Autor |
Poruka |
JanglingJack Ukupno postova: 8 Spol: Nebitno
|
Kupujem stan u Osijeku i gledajući cijene po oglasima, primijetila sam da su zaista visoke te nema velike razlike u cijenama koje su bile na tržištu prije nekoliko godina.
U obilasku stanova i u razgovoru sa vlasnicima, skužila sam da se cijena može spustiti, no zanima me ima li netko iskustva iz prve ruke. Zanima me ako je netko nedavno kupovao stan u novogradnji, koju je cijenu postigao.
Znači, molim da ne nagađate, nego samo ako netko zaista ima iskustvo nedavne kupovine.
Dakle, recimo, manji dvosobni stanovi (40 m
2
) se nude u oglasima za 1150-1200 kn/m
2
, što vlasnik spušta na 1100. Zainima me koja bi bila "pristojna cijena" koju bih mogla postaviti kao najnižu. Odnosno, za koliko bi mogla dobiti kvadratni metar. |
|
|
|
|
|
DonQuijote
Ukupno postova: 4291 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
JanglingJack je napisao/la: ›
Kupujem stan u Osijeku i gledajući cijene po oglasima, primijetila sam da su zaista visoke te nema velike razlike u cijenama koje su bile na tržištu prije nekoliko godina.
U obilasku stanova i u razgovoru sa vlasnicima, skužila sam da se cijena može spustiti, no zanima me ima li netko iskustva iz prve ruke. Zanima me ako je netko nedavno kupovao stan u novogradnji, koju je cijenu postigao.
Znači, molim da ne nagađate, nego samo ako netko zaista ima iskustvo nedavne kupovine.
Dakle, recimo, manji dvosobni stanovi (40 m
2
) se nude u oglasima za 1150-1200 kn/m
2
, što vlasnik spušta na 1100. Zainima me koja bi bila "pristojna cijena" koju bih mogla postaviti kao najnižu. Odnosno, za koliko bi mogla dobiti kvadratni metar.
|
cijena jest pala u odnosu na prije npr. godinu dana, i to za 200-300 eura, a druga je stvar što je:
1) kupovna moć opala;
2) cijena i dalje previsoka.
što se tiče navedenih cijena, to je trenutno realna cijena stana takve kvadrature u centru. izvan centra je to previše. |
|
|
|
|
|
castanea sativa
Ukupno postova: 165 Spol: Nebitno
|
Može li mi netko reći zašto pod izlikom "centra" agencije znaju nabrijavati cijenu?! U onome što nazivaju "centrom" osim kina i banaka nema zaista gotovo nikakvih drugih sadržaja. VIM ili Sjenjak se zaista čine kao pravi centar i to ne kažem samo zato jer sam iz tog kvarta...
S Vima ili Sjenjaka ti je sve pod nosom: noćni život Tvrđe kako bi otegnuo studiranje u Campusu poslije čega možeš ravno na HZZ. Poslije HZZ-a se može odmah uputiti u KBO ili Dom zdravlja jer si se nasekirao što nisi mogao naći posao. Ako poželiš otići na sezonu i jedan i drugi kolodvor su također tu... |
|
_________________ volim da provociram bolide |
|
|
|
fatalni_cevap
Ukupno postova: 541 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
hh pa za ocekivat je da cijene nekretnina rastu sta ne?
drugo je sto je recesija pa eto... zato cijene nisu rasle nego su cak malo i opale.. ali svejedno je kupnja stanova u protekloj godini bila blizu 0% hah
mozda bolje da vidis kod iskusnijih/strucnijih ljudi. tj agencie nekretnina. |
|
_________________ Potpis |
|
|
|
trauma_os
Ukupno postova: 816 Lokacija: Pa na poslu !!! Spol: Žensko
|
Na tvom mjestu mislim da bih sačekala još godinu dvije sa kupovinom stana ( naravno ako prilike dozvoljavaju ).
Naime analitičari prognoziraju pad cijena nekretnina čak i do nekakvih 500-600 € po kvardatu što i nije mala razlika, jedini bed bi mogao biti pad domaće valute kad/ako uđemo u EU što ipak u konačnici i nije prevelik omjer u odnosu na prognozirani pad cijena nekretnina. |
|
_________________ Um caruje, a Dundo Maroje! |
|
|
|
PEGY
Ukupno postova: 2664 Lokacija: Seychelles Spol: Nebitno
|
i ja bih kupila stan, ali nedam tu lovu i gotovo!
Najgore mi je bilo kada sam se baš "zapalila" za kupnju stana pa krenula tražiti po oglasima, internetu počela sam kupovati i specijalizirane časopise da budem "in" i tako sam otkrila da za nekih parsto eura više mogu naći stan u Barceloni, Berlinu i tak..tamo gdje su cijene stvarno zaronile zbog krize.Konkretno, jesenas je bilo stanova u navedenim gradovima za 1800-2200/m2 u baš dobrim zonama-ne razvikanim. Kod nas se samo priča da su cijene pale , ali ja nemam takav dojam. |
|
|
|
|
|
trauma_os
Ukupno postova: 816 Lokacija: Pa na poslu !!! Spol: Žensko
|
PEGY je napisao/la: ›
i ja bih kupila stan, ali nedam tu lovu i gotovo!
Najgore mi je bilo kada sam se baš "zapalila" za kupnju stana pa krenula tražiti po oglasima, internetu počela sam kupovati i specijalizirane časopise da budem "in" i tako sam otkrila da za nekih parsto eura više mogu naći stan u Barceloni, Berlinu i tak..tamo gdje su cijene stvarno zaronile zbog krize.Konkretno, jesenas je bilo stanova u navedenim gradovima za 1800-2200/m2 u baš dobrim zonama-ne razvikanim. Kod nas se samo priča da su cijene pale , ali ja nemam takav dojam.
|
I plaće u Španjolskoj i Njemačkoj su tri puta veće nego kod nas.... |
|
_________________ Um caruje, a Dundo Maroje! |
|
|
|
JanglingJack Ukupno postova: 8 Spol: Nebitno
|
trauma_os je napisao/la: ›
Naime analitičari prognoziraju pad cijena nekretnina čak i do nekakvih 500-600 € po kvardatu što i nije mala razlika, jedini bed bi mogao biti pad domaće valute kad/ako uđemo u EU što ipak u konačnici i nije prevelik omjer u odnosu na prognozirani pad cijena nekretnina.
|
hm...da je za očekivati 500 € po kvardatu, ne znam baš...
a što se tiče cijena po kvartovima, nisam primijetila da ima razlike...
sve su uglavnom iste...
nidzo je napisao/la: ›
mozda bolje da vidis kod iskusnijih/strucnijih ljudi. tj agencie nekretnina.
|
baš zato i pišem ovdje, jer oni svi nabiju cijenu, a mene zanima ako je netko kupio stan nedavno, koju je cijenu uspio postići... |
|
|
|
|
|
jaguar Ukupno postova: 173 Spol: Nebitno
|
Moože se naći takovih stanova recimo u novim zgradama na divaltovoj na potezu Arbanas -Kružni tok za 800 eura, normalno novac na ruke . pouzdano. |
|
|
|
|
|
PEGY
|
teško da danas ide "novac na ruke" jer porezna može praviti probleme, čak i nakon 5 godina, zato sve preko računa, čisto i transparentno. |
|
|
|
|
|
DonQuijote
|
JanglingJack je napisao/la: ›
baš zato i pišem ovdje, jer oni svi nabiju cijenu, a mene zanima ako je netko kupio stan nedavno, koju je cijenu uspio postići...
|
znam neke koji su prodali stan nedavno, pa ti zato i kažem... ako govorimo o novim stanovima u centru, 1100-1200 eura. divaltova i niže 900, čak i 800 za keš. mislim, znam tamo i za skuplji, 90-ak kvadrata, ako si zainteresiran.
za donji grad i retfalu ne znam pouzdano, mislim da je oko 1000 eura.
teško da danas ide "novac na ruke" jer porezna može praviti probleme, čak i nakon 5 godina, zato sve preko računa, čisto i transparentno.
|
vjerujem da misli na keš, a ne na crno. |
|
|
|
|
|
PEGY
|
ja i govorim o kešu, tko još normalan u torbi nosi 200-300 tisuća kuna!? To se radi putem bankovne transakcije. |
|
|
|
|
|
DonQuijote
|
ja i govorim o kešu, tko još normalan u torbi nosi 200-300 tisuća kuna!? To se radi putem bankovne transakcije.
|
koja razlika prebaciš li 300.000 kn s računa na račun ili uplatiš iz torbe na račun? u oba je slučaja kupoprodaja transparentna, a porijeklo novca prodavača ne zanima. |
|
|
|
|
|
|
|