Autor |
Poruka |
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol: Muško
|
semir je napisao/la: ›
e vidiš upravo to i govorim da nema trgovačkih lanaca večina njih i nebi kopali po kontainerima nego bi imali svoje poslove i živjeli bi donekle humano
|
Molim te sredi svoje misli, i ne bubetaj gluposti. Da nema lopovskih vlasti, kupovine glasova i xy razno-raznih povlaštenih, živjeli bi bolje i trgovački centri sa tim nemaju veze...
...školo le priča za sebe i nemoj ti i nitko drugi uopće trošit slova za njega
|
I te kako treba trošiti riječi na Škoju jer je pokušao izrabiti svoje građane, i napuniti svoje džepove.
... jedino žao što vam nemože doprijet ovaj naočigled sociološki problem koji je sve gori a ako tako nastavimo bit če i gore........!!!!!!!!!!!!!!!
|
Konkurencija u trgovini je poželjna i dobra za kupca. Naravno da veliki trgovački centri pokušavaju ugušiti male trgovce, da bi kasnije imali monopol na tržištu, no to im za sada baš i nije baš pošlo za rukom.
P.S. Molim te u budućnosti se potrudi pisati suvislije i razumljivije, jer jako je teško dokučiti iz tvojih komentara što zapravo želiš reći.
Uostalom kompletna naša rasprava bi trebala u offtopic, stoga molim admine da to i odrade. Hvala. |
Zadnja promjena: simo031; 05.03.2011. 14:54; ukupno mijenjano 1 put. |
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
|
simo031
|
Lidl brašno Tip 550 - 17,99 kn.
Mlijeko 2,8 i 1,5 mliječne masti - 4,49 kn.
Kaufland brašno Tip 550 17,99 kn. |
|
|
|
|
semir
Ukupno postova: 91 Lokacija: osijek Spol: Muško
|
mrkva domaća 10 kn/kg
kelj pupčar 15kn/kg
kupus od 5-8 kn/kg
kelj od7-10kn/kg
tržnica osijek gajev trg iliti gajeva tržnica
kolega simo031 malo me tipkovnica zeza pa se ovim putem ispričavam na promašenim slovima ali iskreno rečeno mi u ovoj raspravi se razilazimo u sitnicama i čist mi je žao što se to neshvača na normalnoj razini tako da od sad pišem cijene i nekomentiram gorljivu situaciju u gradu i državi |
|
|
|
|
|
PEGY
Ukupno postova: 2664 Lokacija: Seychelles Spol: Nebitno
|
Nikako mi nije jasno zašto su na tržnici proizvodi skuplji nego u npr. Lidlu,Kauflandu-nemoj mi samo reći da je zato što je domaće, jer i u tim trgovačkim lancima isto je domaće samo treba gledati na etiketu.
Eto znam da je prošli tjedan lidl imao i našu (mislim iz Baranje) i talijansku mrkvu u paketima od 1 kg, po istoj cijeni od nekih 7kn. U Metrou ima ponude voća i povrće iz cijelog svijeta, a najviše domaćeg samo treba izabrati tko što želi i opet povoljnije nego na tržnici. TO mi nije jasno! |
|
|
|
|
|
PsychoSoldier
Ukupno postova: 1719 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
... u lidlu ne bi kupio ni psu da jede. |
|
|
|
|
|
simo031
|
PsychoSoldier je napisao/la: ›
... u lidlu ne bi kupio ni psu da jede.
|
Zašto, ako se može znati ? |
|
|
|
|
semir
|
PEGY je napisao/la: ›
Nikako mi nije jasno zašto su na tržnici proizvodi skuplji nego u npr. Lidlu,Kauflandu-nemoj mi samo reći da je zato što je domaće, jer i u tim trgovačkim lancima isto je domaće samo treba gledati na etiketu.
Eto znam da je prošli tjedan lidl imao i našu (mislim iz Baranje) i talijansku mrkvu u paketima od 1 kg, po istoj cijeni od nekih 7kn. U Metrou ima ponude voća i povrće iz cijelog svijeta, a najviše domaćeg samo treba izabrati tko što želi i opet povoljnije nego na tržnici. TO mi nije jasno!
|
več sam to jednom napisao zato što trgovački lanci daju voče i povrče ispod nabavne cijene da bih privukli kupce u svoju trgovinu a ima i drugih razloga kao što je neplate proizvode, prevare proizvođače na kilaži,vrate neprodanu robu i ima tu još njihovih caka da mogu do sutra tipkat jer sam sam osobno dosta njih iskusio ali evo jedan primjer nosio sam u jednu trgovinu mladi luk i pošaljem otpremnicu i račun bilo je 300 kg neto robe da bih me nazvali poslije 5 dana i rekli da je falilo (a nije) 70 kg robe i da odbijem na slijedečem računu i tako u nedogled sve u svemu oštetili su me za nekih 200-tinjak kila a prodavali su ispod moje prodajne cijene i na razlici razvage su pokrili troškove i tako dalje...!!!!! |
|
|
|
|
|
PEGY
|
.... i tako dalje, znam za takve ucjene. Sada mi se nameće pitanje, kada si već imao takvo iskustvo s trgovačkim lancima zašto nisi isti taj luk prodavao na tržnici po istoj cijeni po kojoj ga je nudila i trgovina!? Uz luk s kojim si mogao privući kupce (kao i trgovina, kako kažeš) sigurno si mogao ponuditi još neku dobru robu, a kada važeš onda pazi da se kupac ne osjeća kao kreten kada dođe kući; pa eto, to je iz mog vlastitog iskustva pa više ne idem na tržnicu. Naravno, ne mislim konkretno na tebe (jer te niti neznam) već te figurativno spominjem kao prodavača na tržnici. |
|
|
|
|
|
-nella-
Ukupno postova: 1739 Lokacija: zemlja čudesa Spol: Žensko
|
Mrkva u rinfuzi 4.49/kg
Brašno bijelo, 5kg 18,99
Jaja 10kom, 10,79 (bila je nedavno i akcija sa cijenom od 8,88kn)
Tjestenina raznih oblika, 500g, 2,99kn
U Kauflandu, naravno. |
|
|
|
|
|
PEGY
|
-nella- je napisao/la: ›
Mrkva u rinfuzi 4.49/kg
Brašno bijelo, 5kg 18,99
Jaja 10kom, 10,79 (bila je nedavno i akcija sa cijenom od 8,88kn)
Tjestenina raznih oblika, 500g, 2,99kn
U Kauflandu, naravno.
|
eto tako to rade pametne žene i onda trk preko u dajhman....i svi sretni |
|
|
|
|
|
-nella-
Ukupno postova: 1739 Lokacija: zemlja čudesa Spol: Žensko
|
eto tako to rade pametne žene i onda trk preko u dajhman....i svi sretni
|
Da, samo što ja ne skoknem u Deichman nego u Muller po veliku Milku za 20,90, koja je inače u drugim trgovinama 25kn+ |
|
|
|
|
|
Jaz
Ukupno postova: 142 Spol: Nebitno
|
-nella- je napisao/la: ›
Da, samo što ja ne skoknem u Deichman nego u Muller po veliku Milku za 20,90, koja je inače u drugim trgovinama 25kn+
|
A ja ganjam šta stignem po preskupim cijenama u Konzumu... Jer mi je to najbliže |
|
|
|
|
|
semir
|
Eto znam da je prošli tjedan lidl imao i našu (mislim iz Baranje) i talijansku mrkvu u paketima od 1 kg, po istoj cijeni od nekih 7kn. U Metrou ima ponude voća i povrće iz cijelog svijeta, a najviše domaćeg samo treba izabrati tko što želi i opet povoljnije nego na tržnici. TO mi nije jasno!
|
ja to nesmijem jer uz prodaju na tržnici prodajem i na veliko prekupcima i šta bi bilo da spustim cijenu to se sigurno i zna a to je da više nebi nitko kupio od mene na veliko jer spuštam cijene a da sam prodajem na klupi uz niske cijene nebih pola toga prodao a zarada bi bila nula zbog velikih izdataka u proizvodnji |
|
|
|
|
|
simo031
|
|
ja to nesmijem jer uz prodaju na tržnici prodajem i na veliko prekupcima i šta bi bilo da spustim cijenu to se sigurno i zna a to je da više nebi nitko kupio od mene na veliko jer spuštam cijene a da sam prodajem na klupi uz niske cijene nebih pola toga prodao a zarada bi bila nula zbog velikih izdataka u proizvodnji
|
Offtopic |
|
|
|
|
tamna strana
Ukupno postova: 3515 Lokacija: Čepin Spol: Muško
|
simo031 je napisao/la: ›
PsychoSoldier je napisao/la: ›
... u lidlu ne bi kupio ni psu da jede.
|
Zašto, ako se može znati ?
|
evo nije zgoreg malo ovo procitati...
pa ce nekima neke stvari biti puno jasnije....
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2011/03/08/0034006.html?pos=n0 |
|
_________________ najbolje je biti glup, gluh, nijem i lijep
U duši sam dijete koje ne zna da mrzi...
U životu sam putnik koji uvijek pronađe pogrešan put...
A u stvarnosti sam budala koja uzalud VOLI..... |
|
|
|
|
|