Autor |
Poruka |
InternationalPony
Ukupno postova: 61 Spol: Nebitno
|
Eto počelo je i to.Nakon najava otvaranja najvećeg trgovačkog centra u ovom dijelu regije počeli su i otkazi. Javio sam se uredniku portala ako je zainteresiran za moju priču....ali vidim da me još nije kontaktirao. Spomenut ću prvo dva restorana: "Millenium" i "Bon Appetit" (vlasnik je isti ) . Primljeno je preko 20 ljudi i obečan posao barem na 2 mjeseca....a onda dalje...ili ostajanje svih zaposlenih ili otkazi ili nešto treće. Pripreme za otvaranje počele su 20.3.
Čišćenje,ribanje,spremanje,fizikalija.
Nakon toga 23.3. slijedi VIP otvorenje i 24.3. otvorenje za tzv "obične smrtnike".
Nakon "špice" otvorenja i nakon vikenda...slijede prvi otkazi. Za sada znam da je otpušteno 5 ljudi iz ta 2 restorana a vjerovatno će se broj i povečati. Isti taj dan osvanuo je i oglas da traže studente u dotičnom restoranu. (jeftina randna snaga i ne plačanje doprinosa).
Tužno i žalosno....tako iskoristiti ljude za otvorenje i onu svu navalu ljudi uz lažna obečanja i odbaciti ih kao staru krpu uz ispriku da "nisu zadovoljili". Budući da sam računao na ovaj posao i očekivao da neću opet morati na sezonu na more-nego ostati u Osijeku za stalno-propustio sam barem 5 razgovora na Zavodu za sezonu na moru.
Sramota. O svemu je obavještena uprava Portanove (mada oni nemaju veze sa zakupcima prostora-ali neka znaju kakve ljude imaju),Glas Slavonije,Državni inspektorat i ostali mediji.
Još bi samo dodao (kao bivši zaposlenik Portanove) da iz pouzdanih izvora znam da će se otpuštati još ljudi u ostalim objektima jer je to bila samo radna snaga za otvorenje.
E sada...nek se priča kako je Portanova zaposlila preko 1000 radnika.
Nadam se da će isto tako objaviti i koliko je otpustila. |
Zadnja promjena: InternationalPony; 31.03.2011. 22:54; ukupno mijenjano 2 put/a. |
|
|
|
|
dr. zoidberg
Ukupno postova: 643 Spol: Muško
|
haha zaposlila 1000 ljudi od toga 850 ljudi dobilo premještaj iz manjih objekta diljem grada.. |
|
_________________ I have come here to chew bubblegum and kick ass...and I'm all out of bubblegum. |
|
|
|
rori 1
Ukupno postova: 206 Lokacija: sasvim blizu Spol: Žensko
|
o da ovo je tek početak, nažalost.Znam da u Konzumu svi koji su novi imaju ugovor na mjesec dana.Poslovno zalazim u Portanovu gotovo svaki dan i vidim prijepodne uglavnom zaštitare i pokojeg penzića.Kako je navečer ne znam ali ujutro nema ljudi. |
|
|
|
|
|
lavic Ukupno postova: 835 Spol: Muško
|
rori 1 je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Poslovno zalazim u Portanovu gotovo svaki dan i vidim prijepodne uglavnom zaštitare i pokojeg penzića.Kako je navečer ne znam ali ujutro nema ljudi.
|
da ce takva situacija biti, to smo znali svi i prij nego se otvorilo )) |
|
|
|
|
|
S@ky c@r
Ukupno postova: 178 Lokacija: Na pola puta Spol: Muško
|
rori 1 je napisao/la: ›
o da ovo je tek početak, nažalost.Znam da u Konzumu svi koji su novi imaju ugovor na mjesec dana.Poslovno zalazim u Portanovu gotovo svaki dan i vidim prijepodne uglavnom zaštitare i pokojeg penzića.Kako je navečer ne znam ali ujutro nema ljudi.
|
a gdje su ostali građani??
il spavaju il dr***u! |
|
|
pinkychus
Ukupno postova: 84 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
http://tuz.ibaba.org/hr/
evo jednog linka gdje također možeš ostaviti svoju priču. Potrebno je da ljudi što više razgovaraju o šahu kojeg 'oni tamo gore' igraju, s nama, pijunima. |
|
|
|
|
|
silence
Ukupno postova: 1135 Spol: Nebitno
|
Bilo je za očekivati, pa tko će kupovati kad ljudi ne rade i oni koji rade primaju minimalce. |
|
|
|
|
|
anakonda
Ukupno postova: 6288 Lokacija: ...tu sam.... Spol: Žensko
|
...ni prvi ni zadnji koji tako rade....i to već godinama tako, sa otvaranjem bilo kojeg novog dućana... |
|
_________________ Ismijavati glupost je moralna dužnost svakog normalnog čovjeka, ne činiti to bi bilo jednako ignoriranju požara na benzinskoj pumpi u centru grada |
|
|
|
francika
Ukupno postova: 2791 Lokacija: Osijek Spol: Nebitno
|
Neka institucije rade svoj posao, a Vas ko jebe! |
|
_________________ U svakom kukolju ima i žita. |
|
|
|
InternationalPony
|
meni je samo žao što urednik portala ne želi objaviti moju priču tj. nije me kontaktirao,budući da je ovo osječki portal i tiče se svih ljudi u Osijeku a i onih otpuštenih i onih koji će uskoro biti otpušteni. |
|
|
|
|
|
InternationalPony
|
francika je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Neka institucije rade svoj posao, a Vas ko jebe!
|
i radit će. budući da je u mom slučaju bili puno nepravilnosti posjetit će ih Državni inspektorat. |
|
|
|
|
|
rockeros
Ukupno postova: 661 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
normalno da nece objaviti...bilošev portal...isto tako je bilo kad su poceli otkazi u oltu,isto biloševa firma
nitko nije htio objaviti borba protiv vjetrenjaca |
|
_________________ crk'o nam Marshall-mislim na pojačalo |
|
|
|
-nella-
Ukupno postova: 1739 Lokacija: zemlja čudesa Spol: Žensko
|
Ajde.
A toliko mi je bilo krivo da nisam upala nigdje, ni u jednu trgovinu, ni u jedan lokal, da radim, jer ja, isto kao i autor teme, sanjala o tome da ne idem na more i da se zaposlim za stalno ovdje,
međutim sad kad sam vidjela ovo, i drago mi je da nisam dobila posao, ako bi taj isti posao radila samo mjesec dana, odnosno dok me ne zamijeni neki student.
Ovako, našla sam posao na moru i putujem za cca mjesec dana, i boli me uVo.
Isto preporučam autoru teme,
a što se tiče širenja ove priče, to tolano podržavam, iako ne vjerujem da će imati nekakav učinak. što je tužno. |
|
|
|
|
|
exHOP3on
Ukupno postova: 4356 Spol: Muško
|
InternationalPony je napisao/la: ›
meni je samo žao što urednik portala ne želi objaviti moju priču tj. nije me kontaktirao,budući da je ovo osječki portal i tiče se svih ljudi u Osijeku a i onih otpuštenih i onih koji će uskoro biti otpušteni.
|
daj glas u Glasu i bit će objavljeno ovdje
OnT: ah, nisam ni mislio da će se mađari gurat na autocesti da dođu šopingirat kod nas... |
|
|
W.M. Felt Ukupno postova: 2158 Spol: Nebitno
|
exHOP3on je napisao/la: ›
InternationalPony je napisao/la: ›
meni je samo žao što urednik portala ne želi objaviti moju priču tj. nije me kontaktirao,budući da je ovo osječki portal i tiče se svih ljudi u Osijeku a i onih otpuštenih i onih koji će uskoro biti otpušteni.
|
daj glas u Glasu i bit će objavljeno ovdje
OnT: ah, nisam ni mislio da će se mađari gurat na autocesti da dođu šopingirat kod nas...
|
Nažalost, u ovoj nakaznoj državi prijave tom inspektoratu ne znače ništa. Bez medija se uglavnom stvari bacaju u koš. No teško je u bilo kojem lokalnom mediju objaviti nešto što ne odgovara lokalnim kvazi-poduzetnicima, političarčićima i ostalim mafijašima.
Pravi gubitnik u ovoj priči, ako trgovački centri ne zažive, bit će zakupnici prostora u centrima, ali koliko god netko bio protiv shopping centara, to bi bilo jako loše za Osijek, a izgubit će dosta i jedna jako poznata firma (a prigovaraju joj da rastu rizični krediti):
http://www.index.hr/vijesti/clanak/zagrebacka-banka-vise-nece-koristiti-usluge-rejtinga-moodysa/545110.aspx |
|
|
|
|
|
|
|