Autor |
Poruka |
mali_ivica
Ukupno postova: 2703 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
alexia je napisao/la ( Pogledaj post): ›
mane: licemjerje, lažljivost, neodgovornost, nedosljednost, hirovitost, gluma, ...
vrline: sve suprotno od gore navedenih mana
|
Što ako svojom iskrenošću ispadaš licemjeran?! |
|
|
|
|
|
alexia
Ukupno postova: 237 Spol: Žensko
|
molit ću primjer |
|
|
|
|
|
42
Ukupno postova: 252 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
alexia je napisao/la: ›
molit ću primjer
|
Vidiš, nije nemoguće...
Npr. zastupaš jedan stav i to iskreno i čvrsto. Nakon toga dogodi se nešto (saznaš nove činjenice o temi, neka te životna situacija "prosvijetli") i tebi se (iskreno) promijeni mišljenje o toj temi.
Drugima ćeš (pogotovo onima koji su dijelili tvoje prvobitne stavove) ispasti licemjeran bez obzira koliko im ti iskreno pokušao objasniti zašto je došlo do promjene stava... ti nisi licemjeran nego iskren, ali - kako je napisao mali_ivica - ispadaš licemjeran... |
|
_________________ In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.
-Douglas Adams, The Hitchhiker's Guide to the Galaxy |
|
|
|
steam
Ukupno postova: 811 Lokacija: Zagreb Spol: Muško
|
Zakljucak: budi iskren i ispast ces licemjeran i nedosljedan. |
|
_________________ --
Don't rub the lamp if you don't want the genie to come out. |
|
|
|
alexia
Ukupno postova: 237 Spol: Žensko
|
42 je napisao/la: ›
alexia je napisao/la: ›
molit ću primjer
|
Vidiš, nije nemoguće...
Npr. zastupaš jedan stav i to iskreno i čvrsto. Nakon toga dogodi se nešto (saznaš nove činjenice o temi, neka te životna situacija "prosvijetli") i tebi se (iskreno) promijeni mišljenje o toj temi.
Drugima ćeš (pogotovo onima koji su dijelili tvoje prvobitne stavove) ispasti licemjeran bez obzira koliko im ti iskreno pokušao objasniti zašto je došlo do promjene stava... ti nisi licemjeran nego iskren, ali - kako je napisao mali_ivica - ispadaš licemjeran...
|
meni je ovo samo dokaz da nitko nije savršen, tj. ne postoji netko tko nikad nije bio licemjeran. mislila sam da je to jasno...svi smo jednom promijenili mišljenje, stav, itd.... |
|
|
|
|
|
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol: Nebitno
|
Najgore: licemjerje, sebicnost, dvolicnost
Najbolje osobine: iskrenost
steam je napisao/la: ›
Zakljucak: budi iskren i ispast ces licemjeran i nedosljedan.
|
Ako je suditi po tom primjeru, takav ces ispasti samo u ocima kretena, jer jedino oni ne mogu shvatiti kad im objasnis zasto si promijenio misljenje.
Inace, zanimljivo je da je vecina naglasila iskrenost kao najvazniju vrlinu (laz kao manu), a nitko nije spomenuo npr. altruizam, strpljivost, suosjecajnost.
Vjerujem da je to zato sto je upravo iskrenost vrlina koja se danas najrjedje susrece. |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
|
sheila
Ukupno postova: 1036 Spol: Žensko
|
Leteci mungos je napisao/la: ›
Najgore: licemjerje, sebicnost, dvolicnost
Najbolje osobine: iskrenost
steam je napisao/la: ›
|
Ako je suditi po tom primjeru, takav ces ispasti samo u ocima kretena, jer jedino oni ne mogu shvatiti kad im objasnis zasto si promijenio misljenje.
Inace, zanimljivo je da je vecina naglasila iskrenost kao najvazniju vrlinu (laz kao manu), a nitko nije spomenuo npr. altruizam, strpljivost, suosjecajnost.
Vjerujem da je to zato sto je upravo iskrenost vrlina koja se danas najrjedje susrece.
|
slažem se... |
|
|
|
|
|
Ženska_glava
Ukupno postova: 596 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
kao najgore mane bih navela:
a)lijenost i bezvoljnost (pogotovo za životom)
b)licemjernost
c)egoizam i sebičnost
a vrline bi definitivno bile:
a)iskrenost
b)radišnost
c)plemenitost |
|
|
|
mali_ivica
Ukupno postova: 2703 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
42 je napisao/la: ›
Vidiš, nije nemoguće...
Drugima ćeš (pogotovo onima koji su dijelili tvoje prvobitne stavove) ispasti licemjeran bez obzira koliko im ti iskreno pokušao objasniti zašto je došlo do promjene stava... ti nisi licemjeran nego iskren, ali - kako je napisao mali_ivica - ispadaš licemjeran...
|
steam je napisao/la ( Pogledaj post): ›
|
Moj novi odvjetnicki tim! |
|
|
|
|
|
42
Ukupno postova: 252 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
mali_ivica je napisao/la: ›
Moj novi odvjetnicki tim!
|
Račun ispostavljamo na kraju mjeseca... |
|
_________________ In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.
-Douglas Adams, The Hitchhiker's Guide to the Galaxy |
|
|
|
Anai
Ukupno postova: 72 Spol: Žensko
|
Valja biti iskren..Ali treba paziti na to da osoba kojoj ćeš nešto reći može podnijeti tu istinu.Nekad izražavanje vlastitog mišljenja može dovesti do krivih zaključaka...Netko može to shvatiti kao vrijeđanje. Ali s druge strane,ako si iskren,ljudi znaju što očekivati od tebe i cijenit će te..Istinu treba reći,prije ili kasnije..
Što se promijene mišljenja tiče...U redu je uvidjeti neku svoju pogrešku i promijeniti stav.. |
|
|
Rajnus
Ukupno postova: 1029 Spol: Nebitno
|
anakonda je napisao/la: ›
bas sam zato i rekla i cijenim iskrenost ma kako brutalna bila...mislim da je bolje da mi kaže da sam losha u krevetu, nego da me gleda u oči i laže mi kako sam ja savršena, ali on je, eto, kriv za prekid...nije problem u iskrenosti, problem je u (ne)prihvaćanju istine, odnosno kako se možeš nositi s njom...
|
Ne znam te pa ti ne mogu nisa reci osim hmmmmm :Đ |
|
_________________ samo Osijek! |
|
|
|
Rajnus
Ukupno postova: 1029 Spol: Nebitno
|
Joj kak su ovdje svi slatki i dobri, a tamo vani negdje hodaju spodobe pune mana
Meni je najbitnije da je osoba razumna. Ako je razumna onda ce biti i iskrena i znat ce kad treba presutiti nesto ili sl. Sve ovo ovdje sto se nabraja je vrlo iskljucivo i relativno. Zivot nije niti malo iskljuciv... |
|
_________________ samo Osijek! |
|
|
|
Anai
Ukupno postova: 72 Spol: Žensko
|
Rajnus je napisao/la: ›
Joj kak su ovdje svi slatki i dobri, a tamo vani negdje hodaju spodobe pune mana
Meni je najbitnije da je osoba razumna. Ako je razumna onda ce biti i iskrena i znat ce kad treba presutiti nesto ili sl. Sve ovo ovdje sto se nabraja je vrlo iskljucivo i relativno. Zivot nije niti malo iskljuciv...
|
ALELUJA!
Treba se nositi sa životnim situacijama!
Istina je kul , ali razum je najbitniji! |
|
|
--- Ukupno postova: 2910 Spol: Nebitno
|
ja nemam vrlina. |
|
|
|
|
|
|