zg... košta više nego gorivo... Osijek je stvarno grad po mjeri čovjeka, sve imaš što ti treba i nije mal... što se tiče posla... ovisi koje su tvoje kvalifikacije... |
|
_________________ .... alergičan na seljačine, primitivce, podobne i ine..... volim i ocvale studente.. alergičan na marijuanu... tu travu treba tretirat pesticidima |
|
|
|
josephine01
Ukupno postova: 2125 Lokacija: ispred ogledala Spol: Žensko
|
Što ako je riječ o manjem mjestu od onog iz kojeg odlazite? Manje mjesto znači manje svega (mogućnosti, kulturnih i inih sadržaja...). |
|
_________________ Za mene je svinja kralj životinja dok ne probam lava. |
|
|
|
exHOP3on
Ukupno postova: 4356 Spol: Muško
|
bježi, probaj, traži dok isprobavaš, možda naiđe nešto bolje
taktika koju je moj brat iskušao i evo u ZGu mu je kolko tolko super već više od pol godine... |
|
|
nake_rado
Ukupno postova: 5684 Lokacija: mala soba 3 sa 3 Spol: Muško
|
A zavisi ti za kolku plaću ideš tamo i kolko toga imaš za ostaviti iza sebe ovdje. Kao što je @1step2far rekla, nebi ni ja vjerojatno kada bi već imao obitelj prihvatio ponudu iz nekog drugog grada kada znam da će onda i žena mroati tražiti novi posao tamo i djeca u novu školu.
A ako si mlada luda nemaš šta izgubiti, definitivno preporučujem odlazak, vratiti se možeš uvijek, to je win win situacija. |
|
|
|
morgan
Ukupno postova: 3964 Lokacija: gone to North Pole Spol: Nebitno
|
čovjek se svemu prilagodi pa ćeš i novoj sredini.ako ovdje nemaš posla i samo gubiš vrijeme ne treba čekati jer godine idu a što si stariji to ti je teža promjena.imaš već uhodano društvo,život i stekao si određene navike. ja sam sa 40 otišao iz Osijeka, bio 4 godine i jedino što sad žalim je što niam napravio i taj "napor" pa preselio i obitelj sa sobom.čovjek nije drvo pa da ne može nikamo zbog korijenja. |
|
_________________ Zašto bi se izlagali mamurluku? Ostanite pijani
Kad čovjek umre, ne zna da je umro, i to je samo teško drugima.
Isto je i kada je čovjek glup. |
|
|
|
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol: Nebitno
|
Ja sam,vec zivec u zg-u kontao ici raditi za Mordor u Irak,al' nisu htjeli informaticare. Nemam problema sa preseljenjem,cak kontam duugo ostati podstanar samo radi te slobode. |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
|
Frost
Ukupno postova: 6403 Lokacija: EU Spol: Muško
|
jedino u veći grad
selidba u selo = rezanje vena tupim žiletom |
|
_________________ When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story. |
|
|
|
PEGY
Ukupno postova: 2664 Lokacija: Seychelles Spol: Nebitno
|
|
Zadnja promjena: PEGY; 23.01.2013. 21:39; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
|